Home » Life & Style » Ce să facă femeile ca bătrânețea să nu mai vină atât de brusc la ele. 3 sfaturi prețioase

Ce să facă femeile ca bătrânețea să nu mai vină atât de brusc la ele. 3 sfaturi prețioase

Ileana Mladinoiu / 04.11.2020, 12:24
Ce să facă femeile ca bătrânețea să nu mai vină atât de brusc la ele. 3 sfaturi prețioase

Vă priviți în oglindă, observați riduri în plus, fire de păr alb și nu vă vine să credeți că ați îmbătrânit brusc, de parcă îmbătrânirea nu ar fi un proces fiziologic îndelungat în organism. Începe după aproximativ 35 de ani și durează până la moarte. Dar a îmbătrâni nu înseamnă a trăi?

Ce să facă femeile ca să accepte îmbătrânirea

Unii îmbătrânesc mai repede decât alții. La copii, dacă ne gândim, o boală genetică, din fericire rară, poate provoca chiar o îmbătrânire accelerată, dramatică. Toată lumea îmbătrânește, chiar dacă fenomenul ne sperie. “Îmbătrânirea” vinului sau a brânzei reprezintă ceva bun. Atunci de ce pentru femei ar fi  un coșmar?

Vizualizarea pozitivă a îmbătrânirii

Acceptați să îmbătrâniți iubind persoana în vârstă ce veți deveni, nu folosind o aplicație (filtre) de pe facebook care să vă arate bătrână ori tânără. În această lume, orice lucru are latura sa opusă. Un stâlp dă lumină/întuneric, binelui i se opune răul, pentru fierbinte avem antonimul rece.

Fără să cunoască ambele părți, când o femeie se concentrează pe tinerețe, „îmbătrânirea” apare automat lângă ea. Cu cât acea femeie vrea să fie mai tânără, cu atât se simte mai în vârstă. Nu are suficientă forță pentru a face treburile casnice de bază, nu are suficientă energie pentru a se juca cu copilul ei și pentru a petrece mai mult timp cu soțul ei. Moralul îi scade și în capul acelei femei apare ideea că a îmbătrânit. Dacă adaugă că a îmbătrânit “dramatic”, se bazează mai mult pe propria stare emoțională și psihologică decât pe vârsta fiziologică.

Având o dispoziție proastă, totul pare pentru ea întotdeauna mai rău decât în realitate. Cele 2 kg în plus  sunt văzute ca un centenar,  soțul care a uitat să cumpere ceva pentru masa de prânz este un prost căruia i-a „dat cei mai buni ani din viața sa”.

În astfel de momente, încercați să înțelegeți că acestea sunt doar emoțiile voastre, emoții negative care vă prezintă lumea într-o lumină negativă. Este foarte important să vă amintiți că orice stare emoțională este temporară. Are un început și cu siguranță va exista și un sfârșit. În caz contrar, puteți ajunge din nou la expresia “sunt bătrână”, iar subconștientul abia așteaptă. Va începe să o implementeze în conștient imediat.

Femeile trebuie să realizeze că bătrânețea nu este o boală, ci o etapă firească din viață
Femeile trebuie să realizeze că bătrânețea nu este o boală, ci o etapă firească din viață

O boală nu este semnul îmbătrânirii

Pretinzându-se că este constant bolnavă și bătrână, o femeie devine cu adevărat așa (subconștientul aude mereu). Prin urmare, cel mai bine este să cântăriți avantajele și dezavantajele atunci când veți folosi o astfel de stare.

Din păcate, asocierea bolii cu îmbătrânirea este destul de comună în mintea oamenilor, indiferent de sex. Dacă o persoană este bolnavă, o percepe ca pe apropierea de bătrânețe. În realitate, oricine se poate îmbolnăvi, la orice vârstă și cu diferite niveluri de rezistență. Un copil dezvoltă boli până la adolescență, apoi până la vârsta de 30 de ani, când devine mai robust.

Sau ar putea fi invers: încă din copilărie copilul era sănătos ca un taur, apoi a început să se îmbolnăvească. O stare de slăbiciune, o amețeală pot fi întâlnite atât la un copil, cât și la un adult. Un om va trăi până la 100 de ani, vizitând un medic în fiecare lună din cauza sănătății precare, iar altul poate muri la 60 de ani, neștiind ce este o răceală.

Cu certitudine, boala nu este un semn al bătrâneții. Dacă obosiți prea repede, se întâmplă și la femeile de 40 de ani, poate fi din cauza epuizării la un job care nu vă place. Sau cele zeci de kilograme în plus vă pot afecta starea de bine. Există multe motive pentru oboseala psihică și fizică. Sunt femei de 60-70 de ani, pline de forță și energie.

Cum se comportă o femeie (creierul) care le urmărește pe tinere

Le cercetează în permanență, încercând să se compare cu ele. Cine arată mai rău sau mai bine, mai tânără sau mai în vârstă, mai subțire sau mai „plină”. Femeia derulează mereu aceste întrebări în cap. Toate acestea vin cu sentimente, cu îndoieli obsesive și asta este foarte epuizant.

Incontestabil, fiecare femeie trebuie să fie frumoasă. Bătrânețea va veni la toată lumea. Puteți fi frumoase și să arătați bine la orice vârstă dacă aveți sufletul frumos. Iubiți-vă așa cum sunteți, lucrați cu plăcere, comunicați cu oricine doriți, faceți ce vreți și, cu siguranță, veți arăta întotdeauna grozav.