Home » Life & Style » Ce este sindromul Asperger, boala de care suferă miliardarul Elon Musk

Ce este sindromul Asperger, boala de care suferă miliardarul Elon Musk

Violeta Badea / 10.05.2021, 12:20
Ce este sindromul Asperger, boala de care suferă miliardarul Elon Musk

Ce este sindromul Asperger, boala de care suferă miliardarul Elon Musk. Miliardarul Elon Musk a mărturisit că suferă de sindromul Asperger în timp ce găzduia emisiunea „Saturday Night Live” de la NBC. Directorul general al Tesla și SpaceX a ținut un monolog și a glumit cu privire la reputația sa. În acest material veți afla totul despre boala de care suferă miliardarul.

Ce este sindromul Asperger

Sindromul Asperger a fost adăugat în Manualul de Diagnostic şi Statistic al tulburărilor mintale (DSM-IV) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, ca o tulburare separată de autism. Totuși, există încă mulţi profesionişti care consideră tulburarea Asperger o formă mai puţin severă de autism, deoarece simptomele sunt asemănătoare, dar mai puțin severe.

Cel care a descoperit această tulburare a fost pediatrul vienez Hans Asperger. Acesta a efectuat numeroase studii  efectuate pe copiii întâlniţi în practica sa și a observat anumite comportamente și dificultăți asemănătoare autismului la băieții care aveau o inteligență normală. Sindromul Asperger apare încă din perioada copilăriei și este prezent mai mult la băieți decât la fete.

Persoanele care suferă de această afecțiune pot avea un nivel ridicat de inteșigență, ba chiar pot excela într-un anumit domeniu. Se spune că persoanele care au acest sindrom văd, aud și simt lumea într-un mod diferit față de alte persoane. De asemenea, acestea evită să privească direct în ochii celor din jur, pot avea anumite obiceiuri obsesive, pot întâmpina dificultăți în a înțelege limbajul nonverbal şi au anumite expresii faciale şi posturi corporale neobișnuite. Medicii spun că aceată boală nu poate fi vindecată, sindromul fiind pe viață.

Elon Musk a dezvaluit ca sufera de sindromul Asperger
Elon Musk a dezvaluit ca sufera de sindromul Asperger

Elon Musk a mărturisit că suferă de sindromul Asperger

Elon Musk a făcut o mărturisire șocantă în cadrul emisiunii „Saturday Night Live”(SNL). În timpul monologului său de deschidere al emisiunii, directorul general al Tesla a spus că este prima persoană cu sindromul Asperger care a găzduit acest show extrem de iubit în Statele Unite ale Americii.

De fapt, Musk nu este prima persoană care suferă de această boală și este gazdă a show-ului „Saturday Night Live”. Primul a fost Dan Aykroyd, fostul membru al distribuţiei. În timpul emisiunii, Elon Musk a făcut o serie de glume legate de reputația sa și de faptul că îi place să se amuze de anumite subiecte de pe Twitter.

De asemenea, miliardarul s-a declarat fascinat de Dogecoin, o criptomonedă „glumă” care a crescut în valoare după ce a început să o susţină. În cadrul emisiunii, acesta s-a referit la Dogecoin ca fiind „o mare agitaţie”, lucru care a determinat ca valoarea acestei criptomonede să scadă semnificativ.

„Celor pe care i-am jignit, vreau doar să le spun că am reinventat mașinile electrice și trimit oamenii pe Marte cu o rachetă. Credeați că sunt un tip normal și relaxat?”, a glumit Elon Musk.

În plus, miliardarul s-a declarat deranjat de anumite subiecte care au circulat prin mass-media. „Oamenii sunt reduşi la cele mai tâmpite lucruri pe care le-au făcut vreodată”, a precizat el, făcând referire la o informație care a apărut în anul 2018 când a fost surprins fumând marijuana în timpul unui podcast al lui Joe Rogan.