Home » Life & Style » Când găsești cele mai avantajoase oferte de vacanță. Pot fi chiar și cu 40% mai ieftine

Când găsești cele mai avantajoase oferte de vacanță. Pot fi chiar și cu 40% mai ieftine

Voicu Costin / 25.05.2022, 12:51
Când găsești cele mai avantajoase oferte de vacanță. Pot fi chiar și cu 40% mai ieftine

Sezonul de vară a început deja, odată cu petrecerile de 1 mai. Românii au început deja să își rezerve perioadele de concediu pentru această vară, dar și pentru toamnă. Bugetul acestora diferă, iar vacanțele în țările străine sunt o opțiune tot mai la îndemână pentru mulți dintre români. Când este cel mai ieftin să ne organizăm sejururile de vacanță?

Cele mai bune perioade, în extrasezon

În primul rând, e bine să profităm de ofertele early booking, care sunt valabile până la 31 mai și pentru litoralul românesc și pentru alte destinații. Cele mai bune perioade sunt oricum cele de extrasezon.

Două dintre cele mai căutate destinații, și datorită distanței, dar și datorită serviciilor pe care le pun la dispoziție, Grecia și Turcia rămân în topul preferințelor românilor și în acest an. Spre exemplu, un turist iese mult mai bine, cu prețuri cu până la 40% mai mici, dacă merge în mai, în prima parte a lunii iunie, în septembrie, chiar început de octombrie. Chiar și în perioada de la începutul toamnei, în Grecia și Turcia încă este cald și vreme numai bună de plajă. Astfel, prețurile ajung să fie și cu până la 40% mai mici față de cele din iulie sau august.

Referitor la litoralul românesc, turiștii pot plăti pe o cameră doar 500-600 de lei pentru un sejur de cinci nopți.

„Pe litoralul românesc cele mai bune oferte sunt de la sfârșitul lui mai, că majoritatea hotelurilor deschid între 27 mai și 1 iunie, iar cele mai bune oferte sunt până la 15 iunie, iar după aceea, oferte foarte bune sunt între 1 și 15 septembrie. Sunt multe agenții de turism care promovează programe speciale împreună cu hotelierii, cu prețuri foarte mici. Se poate sta și un sejur de cinci nopți, cazare cu mic dejun, și cu 500-600 de lei pe cameră la anumite hoteluri din sudul litoralului”, ne explică un reprezentant al unei agenții de turism din România.

Cele mai scumpe sejururi vor fi mereu în iulie și august, atât în țara noastră, cât și în țările vecine. Este vârful de sezon și perioada în care românii își iau cele mai multe concedii.

Egipt și Dubai, oferte bune inclusiv în sezon

Printre singurele destinații preferate de români se pot vizita chiar și în timpul sezonului, la prețuri destul de mici. Destinații precum Egipt și Dubai, unde turiștii pot găsi oferte bune inclusiv în sezon, dar trebuie să fie pregătiți pentru temperaturi de până la 50 de grade Celsius la soare.

„Oferte bune pot fi și în timpul sezonului, în iulie-august, în Egipt, pentru că acolo oricum sunt prețuri mai mici la resorturile de cinci stele ultra all inclusive din Hurghada, Sharm el Sheikh, El Gouna. Dezavantajul este că în Egipt, în iulie-august, este foarte cald, pot fi până la 50 de grade la soare, oricum 40 de grade frecvent. Din acest motiv majoritatea turiștilor aleg Egiptul când clima este cea mai bună, adică primăvara și toamna”, explică reprezentantul agenţiei de turism.

Indiferent de țara unde doriți să vă petreceți sejurul de vacanță, consultați cât mai multe agenții de turism și perioade, pentru a găsi cea mai bună ofertă.