Home » Life & Style » Când nu e bine să dai bani împrumut. Ce arată cele mai cunoscute superstiții din popor

Când nu e bine să dai bani împrumut. Ce arată cele mai cunoscute superstiții din popor

Ileana Mladinoiu / 14.10.2022, 16:50
Când nu e bine să dai bani împrumut. Ce arată cele mai cunoscute superstiții din popor

Când nu e bine să dai bani împrumut, ce e important să știi. Fiecare popor are credințele și superstițiile sale. Adesea excentrice, ele spun multe despre oamenii care le folosesc. De la mâncărimea palmei drepte care ar însemna că vei primi bani, până la pisici negre, oglinzi sparte, superstițiile continuă să se infiltreze în viața noastră de zi cu zi unele „promițând” să ne aducă o doză de ghinion.

Când nu e bine să dai bani împrumut. Cele mai cunoscute superstiții din popor

Superstițiile despre bani există de foarte mult timp si sunt populare mai ales în Asia, unde, de exemplu, lăsarea portofelului pe jos este un mod de a disprețui ceea ce ai în interiorul lui, facilitând astfel fuga bogăției. Feng Shui recomandă să păstrați întotdeauna poșetele și portofelele curate, organizate și să nu le aruncați la întâmplare. Dar, tema noastră este despre banii dați împrumut cuiva. Când nu e bine să o facem, potrivit celor mai cunoscute superstiții din popor.

Perioadele când nu e bine să împrumuți bani nici chiar persoanelor dragi sunt în prima zi a săptămânii, deci luni, în prima zi a lunii și mai ales în prima zi a anului. Un răspuns s-ar contura într-un fel. Dacă începi săptămâna, luna, anul împrumutându-i cu bani pe alții, e posibil să o faci continuu/în neștire. Se spune că ideal ar fi sa iei bani de undeva.

Un alt moment în care se zice ca nu e bine să dai bani din casă este Boboteaza, zi de mare sărbătoare. În același timp, nici să te împrumuți nu-i potrivit, în credința că vei atrage pagube materiale în casă. Însă ne întoarcem la prima zi din an când iarăși nu e nimerit să dai bani. Încâlcând superstiția, vei atrage ghinionul asupra ta, iar anul ți se va prezenta încărcat de datorii.

Alte superstiții legate de bani

La trecerea dintre ani va trebui să deprinzi obiceiul să ai bani în buzunar, căci îți va aduce bunăstare și bogăție în anul următor. Credem că vă este foarte cunoscut faptul că nu ar trebui să ai datorii în acest moment important, fiindcă e posibil ca ele să se adune și nu le vei mai putea face față.

Dăruiește cuiva un portofel în care ai pus cel puțin o monedă sau o bancnotă. Nu-l lăsa gol. Se crede că te va urmări ghinionul, lucru care i se va întâmplă și persoanei căreia i-ai oferit acest dar.

Aruncă măcar un bănuț într-o fântână. Este practica de a-ți pune o dorință (cu speranța că se va îndeplini) și de a arunca moneda într-o fântână pentru a avea noroc în viață.

A te apleca după bancnote sau monede găsite la o răscruce de drumuri nu e recomandat. Îți poate pricinui pierderi financiare imense sau probleme de sănătate, deși bănuții aduc noroc și alegerea de a ridica unul de jos ar trebui să garanteze noroc pentru restul zilei.

Remedii Feng Shui pentru atragerea banilor și a prosperității

Abuzează de culorile care atrag prosperitatea, în special roșu, violet și verde. Dar este important să-ți placă culorile alese pentru decorarea casei tale, altfel este inutil. Dacă niciuna dintre aceste trei opțiuni nu te interesează, alege culorile pe care le preferi. Cel mai important este ca să te simți bine în casa ta.

Potrivit feng shui, gătitul este direct legat de capacitatea de a atrage bani. Așa că păstrați cămara și frigiderul curate și aprovizionate cu alimente proaspete pe care să le mâncați. Chiuveta trebuie să fie curată, fără vase murdare, masa nu în dezordine, iar cuptorul trebuie să fie curat cu ventilație neobstrucționată.

Dacă lucrați de acasă, înființați un birou sofisticat, asemănător biroului directorului unei companii mari. Luați-vă slujba și afacerea în serios pentru a atrage noi clienți și oportunități.

Evitați să așezați biroul cu fața la perete. Unul dintre sfaturile feng shui pentru a atrage bani este să înțelegeți că spațiul disponibil depinde de numărul de oportunități disponibile. Poziționați scaunul de lucru astfel încât să aveți un câmp vizual larg și deschis.

Fă loc noului, adică scapă de tot ce nu ai nevoie, nu folosești sau nu iubești. Dezordinea și acumularea inutilă blochează energiile bune și promovează amânarea.

Unul dintre cele mai bune sfaturi feng shui pentru a atrage bani este strâns legat de capacitatea de utilizare a ușii tale din față. Dacă este greu să găsești sau să deschizi ușa unei case, este la fel de greu să-ți găsești calea. Asigurați-vă că ușa, mânerul și soneria sunt în stare bună de funcționare și curate. Pune un covoraș de bun venit și așează câteva plante lângă ușă.