Home » Life & Style » Ce înseamnă Ophiuchus, cea de-a 13 zodie. Ce spun specialiștii despre acest semn zodiacal

Ce înseamnă Ophiuchus, cea de-a 13 zodie. Ce spun specialiștii despre acest semn zodiacal

Cojocaru Cristian / 08.11.2021, 13:52
Ce înseamnă Ophiuchus, cea de-a 13 zodie. Ce spun specialiștii despre acest semn zodiacal

În ultimii ani, tot mai multe persoane pasionate de astrologie și horoscop menționează o nouă zodie, Ophiuchus. Află care este părerea specialiștilor cu privire la cea de-a 13-a zodie.

Ophiuchus văzută drept cea de-a 13-a zodie

Cu toții știm că zodiacul numără 12 zodii, fiecare dintre acestea reprezentând câte o lună din an. Cu toate acestea, o nouă zodie apare tot mai des menționată în mediul online și nu numai, Ophiuchus fiind cea de-a 13-a zodie. Astrologul Prake Kunkle vorbește despre faptul că Ophiuchus s-ar afla situată între Scorpion și Săgetător.

Experții de la NASA, la rândul lor au venit cu o confirmare potrivit căreia, în urmei unei modificări lente a procesului de rotație a Pământului, cele 12 semne zodiacale ar fi fost decalate. Astfel, constelațiile prezenta astăzi nu mai sunt poziționate similar cum erau în urmă cu peste 3.000 de ani, așa cum au fost inventate de către babilonieni.

Acest lucru nu este știut doar de câțiva ani ci de secole, iar schimbarea treptată a poziției Pământului față de Soare a adus această schimbare a zodiacului. În baza acestui lucru reiese faptul că, de fapt, semnul zodiacal sub care te afli, nu este tocmai similar cu cel anterior. Astfel, cei născuți sub semnul lui Ophiuchus, denumire care se traduce în ”omul cu șarpele” sunt cei născuți în intervalul 29 noiembrie – 17 decembrie.

Așadar, în urma acestui lucru, ordinea celorlalte zodii este una diferită față de cum îl știm noi, iar perioadele sunt decalate. Astfel, dacă zodia ta este Berbec, se prea poate să fii Pești, de asemenea, dacă semnul tău zodiacal este Racul, după noul calcul te afli în Gemeni. Astfel, noua ordine a zodiilor arată așa:

  • Capricorn: 19 ianuarie – 15 februarie;
  • Vărsător: 16 februarie – 11 martie;
  • Pești: 12 martie – 18 aprilie;
  • Berbec: 19 aprilie – 13 mai;
  • Taur: 14 mai – 19 iunie;
  • Gemeni: 20 iunie – 20 iulie;
  • Rac: 21 iulie – 9 august;
  • Leu: 10 august – 16 septembrie;
  • Fecioară: 17 septembrie – 30 octombrie;
  • Balanță: 31 octombrie – 22 noiembrie;
  • Scorpion: 23 noiembrie – 28 noiembrie;
  • Ophiuchus: 29 noiembrie – 17 decembrie;
  • Săgetător: 18 decembrie – 18 ianuarie.

Potrivit mitologiei, Ophiuchus era fiul zeului Apollo, iar acesta avea aptitudini de vindecător, fiind capabil să îi învie și pe cei morți. Din cauza acestui fapt, i-a trezit invidia și antipatia lui Hades, care era zeul Infernului. Acesta s-a dus la Zeus pentru a interveni. Ucis de un fulger, Ophiuchus a fost încadrat printre stele, iar o constelație a lua numele acestuia.

ophiuchus
Ophiuchus sau Omul cu sarpele

Care sunt trăsăturile acestei zodii

Cei care s-au născut în intervalul 29 noiembrie – 17 decembrie sunt cei din zodia Ophiuchus. Acestea sunt persoane care dețin calități aparte. De obicei, aceștia se nasc în familii bune fără a duce lipsă de nimic. Totodată, educația primită este una aleasă și de cele mai multe ori, aceștia se dedică științei și studiului aprofundat al mai multor domenii. Chiar și la nivel de comunitate, aceștia devin persoane destul de cunoscute.

Nativii zodiei dețin o intuiție fermecătoare și dau dovadă de o inventivitate aparte. Sunt visători și de cele mai multe ori sunt capabil să își interpreteze atât visele lor cât și pe ale celorlalți. Uneori, au presentimente și premoniții și sunt înclinați către sociologie și medicină, având drept scop vindecarea oamenilor și ajutorul acestora.

Simțul lor moral este unul foarte dezvoltat, iar nedreptatea este printre lucrurile pe car ele urăsc. Familia, de asemenea, este importantă pentru acești nativi, fiind totodată atrași de muzică și artă în general. Foarte mulți astrologi sunt de părere că această zodie nu are nimi de-a face cu domeniul, considerând că aparține mai mult de astronomie, fiind o simplă constelație și nu un semn zodiacal. Astfel, Ophiuchus este o zodie de care nu se ține cont în momentul în care sunt efectuate predicții astrologice.