Home » Life & Style » Ce salariu are un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic venit brut câștigat de un vânzător la magazinele din România

Ce salariu are un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic venit brut câștigat de un vânzător la magazinele din România

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 15:36
Ce salariu are un angajat Lidl. Acesta este cel mai mic venit brut câștigat de un vânzător la magazinele din România

Reprezentanții Lidl au anunțat că începând cu data de 1 martie 2021, angajații companiei vor avea salariile mărite. Așadar, cât câștigă un angajat a lanțului de magazine, veți afla citind continuarea articolului.

Ce salariu are un angajat Lidl

Se pare că angajații gigantului vor avea din martie și o diversificare a pachetului beneficii. Așadar, cel mai mic salariu încasat lunar de un angajat Lidl va fi de 4.400 de lei brut, adică aproximativ 2.700 de lei în mână. În acestă sumă sunt incluse și tichetele de masă, primele anuale de Sărbători, dar și alte bonusuri.

Mai mult de atât, angajații lanțului de magazine Lidl primesc în primii ani de colaborare majorări salariale anuale garantate. Astfel, un vânzător Lidl care are 4 ani de vechime va încasa anul acesta un venit mediu de ce puțin 5.100 de lei brut, în fiecare lună. După, cum obișnuiește, și anul acesta Lidl extinde pachetul de beneficii ale angajaților săi.

Totodată, compania crește valoarea nominală a tichetelor de masă pe care le oferă angajaților, la 20 de lei pe zi lucrătoare și dublează sporul pentru lucrul în weekend, pentru angajații din magazine și depozite.

Ce beneficii oferă Lidl angajaților săi

Deoarece pentru Lidl angajații săi sunt foarte importanți, pe lângă asigurarea privată de care beneficiază aceștia, începând din 2020, salariații companiei beneficiază și de o asigurare de viață, valabilă în toate colțurile lumii. Aceasta nu doar acoperă cazurile de accident și cele de îmbolnăvire, dar și o serie de servicii speciale care au în vedere îmbolnăvirea în urma infectării cu noul coronavirus.

Mai mult de atât, se pare dintre toți angajați din retailul alimentar, persoanele care lucrează la Lidl au cele mai multe zile libere. Numărul celor zece zile de concediu pe care Lidl le oferă angajaților crește progresiv în primii ani de colaborare cu compania. Astfel, se ajunge la un număr maxim de 27 de zile libere. De asemenea, angajații companiei au câte o zi liberă și de ziua lor. Totodată, în decembrie 2013, Lidl a fost primul retailer din România care a oferit două zile libere angajaților cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și respectiv paște.

Ce salariu încasează un angajat Lidl
Ce salariu încasează un angajat Lidl

Cine este patronul Lidl

Nu mulți știu faptul că, deși are o avere colosală, patronul Lidl și Kaufland este o persoană foarte discretă. Este vorba de Dieter Schwarz, care are o avere estimată la peste 22 miliarde de dolari și se situează pe locul 38 în topul celor mai bogați oameni din lume. Germanul deține grupul Schwarz și este CEO al Lidl și Kaufland. De asemenea, magnatul donează constant zeci de milioane de dolari pentru diferite acte de caritate. Mai mult de atât, acesta a investit aproximativ 70 de milioane de dolari pentru un centru universitar în orașul său natal.

Dieter Schwarz a preluat afacerea familiei de la tatăl său. Acesta a fost cofondatorul grupului Schwarz-Gruppe, cunoscut și ca Lidl & Schwarz, care a fost înființat în anul 1930. Grupul Schwarz a devenit în 2014 cel mai mare grup de retail din Europa. Cu o sumă de afaceri de aproape 80 miliarde euro.