Home » Life & Style » Britney Spears, eliberată după 13 ani de sub tutela tatălui ei. Ce se schimbă de fapt pentru celebra artistă

Britney Spears, eliberată după 13 ani de sub tutela tatălui ei. Ce se schimbă de fapt pentru celebra artistă

Cojocaru Cristian / 01.10.2021, 16:19
Britney Spears, eliberată după 13 ani de sub tutela tatălui ei. Ce se schimbă de fapt pentru celebra artistă

Britney Spears a fost eliberată de tatăl ei și ar putea fi eliberată în întregime de controlul instanței în câteva săptămâni. Iată ce presupune, de fapt, asta.

Britney Spears a fost eliberată de sub tutela tatălui ei

Într-o victorie majoră pentru vedeta pop, un judecător l-a suspendat miercuri pe tatăl cântăreței din conservatorul care i-a controlat viața și banii timp de 13 ani, spunând că aranjamentul ”reflectă un mediu toxic”. Judecătoarea Curții Superioare din Los Angeles, Brenda Penny, a fost de acord cu o petiție din partea lui Spears și a avocatului ei că James Spears trebuie să renunțe la rolul său de conservator.

Decizia vine la câteva luni după ce Britney Spears a pledat pentru înlăturarea tatălui ei de la tutelă, în ședințe dramatice în instanță, spunând: ”Îmi doresc viața înapoi”. „Situația actuală este de nesuportat”, a spus judecătorul după ce a ascultat argumentele ambelor părți. ”Reflectă un mediu toxic care necesită suspendarea lui James Spears”.

Acest lucru ar putea lua sfârșit, cel mai probabil, în audierea care va avea loc în data de 12 noiembrie, redându-i viața cântăreței și dreptul de a decide asupra banilor ei, acest lucru având loc după ani de apeluri dar și după susținerea fanilor ei. Atât cântăreața cât și avocatul său au fost de acord că acel conservator ar trebui să se încheie, însă au susținut că înlăturarea lui James Spear este un prim pas esențial.

Britney Spears nu a fost prezentă la ședință și nu a participat în niciun fel. Tatăl ei s-a conectat de la distanță, dar nu a vorbit în timpul procedurii. Avocatul său a susținut că nu există nicio justificare pentru îndepărtarea sa.

„Nu există dovezi care să susțină suspendarea”, a declarat avocatului Vivian Thoreen judecătorului.

Avocatul cântăreței, Mathew Rosengart, a declarat după audiere că Britney Spears ”s-a confruntat cu un coșmar îndelungat, un coșmar kafkian orchestrat de tatăl ei și de alții”. Procurorul a spus că intenționează să arunce o ”privire de sus în jos” la acțiunile lui James Spears și ale reprezentanților săi și a sugerat ca forțele de ordine să investigheze dezvăluirile din The New York Times despre un dispozitiv de ascultare plasat în dormitorul fiicei sale.

britney spears eliberată
Britney Spears este pe cale sa castige in fata tatalui ei

Fanii au fost încântați de hotărârea dată

”Inima îmi iese din piept. Sunt atât de încântată de ceea ce are de-a face cu restul vieții ei”, a spus Lorin Sisco din Hawaii, care a zburat la Los Angeles pentru audiere și a spus că a fost la tribunal la fiecare procedură în ultimul an.

Cu câteva ore înainte de ședință, o stradă importantă din fața tribunalului a fost închisă, permițând ca aproximativ 100 de susținători Spears să meargă și să găzduiască un miting unde au strigat: ”Hei, hei, ho, ho, conservatorul trebuie să plece!” și alte scandări pro-Britney. Pe măsură ce mulțimea a crescut, fanii au cântat hiturile lui Spears ”Toxic” și ”Baby One More Time”.

Rosengart, un fost procuror federal pe care Britney Spears l-a angajat în iulie, a fost unul dintre puținii avocați prezenți în sala de judecată și a dat o lungă, dramatică opoziție împotriva lui James Spears care seamănă cu un argument final într-un dosar penal. El a folosit în repetate rânduri cuvântul ”toxic”, făcând aluzie la hitul lui Spears din 2003, înainte ca judecătorul să fi luat o decizie în acest sens.

„A fost abuziv, a fost crud, a fost toxic”, a spus Rosengart.

Avocatul a menționat că Britney Spears l-a trimis în instanță cu instrucțiuni ca să facă tot ceea ce este posibil pentru a-l înlătura pe tatăl ei, spunând că altfel, va fi ”extraordinar de tulburată”. El a spus că întreruperea conservatoriei și inițierea unor discuții de soluționare așa cum au propus avocații lui James Spears ar însemna că tatăl ei va fi încă la putere, pe măsură ce se va retrage.

James Spears a renunțat în anul 2019 la așa-numitul conservator al fiicei sale, astfel că acesta avea control asupra deciziilor sale de viață. În tot acest timp, și-a menținut doar rolul de conservator al averii sale, cu control asupra banilor. Conservatorul a fost înființat în anul 2008, atunci când Britney Spears a început să se lupte cu problemele psihice de la acea vreme, în timp ce paparazzi o urmăreau în mod agresiv pe artistă. La acea vreme, Brintey Spears și-a pierdut custodia copiilor săi.