Home » Life & Style » Cât costă un pui de Husky, cum se îngrijește și ce e bine să știi despre această rasă

Cât costă un pui de Husky, cum se îngrijește și ce e bine să știi despre această rasă

Voicu Costin / 08.06.2022, 16:33
Cât costă un pui de Husky, cum se îngrijește și ce e bine să știi despre această rasă

Husky Siberian este un câine de talie medie, cu blana deasă și dublă. Originar din Siberia, acest câine este agil, alert, inteligent, prietenos și blând. Este o rasă foarte căutată de familiile cu copii și nu numai. Sunt adevărați prieteni și sunt lângă tine să te ajute atunci când ai o stare proastă. Cât costă un pui de Husky, cum se îngrijește și ce e bine să știi despre această rasă?

Husky-ul Siberian este unul din cei mai buni prieteni ai omului

Este un câine de mărime medie rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp bine îmblănit, urechi drepte, vigilente și o coadă stufoasă, ca de vulpe. Pot căra încărcături ușoare, la o viteză moderată pe distanțe lungi.

Proporțiile corpului sugerează un echilibru între putere, viteză și rezistență. Câinele se simte bine în hamuri, fiind foarte sigur pe el, iar performanțele sale sunt evidente. Masculii sunt puternici, dar niciodată greoi. Femelele au o structură mai fină, dar de asemenea, puternică și, la fel ca și masculii, dau impresia că forța și rapiditatea lor nu au limite. Husky-ul Siberian își utilizează cu măsură resursele, economisind cu foarte mare chibzuință energia.

Caracteristici

Dimensiunea și greutatea

  • Masculi: 55 cm – 60 cm;
  • Femele: 50 cm – 55 cm.

Greutatea

  • Masculi: 20 kg – 27 kg;
  • Femele: 16 kg – 23 kg.

Originile câinelui

Este cel mai mic dintre câinii nordici, însă la greutate egală, este cel mai puternic câine de sanie dintre ei. Originile rasei se confundă cu acelea ale popoarelor arctice din nord-estul Siberiei. După dr. Weyer Jr., originea lor ar fi următoarea: cu mult timp în urmă, unele triburi de eschimoși au migrat din Siberia în Alaska, și de aici în Groenlanda, ducând cu ei strămoșii câinelui Malamut și câinelui Esquimos.

În urma lor, a emigrat din Asia Centrală și poporul Chukchi, stabilindu-se în bazinul Kolyma și la poalele muntelui Cherschi. Ei dețineau un câine, strămoș al câinelui Husky Siberian. Între aceste două popoare s-au stabilit relații comerciale, s-au efectuat numeroase călătorii cu săniile, ocazii cu care schimbau și echipajele de câini.

Husky Siberian și-a menținut integritatea rasei în decursul timpului, mai mult ca ceilalți câini nordici, datorită unei selecționări deosebite, prin castrarea exemplarelor mai puțin reușite și folosirea pentru reproducere numai a exemplarelor frumoase.

Temperament

Husky Siberian este un câine nobil și prietenos, însă în același timp îndrăzneț și alert. Nu are sub nici o formă calitățile unui câine de pază și apărare, nu este suspicios față de străini și nici agresiv cu alți câini. Este gânditor și independent, cerință vitală pentru un câine de sanie, care trebuie să acționeze corect pentru a nu pune în pericol viața sa și a musherului.

Câinele matur este rezervat, are o atitudine demnă, inteligentă și un caracter energic. Întotdeauna este dispus să se joace, ceea ce îl recomandă și ca un bun câine de companie. Nu este agresiv sau nervos, dacă este dresat corespunzător. Nu se simte bine singur, fiind un câine de haită.

Care este prețul unui pui de Husky Siberian

Dacă vrei să achiziționezi și tu un astfel de câine de companie, prețurile diferă. Cățelușii care au pedigree se găsesc la prețul de 5.400 de lei, în culori alb-negru. Cățelușii se pot găsi și mai ieftini, iar prețul variază între 1.000 și 3.000 de lei.