Home » Life & Style » Ce oră este acum în America. Cum se calculează de fapt ora și ce trebuie să știi despre fusul orar

Ce oră este acum în America. Cum se calculează de fapt ora și ce trebuie să știi despre fusul orar

Alexandru Cazacu / 25.04.2021, 15:22
Ce oră este acum în America. Cum se calculează de fapt ora și ce trebuie să știi despre fusul orar

Mai întâi trebuie să menționăm că fusul orar se referă la ora locală a unei regiuni sau a unei țări. Ora locală dintr-un fus orar este definită de diferența față de timpul universal coordonat (UTC). Ce ora este acum în America și cum se calculează de fapt ora, poți afla în continuarea articolului.

Ce oră este acum în America. Cum se calculează ora și ce trebuie să știi despre fusul orar

Este important să menționăm că ora UTC se schimbă cu 1 oră înainte și înapoi, corespunzând unei diferențe de 1 oră în timpul solar mediu pentru fiecare 15 grade la vest sau la est față de meridianul principal (0 ° longitudine) în Greenwich, Londra, Marea Britanie. Decalajul poate fi exprimat ca UTC- sau UTC + urmat de numărul de ore și minute.

De exemplu, dacă fiecare fus orar ar fi distanțat la o oră, ar exista 24 în lume. Însă, frontierele reale de pe harta fusului orar au fost trasate pentru a se potrivit cu frontierele interne și cu cele internaționale, iar rareori se potrivesc exact cu longitudinile de 15 grade. De asemenea, Linia internațională de date (IDL), creează 3 fusuri orare și mai multe fusuri orare sunt la doar 30 și 45 de minute distanță. Acest lucru face ca numărul total de fusuri orare din să fie mult mai mare.

Fusul orar de vară

Regiunile care folosesc ora de vară (DST) modifică numele și ora fusului orar în perioada DST. Cuvintele ”lumina zilei” (daylight) sau ”vară” (summer) sunt de obicei incluse ulterior în numele fusului orar. Zonele care nu folosesc ora de vară rămân pe fusul orar standard tot anul. De exemplu, în statul american California se folosește ora de vară a Pacificului (PDT) în perioada DST, însă ora standard a Pacificului (PST) rămâne tot restul anului, potrivit shtiu.ro.

Ce oră este acum în America. Cum se calculează ora și ce trebuie să știi despre fusul orar
Ce oră este acum în America. Cum se calculează ora și ce trebuie să știi despre fusul orar

Fusuri orare în Statele Unite

În Statele Unite ale Americii și în teritoriile sale există nouă fusuri orare. Cu toate acestea, adăugarea fusurilor orare din două teritorii minore americane nelocuite (Insula Howland și Insula Baker), face ca numărul total al fusurilor orare să fie 11. Aceste două insule fac parte dintr-un grup de 11 insulițe care aparțin de Statele Unite.

În Statele Unite ale Americii există 4 fusuri orare standard. În plus, Alaska, Hawaii și alte 5 teritorii din SUA au toate propriile lor fusuri orare. Atât Hawaii, cât și celelalte cinci teritorii nu folosesc ora de vară (DST), așadar există șase fusuri orare DST corespunzătoare. Deoarece cele două insule constituie cele mai vestice mase terestre din lume în raport cu Linia Internațională de Date, făcându-le ultimele locuri de pe Pământ unde există orice dată, uneori li se atribuie un al 12-lea fus orar numit Anywhere on Earth (AoE).

Ora în Statele Unite

  • -5 ore (zona estica), -4 ore (ora de vară)
  • -5 ore (zona Indiana)
  • -6 ore (zona centrala), -5 ore (ora de vară)
  • -7 ore (zona Montana), -6 ore (ora de vară)
  • -7 ore (zona Arizona)
  • -8 ore (zona Pacific), -7 ore (ora de vară)
  • -10 ore (zona Aleutian)
  • Hawaii -4 ore
  • Alaska – 9 ore, -8 ore (ora de vară)