Ce să nu mănânci dacă vrei dinți albi, fără pete. Patru alimente pe care e bine să le eviți

de:
07 02. 2021, 11:19
Dantura alba

Ce să nu mănânci dacă vrei dinți albi, fără pete. Patru alimente pe care e bine să le eviți. Cu toții ne dorim un zâmbet alb și strălucitor, dar trebuie să știm că există numeroase alimente care ne împiedică să avem o dantură perfectă. Dacă nu doriți să investiți bani în albirea profesională, atunci este necesar să le evitați și să vă spălați pe dinți după fiecare masă.

Ce să nu mănânci dacă vrei dinți albi

Anumite alimente și băuturi pe care le consumăm zilnic au un impact major asupra sănătății și a aspectului dinților noștri. În topul listei se regăsesc băuturile închise la culoare care sunt atât de iubite de români și nu numai. Din fericire, nu este necesar să le eliminați complet din alimentația noastră, că doar să limitați consumul lor.

Medicul stomatolog Adrian Mina vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi în legătură cu ce ar trebui să evităm să consumăm pentru a nu ne păta dinții. Îți dorești să ai o dantură perfectă, nu-i așa? Iată mai jos patru alimente pe care ar trebui să eviți să le consumi.

Ce alimente sa nu mananci ca sa ai dintii albi

1. Dulciuri și bomboane

Cu toții știm că dulciurile dăunează sănătății dinților noștrii, dar este greu să renunți la ele. Pe lână carii, ne putem alege cu pătarea danturii și degradarea acesteia. Tot în acestă categorie este inclusă și guma de mestecat. De asemenea, zahărul pe care îl conțin acestea încurajează înmulțirea bacteriilor și provoacă o reacție inflamatorie locală crescută. Este important însă să nu le consumați des, astfel nu vor avea efecte negative pe termen lung.

2. Fructe de pădure

Pigmenţii din fructe reprezintă cei mai puternici antioxidanţi, dar cu cât sunt mai inchiși la culoare, cu atât pătează dinții mai mult. Dacă beţi sucul lor, dinţii vor căpăta o nuanţă din ce în ce mai închisă. Aşa că indicaţiile sunt, în cazul în care consumaţi suc de fructe, să folosiţi un pai.

„Afinele, murele, cireșele, rodiile și alte astfel de fructe intens colorate pot pata dinții. La fel și sucurile din fructe sau plăcintele care le conțin.”, a precizat doctorul Adrian Mina, citat de greatdoc.ro.

3. Băuturi carbogazoase

Acestea conțin coloranți și acid, iar acestea pătează dinții. Medicul avertizează că și sucurile deschise la culoare afectează culoarea dinților. Eliminarea lor din alimentație ar fi benefică nu doar cavității orale, ci și întregului organism, deoarece zahărul conținut este cancerigen.

”Coloranții și acidul pe care aceste sucuri le conțin pot păta dinții. Chiar și cele deschise la culoare. În plus, substanțele chimice care adaugă aromă pot eroda în timp smalțul dentar.”, a mărturisit medicul.

4. Vin roșul

Probabil ați observat că atunci când consumați vin, dinții capătă o culoare albastră-violacee. Aceștia își pierd din culoarea albă pe măsură ce îl consumași des. Vă întrebați dacă vinul alb are același efect? Ei bine, unii ar crede că vinul alb este inofensiv, dar acesta afectează dinții prin aciditatea lui, care face ca smalțul dentar sa fie distrus și astfel mai expus colorațiilor alimentare.