Home » Life & Style » Câți bani câștigă o vânzătoare la Zara România, în 2022. Salariul pe care îl încasează lunar

Câți bani câștigă o vânzătoare la Zara România, în 2022. Salariul pe care îl încasează lunar

Manolică Anca / 28.03.2022, 13:35
Câți bani câștigă o vânzătoare la Zara România, în 2022. Salariul pe care îl încasează lunar

Zara este una dintre cele mai mari companii internaționale de modă și face parte din Inditex, unul dintre cele mai mari grupuri de distribuție din lume. Brandul spaniol a fost fondat în 1975 în La Coruna de Armancio Ortega și Rosalia Mera, numărând astăzi peste 10.000 de locații în toată lumea. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă, iar ideea de a lucra într-un magazin de haine îți face cu ochiul, iată câți bani câștigă o vânzătoare la Zara România, în 2022.

Zara, una dintre cele mai de succes mărci din lume

Zara este una dintre cele mai de succes mărci de retail de modă din lume, dacă nu chiar cea mai de succes. Prin introducerea spectaculoasă a conceptului de vânzare cu amănuntul „fast fashion” încă de la înființarea sa în 1975 în Spania, Zara aspiră să creeze o pasiune responsabilă pentru modă în rândul unei game largi de consumatori, răspândiți în diferite culturi și grupe de vârstă.

Marca a fost fondată de Amancio Ortega și Rosalía Mera în 1975 ca o afacere de familie în centrul orașului Galicia, în partea de nord a Spaniei. Primul său magazin a prezentat produse cu preț redus care semănau cu articole de îmbrăcăminte și modă populare, de calitate superioară. În următorii 8 ani, abordarea Zara față de modă și modelul său de afaceri au generat treptat atracție în rândul consumatorilor spanioli.

În următorul deceniu, brandul spaniol a început să se extindă agresiv pe piețele globale, în prezent numărând peste 2.200 de magazine amplasate strategic în principalele orașe din peste 95 de țări. Nu este surprinzător faptul că Zara, care a început ca un mic magazin în Spania, este acum cel mai mare retailer de modă rapidă din lume și este marca emblematică a Inditex.

În prezent, Inditex are peste 174.000 de angajați care operează peste 7.400 de magazine pe 202 piețe din întreaga lume, inclusiv 49 de piețe online. În România, grupul mamă deține aproape 140 de magazine. Din acesta mai fac parte, pe lângă Zara, și Massimo Dutti, Pull and Bear, Stradivarius, Bershka, Oysho și Uterque.

Ce salariu are o vânzătoare la Zara România, în 2022
Ce salariu are o vânzătoare la Zara România, în 2022

Ce salariu are o vânzătoare la Zara România, în 2022

Pentru cei interesați să lucreze în magazinele Zara din România, trebuie să știe că salariile din magazinele de haine diferă față de cele din magazinele cu articole pentru casă. O vânzătoare dintr-un magazin Zara România încasează un salariu de 1.950 de lei net. La această sumă se adaugă un bonus de 100 lei pe lună și tichete de masă în valoare de 300 lei. Astfel, cuantumul total ajunge la 2.350 de lei lunar.

Angajații pe post de casier au un salariu de 1.700 de lei lunar net, existând un criteriu de vechime, care impune să fi lucrat pe un post asemănător într-o altă companie minimum 6 ani.

Brandul spaniol permite și munca part-time, pe postul de sales assistant. Pentru acest post remunerația este de 1.500 de lei.

Un șef de magazin la Zara câștigă 2.000 de lei pe lună, sumă la care se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei. De asemenea, există și un comision obținut din vânzări, ce poate ajunge lunar, în funcţie de performanţă, şi până la suma de 1.500 de lei.

Și mai bine sunt plătiți specialiții în resurse umane. Conform datelor de pe site-ul undelucram.ro, un astfel de job vine cu un salariu net în valoare de 4.100 de lei, pentru cei care au o experienţă în domeniu de 3 ani.

Un visual merchandiser poate câștiga până la 2.500 de lei, dacă are o experiență de 2 ani în domeniu. Un merchandiser cu aceeaşi experienţă ia 2.500 de lei, plus un bonus lunar în cuantumul a 150 de lei.

Lucrătorii comerciali primesc un lunar un salariu net în valoare de 1300 de lei, tichete de masă în valoare de 150 de lei şi comision din vânzări care poate ajunge până la suma de 400 de lei.