Home » Life & Style » Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite ele de fapt

Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite ele de fapt

Alexandru Cazacu / 22.03.2021, 12:08
Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite ele de fapt

O familie din Patra Neamț produce case modulare din lemn atât pentru România, cât și pentru export. Unele dintre acestea pot costa doar 6.000 de euro și sunt livrate clienților ca ”niște piese de lego”.

Case în România, de la 6000 de euro

Mai exact, familia Dussenne produce la Piatra Neamț case modulare din lemn care pot ajunge la 3,2 metri lățime și 12 metri lungime și pot fi conectate între ele. Deocamdată fabrica funcționează cu cinci angajați și poate produce patru astfel de case în fiecare lună. Prețul de bază a unei astfel de căsuță este de cel puțin 6.000 de euro, pentru cea mai simplă structură. Potrivit cofondatoarei, prețurile diferă în funcție de dimensiuni sau de alte opțiuni pe care le dorește clientul.

”Ceea ce oferim noi faţă de alte firme și este foarte important pentru clienții noștri este faptul că reușim să eliminăm ideea de șantier, de a găsi șef de șantier, de a găsi oameni care să lucreze sau de mizeria care se produce pe un șantier. Noi producem totul la noi în fabrică și apoi le livrăm clienților ca pe niște piese de lego.

Căsuțele pot fi lipite una de cealaltă sau puse una deasupra celeilalte. Practic, sunt niște module, care au în general în jur de 3,2 m lățime și pot ajunge până la 12 m lungime. Ele sunt standard, dar pot fi adaptate în funcție de modul în care sunt folosite și de câte astfel de case sunt cumpărate de către un client“, a spus Catherine Dussenne, cofondatoarea Modulary Factory.

Case modulare pentru zonele de pădure sau plaje

Potrivit antreprenoarei, unele dintre produsele de bază ale companiei sunt căsuțele de tip glass house modulare cu un acoperiș în două ape cu o parte vitrată. Acestea sunt perfecte pentru zonele de pădure sau plaje, deoarece oferă un peisaj deosebit. De asemenea, doritorii pot vedea astfel de produse în mai multe locuri din țară.

”Am făcut trei astfel de produse, unul este expus în Băneasa, în București pentru vizionări, unul este expus la Ruginești, în Neamț și încă unul, la Iași, la Crama Gramma“, spune cofondatoarea companiei, potrivit Ziarul Financiar.

Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite
Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite

 

Case modulare speciale pentru clienții din România

Catherine Dussenne spune că s-au creat unele prototipuri de case modulare speciale pentru clienții din România care vor fi puse pe piață. Aceste case sunt de dimensiuni reduse și pot fi conectate între ele. Așadar, căsuțele sunt destinate atât celor care își doresc case mai mici, cât și persoanelor care vor să își construiască case mai mari.

”Nu te poți prezenta unui public din ţări diferite cu aceleași produse, așa că am decis să creăm niște prototipuri care să fie strict pentru clienții români. Am urmărit care sunt tendințele pieței și am început să lucrăm la două prototipuri pe care le vom pune pe piață pentru clienții din România, dar nu excludem varianta de export. De altfel, 40 de căsuțe vor merge și către export“, susține antreprenoarea.

Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite
Case în România, de la 6000 de euro. Unde se găsesc și din ce sunt construite

Cofondatoarea susține că primul primul prototip a fost început în luna iunie a anului precedent și a fost finalizat în două sau trei săptămâni.