Home » Life & Style » Ce se ascunde în curtea Palatului Papal din Vatican. Descoperire uluitoare

Ce se ascunde în curtea Palatului Papal din Vatican. Descoperire uluitoare

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 12:06
Ce se ascunde în curtea Palatului Papal din Vatican. Descoperire uluitoare

Nu muți știu acest lucru, însă în curtea Palatului Papal din Vatican sunt îngropate câteva oseminte stranii, cu o vechime de peste 500 de ani. Ce este îngropat acolo, veți afla mai departe.

Ce se ascunde în curtea Palatului Papal din Vatican

Mai exact, în anul 1962, o echipă de instalatori care lucrau la un sistem de aer condiționat a descoperit din greșeală scheletul unui elefant. Oasele erau îngropate la o adâncime de câțiva metri sub curtea Belvedere a Palatului Papal din Vatican. Potrivit specialiștilor, osemintele datează de acum mai bine de 500 de ani și aparțin unui elefant pe nume Hanno, ar fi fost folosit drept mită.

În acele timpuri, liderii țărilor creștin obișnuiau să trimită daruri la Vatican pentru unele favoruri din partea Papei. Așadar, în anul 1513, Giovanni di Lorenzo de Medici a devenit Papa Leon al X-lea. Un an mai târziu, regele Manuel I al Portugaliei a decis să-i facă cadou suveranului pontif mai multe bunuri, printre care și elefantul menționat.

Elefantul primit de Papa Leon al X-lea

Potrivit atlasobscura.com, Regele Manuel I voia să își extindă controlul asupra rutelor maritime spre India, fapt care a amenințat monopolul comercianților egipteni pe rutele terestre. Astfel, el a decis să-i trimită noului Papă mai multe lucruri valoroase precum textile, un pocal de aur și multe alte artefacte.

Pe lângă toate aceste bunuri de lux, Regele Manuel i-a făcut cadou suveranului Pontif și câteva animale, printre care s-a aflat și un elefant numit Annone sau Hanno. La acea vreme, în Europa se știa de existența acestor animale gigante, un elefant nu mai fusese văzut pe bătrânul continent de pe vremea romanilor.

”Elefantul Papei”

Hanno a ajuns în Portugalia în anul 1514, după care a fost trimis Papei Leon al X-lea. Elefantul a sosit în Italia în iarna anului 1514. Oriunde mergea Hanno, oamenii voiau să-l vadă și călcau câmpurile, se prăbușeau în acoperișuri și rupeau zidurile, pentru a vedea.

În cartea sa, Silvio Bedini, de la Institutul Smithsonian, relatează cum s-a desfășurat drumul lui Annone spre Roma. Potrivit istoricului, lumea se înghesuia ca să vadă animalele exotice pe care le aduceau străinii.

”Alaiul care urmărea animalele creștea zilnic; i se alăturau muncitori, țărani și nobili. Toți erau curioși, vrând să vadă animalele mari și pe străinii care le însoțeau și care vorbeau o limbă ciudată”, susține Bedini în cartea sa, ”Elefantul Papei”.

Ce este îngropat în curtea Palatului Papal
Ce este îngropat în curtea Palatului Papal

Papa Leon al X-lea l-a îndrăgit foarte mult pe Hanno

Potrivit lui Silvio Bedini, în momentul în care a ajuns în fața suveranului Pontif, Hanno s-a lăsat în genunchi și a aplecat capul, iar apoi și-a ridicat trompa în aer de trei ori. Apoi, elefantul a luat apă dintr-o fântână arteziană și i-a stropit pe cei din jur, inclusiv pe Papa Leon al X-lea, care a fost foarte încântat.

Bedini relatează că suveranul pontif este de-a dreptul vrăjit de Hanno. Ba chiar mai de atât, Papa i-a scris regelui Manuel I al Portugaliei o scrisoare de mulțumire. Cu toate acestea, îndrăgitul animal a trăit doar trei ani la Vatican. Se pare că Papa Leon al X-lea a fost foarte devastat de moartea animalului. Acum, după mai bine de 500 de ani, osemintele animalului se află în continuare îngropate în curtea Palatului Papal de la Vatican.