Home » Life & Style » Codul culorilor hainelor. Efectele nebănuite asupra personalității. Rozul calmează agresivitatea

Codul culorilor hainelor. Efectele nebănuite asupra personalității. Rozul calmează agresivitatea

Voicu Costin / 13.04.2022, 10:51
Codul culorilor hainelor. Efectele nebănuite asupra personalității. Rozul calmează agresivitatea

Ştiai că modul în care te îmbraci poate fi o formă de exprimare personală? Hainele pot transmite diferite mesaje, în special culorile vestimentaţiilor pot spune multe despre persoana care le poartă. De-a lungul timpului, cercetările au arătat că ele ne influenţează stările emoţionale. Ce efecte au culorile sau non-culorile asupra personalității noastre?

Culorile, o exprimare a personalității noastre

Negru, mereu la extreme

Negru este culoarea pe care oamenii o poartă atunci când o persoană apropiată trece în nefiinţă şi este considerată o culoare asociată cu evenimentele triste din viaţă. Dar negru nu se poartă doar în astfel de cazuri, ci şi la evenimente fericite. Spre exemplu, de obicei, mirele poartă costum negru la nuntă, iar culoarea predominantă a pieselor vestimentare ale bărbaților sunt negre (sacou negru, pantaloni negri, blugi negri etc.). Negrul transmite și o notă de eleganţă, putere, rafinament şi autoritate. Negrul simbolizează extremele – totul sau nimic!

Dacă porţi albastru eşti o persoană calmă

Dacă porţi culoarea albastră asta înseamnă că poţi fi o persoană calmă. Specificăm că această nu este o regulă. Culoarea  albastră emană creativitate, pozitivitate, pace, loialitate.

Maro reprezintă inteligenţa

Maro este culoarea pe care oamenii o asociază cu stabilitatea, inteligenţa, dar şi cu încrederea în sine. Se spune despre persoanele care obişnuiesc să poarte această culoare că sunt inteligente și își urmăresc cu atenție pașii în carieră. Sunt buni planificatori, de aceea, este foart probabil să vezi o persoană îmbrăcată în maro, care să fie dezordonată și haotică.

Roşul emană energie

Roșul este culoarea dragostei, a pasiunii, a dorinței nestăvilite. Femeile care își doresc să atragă prin simplitate, naturalețe și frumusețe, folosesc adesea piese vestimentare roșii sau un ruj roșu sau accesorii roșii. Dacă doreşti să ieşi în evidenţă din mulţime, în mod clar trebuie să porţi culoarea roşu. Pe lângă pasiune, roșul mai simbolizează energia şi simbolul vieţii. De pildă, miresele indiene poartă roşu în loc de alb, deoarece, în cultură lor, roşu simbolizează încrederea.

Rozul calmează agresivitatea

Culoarea roz este asociată în general sexului frumos. Mai ales culoarea roz foarte aprinsă. S-au creat piese vestimentare și pentru bărbați în acest ton, dar, pentru a fi purtat, nuanțele de roz nu sunt atât de feminine și aprinse. Se spune că rozul este culoarea iubirii necondiţionate. De asemenea, persoanele care poartă roz emană bunătate şi pot calma persoanele agresive din jurul lor.

Verdele, purtat de persoane generoase

Natura este verde, de aceea verdele este o culoare care calmează, dar care este şi asociată totodată cu generozitatea, cu vindecarea şi cu o stare de spirit tânără şi veselă. Oamenii care poartă verde sunt carismatici şi sunt preocupaţi în profunzime de sentimentele celor din jur.

Albul, o dovadă de curaj

Albul exprimă puritate, simplitate, naturalețe, pace. Dacă porţi alb înseamnă că eşti o persoană căreia îi plac aventurile, o persoană care mereu își va dori să înceapă un nou capitol din viață sa cu capul sus, indiferent de obstacole.

Portocaliul reprezintă ambiţia

Persoanele care obişnuiesc să poarte portocaliu sunt cele care sunt dispuse să facă tot posibilul pentru a obține lucrul dorit. Portocaliul este culoarea creativităţii, a entuziasmului şi este asociată cu soarele, căldura şi ambiţia.