Home » Life & Style » Care este de fapt diferența dintre ombre și balayage. Multe persoane le confundă, dar sunt deosebiri mari între cele două

Care este de fapt diferența dintre ombre și balayage. Multe persoane le confundă, dar sunt deosebiri mari între cele două

Manolică Anca / 11.05.2022, 11:38
Care este de fapt diferența dintre ombre și balayage. Multe persoane le confundă, dar sunt deosebiri mari între cele două

Dacă vrei să îți schimbi culoarea părului și nu te poți decide între ombre și balayage pentru că, ei bine, nu știi care este diferența dintre cele două, nu ești singura. Aceste stiluri actuale de colorare a părului au devenit un standard printre coafurile în trend, însă există anumite diferențe între ele. Iată cum o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Ce este ombre

Ombre este un efect dramatic de culoare în care părul este împărțit în două secțiuni de culori contrastante și amestecat treptat de la o nuanță la alta. Cu origini franceze, cuvântul ombre înseamnă „a nuanța”.

De obicei, nuanța mai închisă se află în partea de sus, iar cea mai deschisă în partea de jos, dar unii preferă efectul opus (acesta se numește ombre invers!). Această gradație de culoare afectează în primul rând vârfurile părului, tranziția de la rădăcini la vârfurile deschise fiind destul de scurtă.

Tehnica ombre
Tehnica ombre

Ce este balayage

Cuvântul provine din franceză și ce traduce prin „măturat”. Așadar, termenul este folosit pentru a descrie modalitatea în care culoarea este măturată pe păr cu o perie în timpul procesului de colorare sau de evidențiere. Tehnica balayage se face prin pictură cu mâna liberă, pe șuvițele selectate.

Aplicarea culorii pornește de la aproximativ cinci centimetri de la rădăcină și se intensifică treptat, pe măsură ce coboară pe șuvițe. Aceasta începe foarte fin din vârful părului și devine încet, încet mai densă pe la mijlocul și capetele acestuia. Față de reflexiile tradiționale cu folie, reflexiile balayage se concentrează mai mult pe vârfuri și estompându-se pe măsură ce urcă pe firul de păr.

Această tehnică împidică formarea acelei linii de separare a culorii care se obține la reflexiile tradiționale cu folie. Deoarece culoarea decolorată este concentrată la suprafața fiecărei secțiuni de păr, partea inferioară rămâne mai închisă la culoare, culoarea având un asăect natural.

Balayage se poate face pe orice culoare de păr, de la blond și roșcat la brunet, fie el oricât de închis. Funcționează cel mai bine pe părul de lungime medie sau pe cel lung, dar poate fi făcut, desigur, și pe părul mai scurt.

Tehnica balayage
Tehnica balayage

Cum faci diferența dintre ombre și balayage

Diferența majoră dintre cele două practici este că balayage este o tehnică, iar ombré este un gradient de culoare. Ombre este atunci când unprofesionist în domeniu folosește tehnica balayage pentru a crea un contrast de culoare care începe cu nuanțe întunecate la rădăcini, se îmbină într-o nuanță medie bogată spre mijloc și se termină cu cele mai deschise nuanțe la vârfuri.

Este nevoie de balayage pentru a obține părul ombra, dar balayage-ul singur poate da multe efecte diferite prin folosirea a mai multe nuanțe în mod strategic pe tot părul pentru un finisaj multidimensional. Așadar, balayage nu trebuie să fie ombre, dar ombre trebuie să fie balayage.

Dacă vrei să îți luminezi culoarea naturală a părului cu niște reflexii care necesită puțină întreținere, cea mai bună alegere ar fi balayage. Din cauza procesului unic de culoare, ombré crește mai repede decât un balayage, astfel că se vede ceva mai strident.