Home » Life & Style » Ce înseamnă Feng Shui și de unde vine acest concept. Ce trebuie să urmărim, de fapt

Ce înseamnă Feng Shui și de unde vine acest concept. Ce trebuie să urmărim, de fapt

Cojocaru Cristian / 17.08.2021, 15:24
Ce înseamnă Feng Shui și de unde vine acest concept. Ce trebuie să urmărim, de fapt

Feng Shui este un instrument care ne ajută să ne redăm la starea noastră naturală de frumusețe spirituală. Ne învață modalități de a aduce pace și armonie în mediul nostru.

Când a luat naștere conceptul Feng Shui

Potrivit Feng Shui, locurile pe care le vizităm în mod obișnuit sunt reflectări directe ale lumii noastre interne. Această dinamică funcționează în ambele direcții. Cu cât ne facem lumea exterioară mai organizată și mai frumoasă, cu atât lumea noastră interioară devine la fel ca cea exterioară. Lucrând cu Feng Shui, ne avantajăm pe noi înșine și pe toți cei din jurul nostru. Prin crearea păcii și prosperității în viețile noastre, contribuim la pace și prosperitate în lume.

Traducerea acestui concept constă în ”vânt” și ”apă”, fiind cele două puteri care influențează destinul oamenilor, după cum se arată în teoriile asiaticilor. Acest concept ne ajută să folosim elementele naturii pentru a ne exploata și structura destinul. Feng Shui își are originea în urmă cu 3000 de ani în China.

Este arta antică a plasării obiectelor în spațiile noastre de locuit. Maeștrii Feng Shui și-au petrecut viața învățând despre aspecte ale vieții și despre modul în care mediile au îmbogățit sau epuizat Chi-ul (energia) oamenilor. Au studiat cum să aranjeze medii pentru a spori viața oamenilor.

Feng Shui este o combinație de artă și știință. Din perspectiva Feng Shui, nu numai că suntem în viață în lumea pe care o ocupăm, dar toate lucrurile din jurul nostru sunt, de asemenea, vii cu Chi ‘(energia). Clădirile în care trăim, terenul din jurul nostru și mobilierul pe care îl alegem sunt conectate într-o relație dinamică care modelează calitatea vieții noastre.

feng shui
Feng Shui reprezinta echilibrul lucrurilor din mediul exterior care este transmis catre cel interior

Elementele cu care lucrează conceptul asiatic

Dintre principalele elemente cu care lucrează conceptul Feng Shui putem aminti Chi’, Bagua, Yin și Yang dar și cele cinci elemente de bază ale oamenilor.

Chi ‘
Chi ”este un cuvânt chinezesc care se traduce prin„ energie ”. Chi ‘este în toate lucrurile. Când Chi-ul nostru este epuizat (sau blocat), corpul nostru fizic este compromis. Același lucru se aplică mediilor noastre exterioare (spații de locuit). Chi care se mișcă prea repede sau Chi care este blocat într-un spațiu de locuit va provoca disconfort și se va simți de oamenii care locuiesc în casă.

Bagua
Bagua este o hartă antică a celor opt comori din viața noastră. Păstrează astăzi aceeași putere și înțelepciune ca acum 3000 de ani. Folosirea Bagua este un mare privilegiu. Ne oferă o listă simplă de verificare pentru a ne crea cele mai bune intenții în orice domeniu al vieții noastre. Există nouă sectoare (guas) din Bagua.

Cele opt guasuri din jur reprezintă zonele exterioare ale vieții noastre. Acestea sunt Carieră, Cunoaștere și Spiritualitate, Sănătate și Familie, Bogăție și Prosperitate, Faimă și Reputație, Iubire și Căsătorie, Copii și Creativitate și Oameni de Ajutor și Călătorii. Al nouălea gua este situat în centrul Bagua. Acesta este considerat nucleul nostru interior sau centrul nostru. Din centrul nostru, totul merge spre exterior. Din lumea noastră exterioară, totul merge spre interior.

Yin și yang
În spațiile noastre de locuit, ne uităm la Chi ’care ne hrănește, pe care Feng Shui se concentrează asupra îmbunătățirii. Căutăm întotdeauna să avem un echilibru între două extreme, denumite Yin și Yang. Yin se referă la calitățile feminine, cum ar fi curbate, moi, scurte, rotunde, etc.

Yang se referă la calități masculine, cum ar fi drepte, dure, înalte, unghiuri, etc. Când arhitectura sau designul devine extrem, poate avea ca rezultat un Feng Shui de coșmar. Formele exagerate pot fi privite ca trăsături artistice incredibile, totuși nu fac un habitat confortabil pentru oameni. Echilibrarea calităților Yin și Yang în spații creează un „sentiment corect”. Acest lucru creează armonie și se naște o anumită liniște prietenoasă pentru oameni.

Cele Cinci Elemente
Cele 5 elemente care sunt considerate elementele de bază ale tuturor lucrurilor din lumea noastră sunt: ​​Lemn, Foc, Pământ, Metal și Apă. Feng Shui observă că ființele umane sunt formate din cele 5 elemente. Prin urmare, ne simțim cel mai confortabil atunci când există un echilibru al elementelor reprezentate în mediile noastre de viață. În Feng Shui, căutăm să creăm acest echilibru.