Ce să nu mănânci după albirea dinților – alimente interzise total. Un zâmbet perfect este echivalent cu o dantură sănătoasă. Aspectul alb al dinţilor poate fi greu de întreţinut şi presupune tratamente costisitoare. Aşadar, este ideal să prevenim problemele dentare şi să mergem frecvent la stomatolog. Până să mergem la medic există câteva trucuri care menţin aspectul frumos al dinţilor.
Pentru a căpăta un zâmbet perfect sute de persoane apelează la medicul stomatolog pentru o albire a dinţilor. Iată cum trebuie să te pregăteşti pentru această intervenţie:
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]„De fiecare dată când avem o solicitare pentru albirea dinţilor recomandăm acest procedeu doar persoanelor ale căror afecţiuni dentare sunt tratate şi care au dinţii în perfectă stare de sănătate. Pacientul nu trebuie să aibă carii, afecţiuni ale gingiei, probleme infecţioase şi un lucru foarte important – să aibă o igienă foarte bună şi să ştie că acest lucru înseamnă mult mai mult decât rutina zilnică de spălare pe dinţi”, a explicat Dr. Andra Custură citat de csid.ro.
După ce ai efectuat acest procedeu, igiena personală este foarte importantă şi câteva trucuri îţi prelungesc viaţa dinţilor albi şi strălucitori.
Este cunoscut faptul că gudronul din ţigări afectează sănătatea danturii, iar în această categorie sunt incluse şi trabucurile. Dacă totuşi eşti un împătimit al fumatului, există o alternativă. Tigara electronică! Aceasta este soluţia perfectă pentru fumat, deoarece nu conţine monoxid de carbon sau alte substanţe dăunătoare. Renunţă la cafea şi vin roşu – acestea pot afecta dantura, conţinând coloranţi. Ca alternativă, ai varianta de a consuma suc de portocale. Mare atenţie, însă, la acid. Acesta poate ataca smalţul dintelui, de aceea este recomandat să-l consumaţi cu paiul.
Morcovii şi merele sunt cele mai indicate pentru alimentaţie în această perioadă. Acestea sunt pline de vitamine şi minerale. Au rolul de a curăţa dantura, iar acidul pe care îl conţin albesc în mod natural dantura. Mărul este recomandat de mulţi medici, pentru că nu afectează smalţul.
Sunt perfecte pastele de dinţi cu efect de albire, dar întreabă medicul care este cea mai potrivită pentru tine. Cu toate că sunt ideale pentru aţi face dantura strălucitoare şi pot înlătura petele de cafea sau tutun, folosite pe termen lung devin dăunătoare dinţilor. Tot la această categorie includem si periajul corect. Spălatul pe dinţi trebuie să dureze minimum trei minute.
O metodă naturală prin care îţi poţi îngriji dantura este aceea cu bicarbonat de sodiu. Ingredientul minune care se regăseşte în gospodăriile tuturor românilor trebuie amestecat împreună cu praful de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Pasta obţinută se întinde pe dinţi cu degetul şi se lasă câteva minute ca să acţioneze, apoi se curăţă uşor.
Motivul principal al deteriorării danturii sunt resturile de mâncare care se adună, în timp, printre dinţi. Aţa dentară vă este de folos în curăţarea acestora.
Este recomandată vizita la stomatolog o dată la şase luni. Detartrajul ar trebui făcut o dată pe an, iar cu albirea dinţilor nu este cazul să exageraţi. Medicii îi sfătuiesc pe pacienţi să folosească acest procedeu o dată la doi ani.