Home » Life & Style » Cum să îți alegi corect puloverul pentru sezonul rece și ce e bine să știi despre material

Cum să îți alegi corect puloverul pentru sezonul rece și ce e bine să știi despre material

Voicu Costin / 13.02.2022, 18:00
Cum să îți alegi corect puloverul pentru sezonul rece și ce e bine să știi despre material

Sezonul rece aduce în garderoba noastră o sumedenie de haine groase. Fie că alegem să punem o geacă mai groasă, o haină de blană sau pantaloni mai groși, un pulover nu trebuie niciodată să lipsească din garderobă. Poate fi asortat cu orice stil vestimentar și se potrivește în orice conjunctură, chiar dacă participăm la o ședință la birou sau ieșim în oraș cu prietenii. Ce alegem în funcție de stilul nostru vestimentar și tipul de material?

Pulovere și materialul din care sunt confecționate

Adesea ați observat că sunt unele materiale din care sunt confecționate puloverele ce adună multe scame și trebuie în permanenţă să îl periați, pentru a nu arată inestetic. Aceste materiale sunt deseori sintetice, în timp ce țesăturile naturale țin mai mult timp și sunt mai calitative.

Un alt lucru esenţial este să spălăm rufele la temperatura menționată pe eticheta produsului. În funcție de material, acestea se spală corespunzător, pentru a nu deteriora materialul, mai ales când vine vorba de un produs mai scump, calitativ.

Caşmirul, mohairul și angora sunt cele mai scumpe și calitative material din care pot fi făcute puloverele. Sunt foarte călduroase și moi, de aceea sunt preferate de toată lumea. Cu toate acestea, din cauza originii lor animale, multe firme renunţă la ele din cauza modului prin care sunt obţinute. Din acest motiv și hainele blănurilor sunt făcute din materiale ecologice, pentru că animalele să nu mai fie supuse la chinuri.

Ce este poliesterul

Lâna merinos este recunoscută pentru materialul catifelat și moale. Poate fi atât de pufos, dacă este calitativ, încât simți că plutești în acel pulover. Datorită materialului moale este considerat un produs de lux.

Lâna și bumbacul sunt probabil cele mai întâlnite materiale folosite când vine vorba de compoziția puloverelor de iarnă. Lâna este călduroasă și sunt ideale pentru zilele mai friguroase din an. Puloverele din bumbac subțiri și nu foarte călduroase, dar sunt calitative. După ce le spălați conform temperaturii indicate pe etichetă, nu le băgați în uscător. Apoi le uscați pe un loc plat, nu agățate, pentru a nu se deforma. Un pulover cu un amestec de materiale precum bumbac, mătase şi fibre sintetice poate fi moale, rafinat, de calitate şi durabil.

Poliesterul este o ţesătură artificială derivată din petrol şi este mai ușoară decât alte tipuri de material. Chiar dacă acest gen de produse sunt confortabile, materialul nu este foarte calitativ, în comparație cu lâna și cașmirul. Poliesterul are o durabilitate mare, mult mai mare decât bumbacul şi majoritatea ţesăturilor combinate. Este un material grozav datorită rezistenţei sale la cute, rupturi sau decolorare.

Poliamida sau nailonul este o ţesătură sintetică care este mai moale şi mai flexibilă decât poliesterul, deoarece a fost făcută iniţial pentru a înlocui mătasea. Este mai rezistent la apariţia cutelor dar acest material vine și cu dezavantaje. Puloverele din poliamidă nu sunt foarte rezistente la frig în comparație cu poliesterul, nu mai spunem de lână și cașmir.

În funcție de cum vreți să vă simțiți în ziua respectivă, mai confortabil sau să vă fie mai cald, aveți o sumedenie de materiale din care să alegeți. Puteți încerca să achiziționați un pulover din fiecare material pentru a avea de unde să alegeţi. Dacă îți dorești o îmbrăcăminte moale și un pulover rezistent alege lână sau merinosul, iar dacă vrei ceva mai confortabil și mai subțire alege materiale sintetice precum poliamida și poliesterul.