Home » Life & Style » Ce înseamnă de fapt fiecare inimă colorată din lista de emoticoane. Așa se utilizează corect

Ce înseamnă de fapt fiecare inimă colorată din lista de emoticoane. Așa se utilizează corect

Voicu Costin / 22.04.2022, 10:58
Ce înseamnă de fapt fiecare inimă colorată din lista de emoticoane. Așa se utilizează corect

Emoticoanele sunt cele mai utilizate simboluri de către oameni în conversațiile online pe care le poartă cu prietenii, familia sau colegi de muncă. Unul dintre preferatele utilizatorilor este emoticonul în formă de inimă, care poate avea mai multe culori: roșu, potrocaliu, verde, mov, negru, galben, violet, alb sau albastru. Ce simbolizează fiecare emoticon în parte?

Emoticonul cu inimă roșie

Acest emoticon îl folosești când vrei să îi transmiți partenerului afecțiunea, aprecierea și dragostea. Inima simbolizează pasiunea și oamenii o folosesc în conversațiile cu familia sau persoana iubita.

Emoticonul cu inimă albastră

Inima albastră reprezintă un îndemn la acțiune. O puteți trimite prietenilor voștri sau persoanei apropiate atunci când doriți să faceți puțină mișcare sau o activitate împreună. Fie că este vorba de jucat un joc sau de practicat un sport de echipă, trimiteți acest emoji și vedeți cum vor reacționa cei apropiați.

Emoticonul cu inimă neagră

Acest emoticon simbolizează durerea sau tristețea. Această inimă se folosește în mesajele triste, atunci când am pierdut pe cineva drag, trecem printr-o perioadă nefastă a vieții noastre, dar totuși încercăm să rămânem pe picioarele noastre și să nu părem atât de afectați de cele întâmplate.

Emoticonul cu inimă verde simbolizează recunoștința

Acest emoticon este asociat cu mediul înconjurător, în special cu natura. De asemenea, el simbolizează recunoștința. Verdele reprezintă primăvara, echilibrul, renaşterea, reînnoirea şi revitalizarea. Este un simbol al prospeţimii, sănătăţii, armoniei, prosperităţii, progresului, evoluţiei, fertilităţii, dezvoltării, speranţei şi siguranţei. Astfel, putem transmite acest emoticon când simțim că am renăscut, când avem o stare de bine și de împlinire.

Emoticonul cu inimă roz

La fel ca emoticonul cu inimă roșie, cel roz simbolizează dragostea, însă acesta poate fi folosit atât într-un context romantic, dar și într-o conversație cu prietenii.

Emoticonul cu inimă portocalie simbolizează creativitatea

Acest emoticon poate fi folosit în conversațiile cu prietenii, deoarece simbolizează creativitatea. Puteți veni cu propuneri de planuri pentru a petrece timp frumos împreună, puteți organiza o mică escapadă cu cei apropiați sau chiar și cu familia. Arătați-vă intențiile folosind acest emoji drăguț.

Emoticonul cu inimă violet

Inima violet se potrivește perfect într-un mesaj aniversar sau într-unul de mulțumire. Este un indiciu al iubirii, însă nu este un emoticon romantic, ci se folosește în mesajele pentru prieteni și familie. Sensul și psihologia violetului sau liliacului sunt extrem de asociate cu nobilimea, luxul, magia, spiritualitatea, creativitatea, demnitatea sau chiar regalitatea.

Emoticonul cu inimă albă

Albul mereu a simbolizat pacea, liniștea sufletească, înțelepciunea, puritatea. Inima albă se folosește într-un context de apreciere, mulțumire și bunăstare. Atunci când aveți o stare de bine, vreți să îi mulțumiți unei persoane pentru că v-a ajutat sau să transmiteți un mesaj care îndeamnă la liniște sufletească, puteți folosi acest emoji special.

Emoticonul cu inimă galbenă simbolizează veselia

Acest emoticon este asociat cu floarea-soarelui și adaugă culoare dialogului. Simbolizează veselia și starea de bine și îl puteți folosi în conversațiile cu cei apropiați și prietenii ca să le arătați că aveți o stare bună pe care vreți să o împărtășiți și cu ei.