Home » Life & Style » Ce carne să mănânci la dietă – recomandări de la nutriționiști renumiți

Ce carne să mănânci la dietă – recomandări de la nutriționiști renumiți

Alexandru Cazacu / 04.04.2021, 17:58
Ce carne să mănânci la dietă – recomandări de la nutriționiști renumiți

De multe ori, persoanele care vor să slăbească se întreabă cum pot face acest lucru fără să renunțe la carne. Fie că ne place sau nu, dacă vrem să dăm jos kilogramele în plus, pe lângă activitatea fizică trebuie să avem grijă și la alimentație. Așadar, ce carne să mănânci la dietă, îți spunem în continuarea articolului.

Ce carne să mănânci la dietă. Ce recomandă nutriționiștii

Înainte de toate, este foarte important de menționat faptul că, un mic dejun bogat în proteine și cu un conținut scăzut de carbohidrați este necesar pentru a evita nevoia de a mânca mai mult pe parcursul zilei.

Cu toate acestea, ce carne putem să mâncăm la masa principală a zilei? Potrivit specialiștilor în nutriție, este recomandat să consumăm carne de curcan, pește, carne slabă de vită, piept de pui la grătar. Însă nu este recomandată prea multă sare sau prea mult ulei. Poți folosi uleiul de măsline deoarece are foarte puține calorii în comparație cu cel de floarea soarelui.

Carnea de curcan

Foarte bogată în nutrienți și cu un conținut scăzut de grăsimi, carnea de curcan este perfectă pentru dietă. De asemenea, pieptul de curcan se numără printre cele mai slabe cărnuri, poate chiar cea mai slabă, și cu conținut bogat de proteine. Totodată, carnea de curcan și multe substanțe nutritive, în special niacină, seleniu, vitaminele B6 și B12 și zinc.

Pește

Carnea de pește este de asemenea foarte bună la dietă. De obicei peștele este recomandat în diete datorită cărnii sale cu un aport caloric mult mai mic decât a altor tipuri de carne, inclusiv față de cea de pui. Mai multe de atât, peștele induce rapid senzația de sațietate și, așadar vei mânca mai puțin. Cu toate acestea, nu orice pește este bun în dietă. Nutriționiștii recomandă consumul peștelui de apă dulce, fiind mai slab.

Carnea de pui

Fiind lipsită de carbohidrați și cu un conținut scăzut de grăsimi, carnea de pui este de asemenea bună pentru o dietă de slăbire. Aportul redus de calorii și puterea mare de sațietate sunt avantaje care fac din carnea de pui una dintre primele alegeri ale a celor care vor să scape de câteva kilograme. Ba chiar mai mult de atât, s-a observat că aminoacizii din compoziția acesteia au o acțiune tonică asupra sistemului nervos și scad apetitul.

Ce carne să mănânci la dietă – Carnea de vită

De asemenea, carnea de vită este recomandată în unele diete de slăbire. Aceasta are un conținut bogat în vitamina B care ajută la formarea celulelor roșii. Consumul de carne de vită poate ajuta la scăderea nivelul colesterolului LDL, împiedică absorbția grăsimilor și reface masa musculară. Tocmai de aceea este recomandat persoanelor care urmează un program nutriţional pentru scădere în greutate și persoanelor cu activitate fizică intensă.

Ce carne să mănânci la dietă. Ce recomandă nutriționiștii
Ce carne să mănânci la dietă. Ce recomandă nutriționiștii

Mai mult de atât, carnea slabă de vită mai are și un conținut bogat de creatină, substanță benefică în dezvoltarea masei musculare. De asemenea, conține și carnitina, care ajută la susținerea metabolismului normal al grăsimilor. Potrivit unor studii, consumul de carne de vită este esențial la pentru dezvoltarea masei musculare.