Home » Life & Style » Ce diferență este între suflet-pereche și partener de viață

Ce diferență este între suflet-pereche și partener de viață

Pană Emanuela / 14.02.2021, 10:15
Ce diferență este între suflet-pereche și partener de viață

Sigur te-ai întrebat și tu măcar o dată ce diferență este între suflet-pereche și partener de viață. Ei bine, în primul rând, trebui să înțelegi că nu sunt unul și același, fapt pentru care, de-a lungul timpului, s-au creat multe concepții greșite în acest sens. În articolul de mai jos vei afla cum reușești să le deosebești pe cele două.

Ce diferență este între suflet-pereche și partener de viață

Atât realitatea, cât și specialiștii de probleme de cuplu spun că sufletul-pereche şi partenerul potrivit pentru o viaţă nu sunt unul şi acelaşi. Sufletul-pereche este acel cineva care este aliniat cu sufletul tău și este trimis să te provoace, să te trezească și să agite diferite părți ale tale pentru ca sufletul să treacă la un nivel mai înalt al conștiinței și la conștientizare. Acesta apare atunci când ești pregătit pentru el, niciodată mai devreme.. Atunci când ești gata să înveți lecțiile pe care ești detinat să le îndeplinești. Însă, odată ce lecția a fost învățată, de cele mai multe ori se produce separarea fizică.

În schimb, partenerul de viață este un prieten, un individ sigur și stabil, pe care te poți baza și în care te poți încrede pentru a reuși în viață. Există un sentiment reciproc de iubire și respect, ambii având nevoi asemănătoare și dorințe reciproce.

De cele mai multe ori, sufletul-pereche nu va fi alături de iubit pentru tot restul vieții
De cele mai multe ori, sufletul-pereche nu va fi alături de iubit pentru tot restul vieții

Diferență mare la nivelul conexiunilor sufletești

Sufletele-pereche au o legătură profundă la nivelul inimii și conștiinței, încât par că se cunosc din alte vieși. Relațiile sunt mai intense și pline de tranziții, aceste experiențe frumoase terminându-se, de obicei, în inimi frânte. Scopul acestuia este de a te zdruncina, de a îți scutura puțin orgoliul, de a îți arăta obstacolele și dependențele, astfel încât să te facă îți schimbi viața.

În schimb, partenerii de viață ajung într-un moment în care deja există iubire de sine și acceptare. Atunci, nu mai este nevoie să acoperi un gol care nu poate fi explicat. Acești parteneri au povești similare. În relaţia cu el vei simți o atracție reciprocă, veți rezonaţi fiecare cu valorile în care crede celălalt, vă va face plăcere să vă cunoaşteţi şi să descoperiţi diferenţele şi asemănările dintre voi. Relaţia nu va trece de la o extremă la altă, fiind bazată ăe logică și decizii intelectuale.

Față de relaţia cu sufletul-pereche, în cea cu partenerul de viaţă te vei gândi şi la partea financiară. Este nevoie de stabilitate financiară şi emoţională pentru ambii. Astfel, relația se bazează mult pe prezentă fizică şi pe crearea de noi amintiri. Cu acest partener vei simţi nevoia să te căsătoreşti şi să îţi întemeiezi o familie.

Există mai multe suflete-pereche?

Există persoane care spun că, în lume, ar exista mai multe suflete-pereche, toate cu același scop însă: apar, la un moment dat, în vieţile noastre, pentru a ne trezi spiritul şi pentru a ne facă să devenim mai conştienţi de noi înşine. Însă, ele nu sunt pentru totdeauna.

În diferitele momente ale vieții noastre vom avea nevoie și vom dori diferite tipuri de relații. Niciuna nu este mai bună sau mai proastă, toate sunt o decizie personală, atât timp cât ne urmăm inima!