Home » Life & Style » Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului. Șeicul, acuzat că își ține fiica ostatică

Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum, conducătorul Dubaiului. Șeicul, acuzat că își ține fiica ostatică

Manolică Anca / 18.02.2021, 13:30

Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum, guvernatorul miliardar în vârstă de 71 de ani, conducătorul Dubaiului și vicepreședintele Emiratelor Arabe Unite. Își ține acesta fata sechestrată în casă? Noi anchete în desfășurare.

Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Șeicul Mohammed s-a născut în 1949, în casa familiei sale din Shindagha, lângă Dubai Creek. El a fost al treilea dintre cei patru fii ai șeicului Rashid Al Maktoum, care a condus Dubaiul timp de 32 de ani, din 1958. Șeicul Mohammed s-a implicat puternic în planul tatălui său de a compensa rezervele de petrol din Dubai, prin diversificarea economiei sale și transformându-l într-un centru comercial și financiar internațional, precum și într-o destinație turistică de lux.

Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum
Șeicul Mohammed Bin Rashid Al Maktoum

Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, în vârstă de 70 de ani, a fost căsătorit de cel puțin șase ori și are 30 de copii. Prima sa căsătorie a fost în anul 1970, cu verișoara sa primară Sheikha Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, care la acel moment avea 17 ani, fiind cu aproape 13 ani mai tânără decât șeicul Maktoum. Fiind soția și consoarta principală a șeicului, Sheikha Hind este matriarhul șef al familiei regale și locuiește împreună cu familia ei în Palatul Zabeel (palatul conducătorului) din Dubai. Împreună, au doisprezece copii, inclusiv pe moștenitorul său desemnat, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum (născut în 1982). În septembrie 2015, fiul cel mare al lui Mohammad șeicul Rashid bin Mohammed a murit din cauza unei boli de inimă.

Printre celelalte soții ale sale se numără șeica Randa bint Mohammed Al-Banna și șeica Delila Aloul, ambele originare din Liban, soția de origine algeriană Sheikha Houria bint Ahmed Al M’aash, mama prințesei Latifa (fiica despre care se spune că ar fi ținută ostatică), Zoe Grigorakos, de origini grecești, și o altă soție necunoscută, posibil de origine germană. Dacă acestea au evitat în mod constant atenția publicului, cea de-a șasea și cea mai „mică” soție a șeicului, prințesa Haya bint Hussein a Iordaniei, este obișnuită cu lumina reflectoarelor.

Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum
Câte soții și câți copii are Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Șeicul, acuzat că își ține fiica ostatică

Prințesa Haya a pictat o imagine a unei vieți de familie perfecte în interviuri, dar au început să apară crăpături în 2018 când prințesa Latifa, una dintre fiicele adulte ale șeicului Mohammed, împreună cu o altă soție, a încercat să fugă din Emiratele Arabe Unite cu ajutorul unui fost spion francez și a unui instructor de fitness finlandez. O barcă care le transporta a fost interceptată pe mare în largul coastei Indiei, iar Latifa a fost returnată în Dubai.  Într-un videoclip filmat în prealabil, ea a susținut că a fost închisă de mai bine de trei ani și a fost supusă abuzului fizic după o altă încercare nereușită de evadare din 2002. Ea a spus că este ținută singură fără acces la asistență medicală sau juridică într-o vilă cu ferestrele și ușile închise și păzită de poliție.

Latifa, fiica ținută ostatică
Latifa, fiica ținută ostatică

Pe de altă parte, șeicul a spus că acționează în interesul ei, iar Dubaiul și Emiratele Arabe Unite au declarat că prințesa Latifa este în siguranță în grija familiei. Acum, ONU intervine în cazul prinţesei Latifa, ţinută ostatică, Marea Britanie declarând că videoclipurile sunt „profund tulburătoare”. „Suntem îngrijoraţi”, videoclipurile arată „o tânără aflată în primejdie”, a spus secretarul de externe al Marii Britanii, Dominic Raab, adăugând că Marea Britanie va urmări „foarte atent” demersul ONU.