Home » Life & Style » Ce înseamnă când visezi că aluneci în gol. Avertismentul care ți se transmite de fapt

Ce înseamnă când visezi că aluneci în gol. Avertismentul care ți se transmite de fapt

Cojocaru Cristian / 24.08.2021, 18:04
Ce înseamnă când visezi că aluneci în gol. Avertismentul care ți se transmite de fapt

Ce înseamnă când visezi că aluneci în gol. Probabil mulți dintre noi am avut visul, dar puțini au reușit să-i găsească semnificația. Acel moment în care tresari și te trezești, iar întrebarea își caută răspunsul. Ce înseamnă când visezi că aluneci în gol? Încercăm să redăm mai jos mesajele pe care le poate ascunde acest vis.

Semnificația momentului în care visezi că ai căzut în gol

Acest vis este foarte întâlnit prin rândul oamenilor și are o semnificație anume. Specialiștii sunt de părere că descifrarea viselor ne dezvăluie lucuri din subconștientul nostru. Aproximativ 70% dintre oameni au experimentat măcar o dată acest vis. Din punct de vedere al interpretării, visul poate semnifica o perioadă dificilă cu care ne confruntăm din punct de vedere medical.

Chiar dacă visele diferă de la o persoană la alta, pe baza memoriilor acestora, unele dintre ele sunt universale, iar semnificația acestora se potrivește tuturor. Specialiștii Universității din California, Berkeley au demonstrat faptul că visele ne ajută să trecem mai ușor peste stres. Totodată, visele sunt cele care ne ajută să facem față gândurilor și temerilor care sunt bine ascunse în subconștientul nostru.

Căderea în gol în vis te face de multe ori să te trezești speriat, chiar înainte de a te lovi de pământ. Acest lucru arată despre tine faptul că treci printr-o perioadă grea și că anticipezi acele greutăți care ar putea apărea la orizont. Totodată, cei care fac cercetări în domeniu demonstrează faptul că acest vis apare din cauza energiilor negative acumulate și totodată, somnul tău va fi unul agitat.

visezi gol
Visul caderii in gol poate avea mai multe semnificatii

Ce altceva mai poate semnifica acest vis

De multe ori ne grăbim să credem și totodată să dăm nașterea temerii potrivit căreia am putea muri în somn dacă al nostru creier este ferm convins că ceea ce se întâmplă este real. Totuși, oamenii de știință au dovedit că acest lucru este imposibil. Creierul nostru este capabil să facă distincția între realitate și vis, astfel că acesta este motivul pentru care ne trezim în acel moment de șoc.

O altă semnificație a acestui vis constă în faptul că ai putea fi copleșit de griji și de stres, astfel că o relaxare este binevenită și totodată, poți să implementezi gânduri mai pozitive în viața ta. Cei care se ocupă de interpretarea viselor, afirmă că acest lucru mai poate însemna teamă, frica de a pierde controlul, frica de eșec , lipsa de încredere sau inconștiență.

În viziunea părintelui psihanalizei, Sigmun Freud, căderea în gol reprezintă o dorință sexuală foarte puternică în fața căreia cedăm în cele din urmă. Controversatul psiholog era de părere că persoanele cu astfel de vise sunt atrase de persoanele din jurul lor, fără să își dea seama momenta de acest lucru.

Visele în care cădem în gol pot avea loc atunci când trecem de la un stadiu al somnului la altul. Explicația psihologică a acestui vis este legată de experiențe de viață în care au avut loc schimbări bruște sau momente în care am  pierdut persoane apropiate ori, poate consta într-o traumă suferintă de-a lungul timpului.

Deși majoritate interpretărilor au un sens negativ, află că există și o interpretare pozitivă a acestui vis. Dacă senzația din timpul visului nu a fost una de teamă ci una plăcută, această cădere poate semnifica și faptul că te simți eliberat de un lucru care te apăsa din punct de vedere psiho-emoțional. Totodată, poate arăta și faptul că ești o persoană asumată și astfel ești oricând pregătit să îți asumi riscuri, chiar riscuri, depășirea propriilor limite sau concepte.