Home » Life & Style » Care sunt cele mai periculoase păsări de pe planetă. Top 7

Care sunt cele mai periculoase păsări de pe planetă. Top 7

Voicu Costin / 07.01.2022, 14:36
Care sunt cele mai periculoase păsări de pe planetă. Top 7

Păsările sunt creaturi frumoase care atrag prin coloritul lor și prin comportament. Adesea sunt surpinse la perioada de împerechere. Porumbelul reprezintă simbolul păcii din legenda Arca lui Noe. Unele păsări pot fi îmblânzite și dresate, altele sunt periculoase și sunt considerate păsări răpitoare. Care sunt cele mai periculoase păsări de pe planetă?

7 cele mai periculoase păsări de pe planetă

  1. Șoimul cu coadă roșie

Este o pasăre de pradă, care poate fi întâlnită în întreaga Americă de Nord, din interiorul Alaska și nordul Canadei până în sudul Panama și Indiile de Vest. Acest șoim unul dintre cei mai des întâlniți membri din genul Buteo din America de Nord sau din întreaga lume. Șoimul cu coadă roșie este una dintre cele trei specii cunoscute în Statele Unite.

În general favorizează habitate variate, cu păduri deschise, marginile pădurii și teren deschis. Este protejat din punct de vedere legal în Canada, Mexic și Statele Unite de către Actul Tratatului privind Păsările Migratoare.

Dieta șoimilor cu coadă roșie este foarte variabilă și reflectă statutul lor de generaliști oportuniști, dar în America de Nord, ei sunt prădători de mamifere mici, cum ar fi rozătoarele. Ei preferă prada terestră și cel puțin parțial diurnă, așa că tipurile precum veverițele de pământ sunt preferate acolo unde apar în mod natural.

  1. Falcon

Sunt păsări teritoriale și nu vor ezita să se apere sau să atace dacă sunt amenințate. De aceea nu trebuie să vă apropiați de cuibul acestor păsări. Ele au ciocurile în formă de cârlig și reușesc să sfâșie pradă imediat. Sunt considerate una dintre cele mai periculoase prădătoare din lume.

  1. Snowy Owl

Cea mai nordică pasăre de pradă din lume este bufnița de zăpadă. Este o pasăre foarte inteligentă și atacă ținta fără să stea prea mult pe gânduri. Această pasăre albă este o prădătoare periculoasă se reproduce în jurul cercului arctic din regiunea Tundra.

  1. Lammergeier

Această pasăre reușește să intimideze prada prin simpla apariție. Când pune ghearele pe animale, le sfâșie carnea de pe oase și le imobilizează instant. Lammergeiers este și o amenințare pentru oamenii din apropiere.

  1. Buful bufniță

Bufnița este o specie de pasăre care vânează prada doar noaptea. Ziua doarme și noaptea se înfruptă din rozătoarele pe care le vânează. Acesta cântărește între 2,5 și 3 kilograme, așa că atacă victimele mai mici. Ele se întâlnesc în pădurile mlăștinoase din sudul Statelor Unite. Această pasăre conservatoare, de obicei, atacă oamenii din Pacificul de Nord-Vest.

  1. Mute Swan

Lebedele sunt simbolul blândeţii și păcii. Frumoasele păsări albe atrag mereu atenția atunci când apar pe un lac. Mute Swan este o pasăre răpitoare totuși și are potențialul de a ataca chiar și oamenii. Dacă se simte amenințată, poate să atace pentru a nu fi prinsă sau atacată. Mute Swans se găseşte în Eurasia. Cu toate acestea, poate fi văzută și în multe părți ale lumii, inclusiv în America de Nord.

  1. Cassowary de Sud

Cassowary-ul sudic este considerată cea mai periculoasă pasăre din lume, în conformitate cu Cartea Recordurilor. Aceste păsări au pene negre și piele albastră. Provin din pădurile tropicale din Nouă Guinee și Australia de Nord-Vest. Cassowary de Sud este o pasăre teritorială. Această pasăre, care cântărește mai mult de 130 de kilograme, are o înălțime de aproximativ 190 cm. În mod normal, această specie variază de la 127 la 170 cm.