Home » Life & Style » Ce poți vizita dacă ajungi la Chișinău. TOP 7 obiective turistice. FOTO

Ce poți vizita dacă ajungi la Chișinău. TOP 7 obiective turistice. FOTO

Balan Daniel / 20.11.2021, 13:16

Cu toate că Republica Moldova este foarte aproape, sunt puțini români care ajung să viziteze capitala acesteia, Chișinău. Află ce obiective turistice poți vizita în Chișinău.

Vizita la Chișinău poate fi mai plăcută decât de așteptai

Anumite lucruri pe care le regăsim în România reprezintă obiective turistice importante din Chișinău. Iată topul obiectivelor turistice pe care le poți vizita, odată aflat în Republica Moldova.

Grădina Publică ”Ștefan cel Mare”

Acesta reprezintă unul dinte cele mai vechi parcuri ale Chișinăului, planurile sale datând încă din anul 1818, iar parcul luând ființă în anul 1825. Parcul este o adevărată oază de verdeață datorită multitudinii de plante care se regăsesc acolo. Ulterior, acesta a fost pavat, luând naștere aleile sale, iar mai târziu, au apărut și fântânile și foișoarele. Tot aici vei putea regăsi statuile lui Pușkin și Ștefan cel Mare, precum și duzi și salcâmi de peste 160 de ani.

Mănăstirea Ciuflea

Denumirea oficială a lăcașului de cult este Mănăstirea Sfântul Mucenic Teodor Tiron, însă localnicii o știu drept Ciuflea. Această denumire vine de la ctitorii săi, frații Teodor și Anastasie Ciuflea. În epoca sovietică, acest loc esra singurul lăcaș ortodox, acolo unde avea loc slujbe. În prezent, aceasta reprezintă un monument istoric pe care nu îl poți rata.

Castelul Mimi

Construcția a luat naștere în anul 1893, iar arhitectura sa pare una de poveste. Castelul Mimi este situat în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, la aproximativ 38 de kilometri de Chișinău. Acesta a fost transformat ulterior într-un resort de lux. Clădirea există datorită fostului guvernator al Basarbiei și fostului director BNR, Constantin Mimi de origine greacă.

Fiind un mare pasionat al vinurilor, acesta a plnata viță de vie Aligote adusă din Franța. Așadar, moldovenii se pot bucura de cele mai fine vinuri, vinurile Mimi. Odată aflat acolo, poți vizita ”Masa Timpului” care le arată turiștilor povești din trecut, prezent și viitor. Totodată, turiștii pot alege serviciile unei excursii ghidate de-a lungul domeniului, unde pot observa beciurile castelului, pot participa la desgustare de vinuri și preparate tradiționale.

Combinatul de vinuri – Mileștii Mici

Republica Moldova este renumită pentru vinurile calitative care se pot regăsi acolo. Astfel, poți gusta un vin fabricat după rețete vechi, care se află depozitat în labirinturile sale subterane. Locul fondat în anul 1969 adăpostește ”Colecția de aur”, astfel că nu ai de parcurs decât 20 de kilomemtri până în localitatea Mileștii Mici, unde există cea mai mare colecție de vinuri din lume. Peste 1,5 milioane de sticle sunt adăpostite acolo, loc recunoscut și de Cartea Recordurilor. Galeriile se întind pe o rază de 200 de kilometri, iar pe ”străzile” care poartă denumirile soiurilor de struguri, turiștii pot circula cu mașina sau bicicleta.

vizita chișinău
Labirintul de la Milestii Mici este inscris in Cartea Recordurilor

Muzeul Satului

La fel cum noi avem Muzeu Satului în București, oamenii din Moldova dețin la rândul lor un astfel de muzeu. Acesta te va transpune în satul basarabean al secolelor XVIII-XIX, doar că acest lucru poate fi văzut doar pe hârtie din lipsa fondurilor. Momentan, pe spațiul de 150 de hectare au fost aduse doar două biserici din lemn vechi de câteva secole.

Fabrica Bucuria

Un alt loc pe care nu trebuie să îl ratezi îl reprezintă Fabrica Bucuria. Aceasta este cea mai mare fabrică de dulciuri din Republica Moldova unde vei putea găsi cel puțin un sortiment pe gustul tău. Fabrica produce dulciuri cu peste 450 de denumiri, fiind un adevărat simbol al Moldovei.

Casa Pușkin

Cine a spus că nu poți călători în trecut? Dacă vei merge pe strada Anton Pann, la casa numărul 9, vei putea merge înapoi în timp în universul cunoscutului poet Aleksandr Pușkin. Astăzi, casa a fost transformată în muzeu și a aparținut generalului Inzov, fiind cel care l-a găzduit pe ”fondatorul limbii ruse moderne”. Este un obiectiv turistic pe care nu vrei să îl ratezi dacă vei vizita Chișinău.