Home » Life & Style » Când sunt cele mai ieftine bilete de avion și unde găsești prețuri mai mici decât la duty-free. Ponturi de la un însoțitor de zbor

Când sunt cele mai ieftine bilete de avion și unde găsești prețuri mai mici decât la duty-free. Ponturi de la un însoțitor de zbor

Voicu Costin / 19.04.2022, 10:20
Când sunt cele mai ieftine bilete de avion și unde găsești prețuri mai mici decât la duty-free. Ponturi de la un însoțitor de zbor

Cei ce călătoresc destul de des cu avionul, cu siguranță că au descoperit câteva secrete aflând informații legate de domeniul aeronautic, și aici nu ne referim la cum funcționează avioanele. Aeroportul, magazinele de tip duty-free și câteva informații legate de achiziționarea biletelor mai scumpe la prețuri mai mici, pot fi importante, mai ales pentru persoanele care au zboruri destul de dese. Haideți să vedem câteva dintre sfaturile de aur venite de la un angajat al unei companii de zbor!

Sfaturi utile pentru călătoriile cu avionul

Vrei un zbor la business class? Așteaptă până la aeroport!

Este posibil să aveți surprize atunci când călătoriți. Și aici ne referim la surprize plăcute. Dacă ați achiziționat un bilet la clasa economică și vreți să îl schimbați într-un bilet la business class, ei bine, o puteți face, dar așteptați să ajungeți la aeroport. Uneori, dacă avionul e gol și ești și membru într-un program de fidelitate cu compania, agentul de la check-in te poate muta la business class fără să plătești nimic în plus. Dar și chiar dacă trebuie să plătiți, tot va fi mai ieftin decât dacă ar fi fost achiziționat online.

Nu da bani pe o sticlă cu apă în aeroport

Ai plătit deja biletul de avion, probabil taxi-ul și bagajul pentru cală, mai ales dacă pleci într-o destinație pentru mai mult timp. Nu mai risipi banii și pe apă. Nu poți să treci cu lichide prin controlul de securitate, dar nimeni nu spune că nu poți să iei o sticlă goală. Pe aeroport sunt destule locuri în care poți s-o umpli.

Puteți cumpăra produse mai ieftine online decât de la duty-free

Magazinele duty-free sunt un magnet pentru pasageri, dar prețurile sunt de cele mai multe ori, mai mari decât dacă le-ați achiziționa online. Inclusiv companiile de zbor aeriene vând produse de îngrijire personală sau de înfrumusețare, care sunt mult mai scumpe decât dacă le-ați cumpără de la un magazine online.

Când sunt biletele de zbor mai ieftine?

Cele mai bune zile pentru a cumpăra bilete, sunt marțea și miercurea, deoarece prețurile tind să fie mai mici după și înainte de weekend. Iar dacă aveți flexibilitate, încercați mai multe zile din calendar în loc să alegeți o dată fixă.

La bordul avionului, totul este prea scump

Multe reguli s-au schimbat în vremea pandemiei, iar unele companii nu mai servesc mâncare în timpul zborurilor. Mai bine veniți cu mâncare de acasă sau de la hotel înainte de îmbarcare. Altfel, s-ar putea să fiți nevoiți să cumpărați gustări din avion, care sunt și prea mici că să vă țină de foame, dar și prea scumpe.

Nu schimbați niciodată bani pe aeroport!

Adesea, oamenii aterizează pe un aeroport și-și dau seama că au nevoie de moneda locală. Dar aeroportul este cel mai contraindicat loc pentru a efectua un schimb valutar. Cursurile de schimb sunt cele mai proaste pentru clienţi. Așa că schimbați doar pentru transportul până în oraş, dacă nu aveți încotro, iar acolo mergeți la o bancă.

Puteți alege un program de fidelitate

E o idee bună să alegi o singură companie și să ai un card de fidelitate la ea. Pe lângă milele pe care le acumulezi și cu care poți face economii la zboruri noi, te poți alege și cu gratuitate la bagaje, acces la o clasă superioară în avion sau la saloane de pe aeroporturi cu mâncare și băutură gratuite.