Home » Life & Style » Cât costă tenișii rupți și murdari de la Balenciaga. Colecție limitată, prețul este exorbitant

Cât costă tenișii rupți și murdari de la Balenciaga. Colecție limitată, prețul este exorbitant

Voicu Costin / 13.05.2022, 14:00
Cât costă tenișii rupți și murdari de la Balenciaga. Colecție limitată, prețul este exorbitant

Cu toții ne dorim să arătăm cât mai aspectos, îngrijit ca să creăm o imagine cât mai plăcută celor din jurul nostru atunci când ieșim din casă. Adesea ne călcăm hainele și ne curățăm încălțămintea pentru a arăta impecabil. Se pare că, unele case de modă încep să promoveze imaginea zdrențuită, ponosită și degradată a obiectelor de stil vestimentar. Cine este Balenciaga și cum a ajuns să vândă adidași uzați la 1800 de euro perechea?

Casa de modă scoate pe piață doar 100 de perechi de pantofi sport „extra distruși”

Casa de modă de lux Balenciaga a lansat o nouă colecție de pantofi sport aparent distruși, cu un preț de 1.850 de dolari, adică aproximativ 8.700 de lei. Imaginile cu pantofii zdrențuiți și deteriorați au devenit virale, după lansarea noului model „Paris Sneaker”.

Potrivit casei de modă, doar 100 de perechi de pantofi sport „extra distruși” vor putea fi cumpărate la prețul de 1.850 de dolari. Între timp, versiunile în ediție nelimitată și mai puțin rupte sunt vândute pe site-ul Balenciaga la prețuri cuprinse între 495 și 625 de dolari. Potrivit Balenciaga, „Paris Sneaker sunt meniți să fie purtați o viață întreagă”. Reacțiile în mediul online la noua colecţie Balenciaga nu au întârziat să apară. SoleSavy, un site dedicat informaţiilor despre pantofii sport, s-a întrebat dacă trendul pantofilor „uzaţi” nu a mers cumva prea departe.

Mai multe imagini postate de către Balenciaga cu încălțări extrem de uzate, murdare și rupte, au devenit virale în mediul online. Mutarea face parte din încercarea brandurilor de fashion de a-și promova acțiunile de sustenabilitate, industria fiind considerată una dintre cele mai poluante.

Compoziţia sneakers-ilor de la Balenciaga

Colecția promovată prin aceste imagini este denumită ”Paris”, iar modele, dincolo de cele ediție limitată menționate mai sus, sunt vândute cu prețuri 495 de dolari și 695 de dolari în funcție de model. Pe site-ul său, casa de lux oferă următoarele detalii despre pantofii de sport pentru femei cu top distrus complet Paris High top în alb: „Bumbac și cauciuc rupt complet”, „găuri peste tot materialul”, „Sigla Balenciaga imprimată pe marginea căptușelei”, „logo Balenciaga graffiti contrastant pe talpă”, „talpă vulcanizată”.

Casa precizează că această pereche de bascheți a fost „made în China”. Disponibili pentru femei și bărbați și produși în ediție limitată, acești bascheți se vând între 395 de euro și 1.450 de euro în funcție de nivelul de uzură (cel mai distrus fiind și cel mai scump).

Pe lângă aceste piese ‘full destroyed’, bascheții Paris sunt disponibili în varianta înaltă sau în varianta mule, în mai multe culori inclusiv negru, roșu si alb. Aspectul lor rupt, chiar și atunci când rămâne foarte subtil, sugerează blugi tăiați sau personalizați manual, o tendință chiar din anii 90, unul dintre cele mai populare decenii pentru Z și milenials.

Cine este Balenciaga

Este o casă de modă de lux fondată în 1919 de designerul spaniol Cristóbal Balenciaga în San Sebastian, Spania și cumpărat ulterior de grupul francez de lux Kering. Balenciaga avea o reputație de couturier cu standarde fără compromis și a fost numit „stăpânul tuturor” de Christian Dior. Luifustele cu bule și siluetele ciudate, feminine, dar „moderniste” au devenit mărcile înregistrate ale casei. Balenciaga s-a închis în 1972 și a fost redeschis sub o nouă proprietate în 1986. Deținut de Kering, sediul central al Balenciaga are sediul la Paris.