Ouăle vopsite rămase de la masă de Paște, pot fi folosite în alte moduri, dacă considerați că nu mai pot fi consumate. Diferite rețete au fost inventate și au ajuns celebre. Fiind gustoase, au devenit foarte apreciate de toată lumea și consumate în diferite moduri, fie ca salate, fie ca aperitive pentru masa de Paște. Ce să faci cu ouăle rămase de la Paște?
Este foarte apreciată și consumată, nu doar în zilele de post. Pot fi adăugate și ouă în reţeta, iar gustul final va fi demențial de bun. Care sunt ingredientele și cum se prepară?
Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curăţă de coajă și se taie mărunt. Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte. Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor. Se adaugă sare, piper, ulei și oțet după gust și se servește, de preferat, rece.
Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca şi gust. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, sau un aperitiv în familie sau cu prietenii.
Ouăle se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ţin în apa rece un minut, se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi. Se scot gălbenuşurile fierte şi se dau pe răzătoarea mică. Se adaugă apoi brânza proaspătă, telemeaua rasă, smântâna şi muştarul. Se pasează până se omogenizează, apoi se amestecă uşor cu ceapă verde tocată mărunt, roşiile şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi sare după gust.
Perfectă pentru aperitive în familie sau cu prietenii. Vezi ce ușor se prepară salata bavareză!
Se spală bine cartofii și se pun la fiert în apă cu sare, în coajă. Cele 4 ouă se fierb tari, iar castraveţii muraţi se taie cuburi. Ceapa se taie peștișori. Odată fierţi cartofii, se curăţă de coajă, se taie cuburi și se amestecă imediat cu maioneză, cât sunt calzi. Se adaugă restul ingredientelor, castraveţii bine scurși de zeamă pe care și-o lasă, sare și piper. În salată se adaugă și două ouă fierte tari, iar celelalte două se feliază și se folosesc drept decor.
Poți să o servești ca atare sau să o pui între două chifle ușor prăjite. Oricum ar fi, salata de ouă e o metodă mai mult decât inspirată și extrem de delicioasă prin care poți folosi ouăle fierte rămase după masa de Paște.
O faci simplu, folosind ouă fierte, un ou crud, ulei, muștar, sare și piper. Practic, dintr-un gălbenuș fiert, unul crud, muștar, ulei și sare faci o maioneză. O acrești cu lămâie după gust, dar ia aminte că va trebui să fie mai acrișoară, pentru ca salata de ouă să aibă un gust fresh. Ouăle fierte rămase de Paște le tai felii și le amesteci cu această maioneză. Se servește cu piper proaspăt măcinat deasupra și merge de minune cu o salată verde cu lămâie alături.