Home » Life & Style » Cele mai bune materiale pentru haine. Detaliul de pe etichetă pe care să nu-l treci cu vederea

Cele mai bune materiale pentru haine. Detaliul de pe etichetă pe care să nu-l treci cu vederea

Voicu Costin / 26.03.2022, 10:00
Cele mai bune materiale pentru haine. Detaliul de pe etichetă pe care să nu-l treci cu vederea

Am observat în timp că hainele calitative le-am putut purta ani de zile, fără ca ele să se deterioreze. Hainele de o calitate mai precară, cu siguranță au ajuns cârpe de șters praful sau le-ați aruncat la gunoi. Chiar dacă hainele provenite de la anumite branduri sunt mai mai scumpe, ele nu mereu reflectă și calitatea. Este posibil să fiți surprinși că unele obiecte vestimentare mai ieftine pot fi mai calitative. Materialul este un aspect important când facem astfel de alegeri. Ce materiale să alegem pentru calitatea și durabilitatea lor?

Materiale perfecte pentru cei mici şi cei mari

În cazul celor mici, hainele sunt foarte importante. Materialele de bună calitate trebuie să se regăsească în garderoba lor. Unele materiale pot provoca iritații, alergii și alte afecțiuni ale pielii. Însă, la fel de sensibili, pot fi și cei mai în vârstă, dar și persoanele care suferă de dermatite, psoriazis sau alte probleme dermatologice.

Având în vedere aceste lucruri, care sunt cele mai bune materiale pentru haine? Unul dintre cele mai prietenoase materiale este mătasea. Are calitatea de a regla temperatura corpului și este rezistent. Pe lângă aceste plusuri, este și foarte plăcut la atingere. Creează o stare de confort permanentă și vă puteți simți extrem de bine în aceste haine.

Un alt material foarte prietenos cu pielea este bumbacul organic. A devenit la modă în ultimii ani, iar numeroase branduri au început să se îndrepte spre hainele eco. Fie că sunt confecționate din materiale reciclabile, fie că sunt obținute din bumbac organic, ele sunt preferate mai ales de mămicile care au copii mici.

Acest material nu dăunează pielii și are și proprietăți hipoalergenice. Bumbacul organic este cultivat prin metode care refac și susțin fertilitatea solului. Nu este permisă folosirea pesticidelor toxice și a  fertilizatorilor sintetici.

Ce material să alegi, în funcție de anotimp

Printre cele mai bune materiale pentru haine se numără și inul. Se spune că este cea mai puternică fibră naturală pentru haine. Are calități hipoalergenice, antibacteriene și antistatice și poate regla temperatura corpului. Din această pricina, hainele de in vor fi la mare căutare în sezonul de vară, mai ales de persoanele care sunt și alergice la anumiți compuși chimici ce se regăsesc în haine. Pielea respiră foarte bine în acest material și o protejează de razele solare, chiar dacă materialul este puțin transparent.

Un alt material foarte bun este cășmirul. Acesta este ceva mai scump, dar este și foarte calitativ. Este produs din firele caprei de Kashmir, care năpârlește sezonier. Acest material are avantajul, pe lângă faptul că este natural, că oferă căldură, dar are și rol hipoalergenic. Poate fi purtat primăvara, toamna, dar în special iarna. Este la mare căutare pentru a fi purtat în zilele friguroase.

Lâna este iar la mare căutare pentru sezonul de iarnă. Aceasta menține pielea uscată și o lasă să respire. Are rol antibacterian și hipoalergenic și este potrivită și pentru persoanele care au pielea sensibilă. De exemplu, piesele de vestimentație din lână de merino sunt chiar indicate persoanelor care au probleme dermatologice. Pe lângă toate acestea, oferă și o căldură substanțială și o păstrează pentru mult timp.