Home » Life & Style » Ce este balayage, cum se poate obține și de unde provine această tehnică

Ce este balayage, cum se poate obține și de unde provine această tehnică

Cojocaru Cristian / 31.10.2021, 15:34
Ce este balayage, cum se poate obține și de unde provine această tehnică

Balayage este una dintre cele mai populare tehnici de îngrijire a părului în saloanele din întreaga lume. Află de unde provine această tehnică și care sunt beneficiile sale.

Istoria tehnicii balayage

Balayage este cea mai interesantă tehnică de evidențiere a culorilor care a apărut în mult timp. Coloristii si clientii deopotriva se îndrăgostesc de rezultatele fabuloase, culoare părului arătând naturală după utilizarea tehnicii. Balayage, scris uneori ”balliage” sau ”baliage”, este arta colorării părului.

Termenul se bazează pe cuvântul francez pentru ”mătură” sau ”balayer”. Balayage, alias ”mătură”, a apărut la superbul Salon ”Carita” din Paris, la începutul anilor ’70, făcându-și un nume uriaș prin frumusețea sa.Balayage este oferit în multe saloane astăzi, dar nu toate rezultatele sunt consistente iar acest lucru pentru că nu este atât de ușor pe cât pare! Coloristul trebuie să fie bine antrenat și să aibă un simț acut al texturii și mișcării părului. Astfel că totul ține doar de colorist și pensula pentru balayage.

Rezultatele cele mai naturale sunt de obicei cele care arată cel mai aleatoriu, ceea ce necesită o strategie de plasare foarte specifică. În anii 70, această tehnică a fost inițial numită ”Balayage a Coton” și reprezenta utilizarea benzilor de bumbac pentru a separa părul colorat de porțiunea neatinsă. A fost introdus pe vremea când în industrie erau la modă culorile solide, făcând tehnica Balayage cu adevărat revoluționară pentru vremea sa! În anii 80, industria a introdus multe varietăți de tehnici de evidențiere cu ajutorul foliei și abia la începutul anilor 90 Balayage a intrat pentru prima dată în SUA, captând atenția celebrităților de top și a devenit una dintre cele mai dorite tendințe de culoare de până acum!

Se pare că majoritatății clienților care doresc o schimbare la păr în mod obișnuit le este aproape frică să pășească în lumea balayage, deoarece este ceva ”nou” pentru ei și poate părea o schimbare majoră. Există multe motive excelente pentru care această tehnică este cea mai bună alegere pentru evidențieri față de tehnica Foil! Când părul este secționat și ”țesut sau feliat” într-o folie, întreaga secțiune este saturată de culoare, dându-i un efect dens, uniform, care îi conferă un aspect nenatural. În câteva săptămâni începi să vezi o ”linie de demarcație” și trebuie să faci retușări.

Tehnica Balayage este aplicată ușor manual pe suprafața părului, părul beneficiind de niște glisări de culoare cu aspect natural, care merg de la gros la subțire și se joacă cu mișcarea naturală a firului de păr. Alegând Balayage, pot trece luni de zile fără să fii nevoită să faci retușuri și oferă acel aspect care curge liber, neatins. Cu toate acestea, tehnica nu este una tocmai ieftină.

balayage
Diferenta dintre tehnica foliei si balayage

Balayage nu este recomandat doar femeilor cu păr blond

Este important să reții faptul că această tehnică nu este cu siguranță doar pentru blonde. Brunetele, roșcatele, chiar și cele cu părul negru pot profita de vopsirea părului. Rezultatele vor fi subtile, dar vor adăuga volumul după care toată lumea tânjește. În ceea ce privește tehnica foliei, în comparație cu balayage, prima sfârșește adesea prin a arăta artificial. Astfel, când o secțiune de păr este vopsită folosind folia, întreaga secțiune este saturată de culoare, rezultând dungi dese, nenaturale.

Culoarea obținută cu ajutorul acestei tehnici este aplicarea în mișcări ușoare de perie pe suprafața părului, lăsându-te cu niște nuanțe de culoare cu aspect natural, care curg de la gros la subțire și se joacă cu mișcarea naturală a părului. Cu atât mai mult. această tehnică nu îți va lăsa niciun semn de demarcație, creând o creștere mai puțin vizibilă și mai ușor de retușat ulterior.

Foilyage este cea mai nouă tendință în ceea ce privește îngrijirea părului. Acest proces îmbină tehnica Balayage cu profitul de culoare vibrantă a evidențierilor foliei. Tehnica tradițională de balayage implică vopsirea pe suprafața părului, complet cu mâna liberă, dar procesul poate fi dezordonat și poate să nu deschidă suficient părul.

Foilyage este o tehnică pe care coloriștii o folosesc atunci când doresc să obțină mai mult lifting și nu pot obține asta cu balayage, așa că intră și balayage în interiorul foliei. Foilyage folosește aceeași tehnică de pictură manuală, dar adaugă folie pentru iluminare suplimentară. În cele din urmă vei obține lumini frumoase cu aspect natural.