Home » Life & Style » Bărbatul care s-a căsătorit cu o hologramă divorțează. A cheltuit 20.000 de euro pentru nuntă. De ce s-a ajuns la despărțire

Bărbatul care s-a căsătorit cu o hologramă divorțează. A cheltuit 20.000 de euro pentru nuntă. De ce s-a ajuns la despărțire

Manolică Anca / 02.05.2022, 14:35
Bărbatul care s-a căsătorit cu o hologramă divorțează. A cheltuit 20.000 de euro pentru nuntă. De ce s-a ajuns la despărțire

Akihiko Kondo este căsătorit cu Hatsune Miku, o cântăreață pop sintetizată pe calculator, care a fost în turneu cu Lady Gaga și a jucat în jocuri video. Bărbatul, unul dintre miile de „fictosexuali” din lume, spune că dorește să divorțeze acum de hologramă, iar motivul este unul cât de poate de uluitor.

Bărbatul japonez care s-a căsătorit cu un personaj fictiv

Un japonez în vârstă de 38 de ani, s-a căsătorit cu Hatsune Miku, o hologramă creată de un computer ca software de cântat, pe 4 noiembrie 2018, într-o nuntă care a costat peste 20.000 de euro. Acum, după patru ani de căsnicie cu Miku, bărbatul a vorbit deschis despre relația sa cu soția sa din anime, spunând că în ea a găsit iubire, inspirație și alinare.

„Fictosexualii” sunt acele persoane atrase sexual de personaje de ficțiune. Akihiko Kondo, unul dintre miile de „fictosexuali” din lume, a interacționat pentru prima dată cu Miku în naul 2017, folosind Gatebox, un dispozitiv de 1.300 de dolari care proiecta personaje fictive într-un cilindru și le permitea utilizatorilor să comunice prin intermediul inteligenței artificiale și să se căsătorească cu ele în mod neoficial.

Domnul Kondo s-a întâlnit cu Hatsune Miku timp de un deceniu înainte de a organiza ceremonia de nuntă neoficială în Tokyo. Spune el, relația cu personajul fictiv l-a ajutat să iasă dintr-o depresie profundă. Potrivit NYT, hărțuirea la locul de muncă l-a trimis într-o spirală a depresiei, motiv pentru care a decis că nu va iubi niciodată o persoană reală. Mai mult, în momentul în care a cerut-o în căsătorie, anime-ul i-ar fi răspuns: „Sper că mă vei prețui”.

„Când suntem împreună, ea mă face să zâmbesc”

Japonezul știe că oamenii cred că este ciudat și știe, de asemenea, că Miku nu este reală. Cu toate acestea, el a spus că sentimentele sale pentru personajul fictiv sunt foarte reale, chiar dacă oamenii cred că, în cele din urmă, va trece peste asta.

De asemenea, el susține că viața sa cu Miku are avantaje față de cea cu un partener uman. Ea este mereu alături de el, nu îl va trăda niciodată și nu va trebui să o vadă niciodată îmbolnăvindu-se sau murind, a spus bărbatul. Ba mai mult, el a povestit că are și o versiune naturală a păpușii, cu care se plimbă adesea.

„Când suntem împreună, ea mă face să zâmbesc. În acest sens, ea este reală”, a spus el într-un interviu recent, potrivit ndtv.com.

Cu toate acestea, vorbind pentru ziarul japonez Mainichi, bărbatul în vârstă de 38 de ani a acceptat, de asemenea, că au existat și provocări. El a dezvăluit că cel mai greu moment a venit în timpul pandemiei de COVID-19, când Gatebox a anunțat că întrerupe serviciile pentru Miku. Ba mai mult, asiaticul spune că ar vrea să divorțeze, acuzând probleme tehnice în ceea ce privește dialogul cu soția.

Domnul Kondo este departe de a fi singura persoană din lume care are o relație cu un personaj fictiv. Mii de persoane „fictosexuale”din Japonia au început relații neoficiale similare cu o varietate de figuri anime. Mai mult, alte zeci de mii de persoane din întreaga lume s-au alăturat unor grupuri online în care discută despre angajamentul lor față de personaje din anime, manga și jocuri video.