Home » Life & Style » Căței mici, de buzunar – rase atât de mici încât par animale de jucărie

Căței mici, de buzunar – rase atât de mici încât par animale de jucărie

Manolică Anca / 31.12.2020, 17:48
Căței mici, de buzunar – rase atât de mici încât par animale de jucărie

Cățeii de mici dimensiuni sunt iubiți atât de copii, cât și de adulți. Mai mult, aceștia pot fi ținuți fără prea multe probleme și într-un apartament micuț, pentru că nu le trebuie prea mult spațiu ca să fie fericiți și nici nu fac așa multă dezornide ca cei de talie mai mare. Dacă te-ai hotărât să îți cumperi un câine de talie mică, îți sărim în ajutor cu o listă de 7 căței mici, de buzunar. Te avertiză însă că nu va fi deloc ușor să iei o decizie. Toți sunt absolut adorabili, ca de jucărie.

Căței mici, de buzunar. Yorkshire Terrier

Căței mici de buzunar. Yorkshire Terrier
Căței mici de buzunar. Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier este un câine foarte mic, dar cu o personalitate mare. Cu o înălțime de maximum 18 cm și o greutate mai mică de 7 kilograme, Yorkie este un tovarăș dedicat și protector. Deși sunt foarte energici, Terrierii nu au nevoie de prea mult exercițiu. În schimb, au nevoie de o îngrijire considerabilă. Blana lor lungă și mătăsoasă trebuie pieptănată în mod regulat, pentru a evita încălcirea. Câinii din rasa Yorkshire Terrier sunt animalele de companie perfecte, indiferent dacă stai la casă sau sau apartament.

Chihuahua

Câine din rasa Chihuahua
Câine din rasa Chihuahua

Această rasă de câini devine tot mai populară, fiind cea mai mică dintre toate. Deși au o înălțime mai mică de 20 cm și o greutate de maximum 3 kilograme, cățeii din această rasă sunt neînfricați. Iar cei care și-ar dori un astfel de cățel, trebuie să știe că deși este atât de mic, este de o încăpățânare foarte mare, și nu este pentru oricine. Chihuahua nu are nevoie de mult exercițiu, iar îngrijirea lui depinde de cât de blănos este.

Căței mici, de buzunar. Pomeranian

Câine Pomeranian
Câine Pomeranian

Acestă superbitate de cățel face parte din familia Spitz, fiind cel mai mic membru al acesteia și foarte greu de dresat. Seamănă foarte mult cu o vulpită și este un spirit foarte alert și vioi. Cântărește cel mult 3 kilograme, având o înălțime de aproximativ 20 de cm și este foarte blănos.

Papillon

Căței mici, de buzunar. Papillon
Căței mici, de buzunar. Papillon

Papillon este un câine delicat, cu un aspect gingaș, ale cărui urechi îi conferă un aspect de fluturaș, de unde îi provine și numele, de altfel. Ca majoritatea acestor câinilor mici, de buzunar, și acesta este foarte vioi și dispune de multă energie. Au nevoie de foarte mult exercițiu, de aceea nu se plictisesc să alerge mingea minute în șir. În același timp, tânjesc foarte mult după atenția stăpânilor, fiind niște câini de familie perfecți, mai ales pentru cele cu copii. Sunt foarte inteligenți, învață repede, fiind și foarte ascultători. Câinii Papillon au între 2 și 4 kg și pot ajunge până la cel mult 28 de cm.

Căței mici, de buzunar. Bichon Maltez

Bichonul Maltez este una dintre cele mai apreciate și mai preferate rase de câini. Este un câine foarte jucăuș, energic și neînfricat, fiind și el un excelent animal de companie. Este elegant, o pufoșenie albă, cu o față extrem de drăgălașă, care atunci când pășește dă impresia că parcă plutește. Dacă majoritatea acestor căței mici, de buzunar, au apărut ca urmare a încrucișărilor de rase, acesta a fost mic încă de la început. Deși este mic, îi place să se joace dur și le poate ține piept chiar și câinilor de talie mai mare.

Câine din rasa Bichon Maltez
Câine din rasa Bichon Maltez

Personalitatea unei astfel de rase depinde foarte mult și de felul în care a fost dresată. Necesită o atenție deosebită încă de când sunt mici și, nedresați, se pot transforma în niște căței destul de dificili. Își adoră stăpânii și urăsc când aceștia pleacă de acasă. Bichonul maltez poate ajunge până la 3.5 kg și la o înălțime de maxim 26 de cm.

Poodle pitic

Poodle pitic
Poodle pitic

Cățeii din rasa Toy Poodle arată precum o jucărie. Sunt o rasă de câini foarte inteligentă, de aceea a și fost cea mai populară rasă de câini din întreaga lume pentru o perioadă bucată de timp. Inteligența lor trebuie stimulată, pentru că altfel se plictisesc foarte repede. O atenție cât mai mare va face din ei niște câini fericiți, iar faptul că adoră să fie în centrul atenției, dă posibilitatea de a îi dresa foarte ușor. Sunt câini prietenoși, dornici de comunicare și în general sociabili cu copiii. Cățeii din rasa Toy Poodle au între 24 și 28 cm și cântăresc aproximativ 3-4 kg.

Căței mici, de buzunar. Spaniel Englez pitic

Spaniel Englez pitic
Spaniel Englez pitic

Este un exemplar superb cu blană lungă și mătăsoasă, dreaptă sau ondulată. Căței mici, de buzunar, această rasă este la fel de blândă, jucăușă, veselă și foarte sociabilă ca aproapte toate celelalte. Adoră compania oamenilor și adoră să stea în brațe. Atunci când vine vorba de străini, ei sunt puțin mai reticenți la început, având nevoie de un pic de timp de acomodare, fie că e vorba de oameni sau de alți câini. Nu sunt prea activi, fiind considerați chiar un pic leneși. Cățeii din rasa Toy Spaniel Englez pot ajunge până la 28 cm și pot să cântărească între 3.6 și 6.4 kg.