Home » Life & Style » Ce se poartă în primăvara-vara 2022. 16 culori și tendințe în modă

Ce se poartă în primăvara-vara 2022. 16 culori și tendințe în modă

Ileana Mladinoiu / 10.04.2022, 12:03
Ce se poartă în primăvara-vara 2022. 16 culori și tendințe în modă

Moda este doar o chestiune de cicluri. Ceea ce era în vogă în trecut va fi din nou în tendințe ani mai târziu. Și această primăvară-vară 2022 nu face excepție. Cele mai multe dintre noi nu vom face decât să scotocim prin garderoba mamelor sau a surorilor mai mari, pentru a găsi piesele pe care ele le purtau acum 20 de ani.

Ce se poartă în primăvara-vara 2022. 16 culori și tendințe în modă

Pentru primăvara-vara 2022 paleta de culori se anuntă a fi explozivă. De la tonuri pastelate la nuanțe vibrante, dressingurile văd toate culorile, scoțându-ne din cenușiul iernii. Pe măsură ce savurăm sosirea primăverii, trecem în revistă câteva tendințe de care trebuie să ținem cont în acest sezon. În primăvara anului 2022, garderoba femeilor este dezinhibată, redesenează contururile stilului, condus din ce în ce mai mult de o anumită conștientizare ecologică și de noi angajamente.

Avem în vedere o lecție de stil în tendințe depistate la Săptămâna Modei din New York, Londra , Milano și Paris, considerate „patru mari capitole” de modă cărora li s-au alăturat alte orașe importante precum Los Angeles, Sao Paulo, Roma, Barcelona și Berlin.

1. Fusta mini

Este un must-have pentru primăvara-vara 2022, alimentat de designeri din întreaga lume. Fusta mini revine puternic în garderoba noastră. Dacă pe partea de lungime tindem doar la minim, pe partea de stil va fi ceva pentru toate gusturile și pentru toate dispozițiile. Spuneam că designerii au dat tonul.

Astfel, la Missoni din Milano, observăm fusta mini casual chic, în timp ce la Miu Miu din Paris, fusta mini cu brâu din pânză bej, ca orice uniformă de lucru. La  Versace, fusta mini este piesa vestimentară preferată a femeilor de pe ringul de dans, ca un mod frumos de a sărbători perioada post-Covid.

2. Aspectul minimalist

Haine fluide, monocrome, cu croi pe cât de simple, pe atât de estetice. Aceasta este rețeta aspectului minimalist pentru primăvara-vara 2022. O serie de designeri au cedat acestei estetici care a ridicat simplitatea la rang de artă. Tod’s, Jil Sander, dar și Prada, Max Mara și Rodarte au optat pentru siluete extrem de instagramabile, ce dezvăluie calitatea materialelor și promit ținute care se pot adapta tuturor circumstanțelor.

3. Pălăriile

Celebrele case de modă spun că există un punct comun între fashioniste, domnișoarele din Rochefort și regina Angliei. Trucul lor preferat în materie de modă este un articol de acoperire a capului (o pălărie de pâslă, o șapcă, o pălărie găleată). Pălăria de paie o putem scoate vara din dulap la razele puternice de soare.

Dar în acest sezon ne dorim o pălărie de paie colorată, precum modelele din rafie semnate Alexandre Blanc. Sau preferăm să sărbătorim  revenirea snapback -ului, deoarece a devenit accesoriul preferat al hainelor noastre de seară.

4. Tricotul

Pentru primăvara-vara, tricotul a devenit un fir roșu printre designeri. De la Gabriela Hearst și Ferragamo, tricotajele nu mai sunt doar în departamentul de pulovere. Cu o rochie pulover oversize și ultra-grafică, o fustă mini și tricou polo descheiat, putem fi la modă în primăvara-vara lui 2022.

Ce se poartă în primăvara-vara 2022
Ce se poartă în primăvara-vara 2022

5. Corsetul

O piesă de lenjerie foarte sexy, corsetul coborât direct din Renaștere,  iese din departamentul de lenjerie intimă. De câteva sezoane deja, case de lux precum Balmain, Zimmermann sau britanicul Vivienne Westwood au influențat fashionistele care au cedat tendinței.

6.Bermudele

Mai lungi decât pantalonii scurți, bermudele sunt în topul tendințelor de primăvară-vară 2022. Pentru a le da eleganță, putem lua exemplul versiunii Louis Vuitton. Bermudele lui oversize kaki vin cu o cămașă, pantofi largi și o geantă mare.

Putem să asortăm bermudele cu sandale cu toc și un look fresh de primăvară. În drumul spre detronarea pantalonilor scurți tradiționali, bermudele își confirmă statutul de modă în variații de lux pur, croi și paletă cromatică atemporală.

7. Revenirea la talia joasă

Moda pantalonilor cu talie joasă rar întâlnită după deceniul care a salutat noul mileniu își reia drepturile. La Miu Miu, sunt purtați chiar sub șolduri și cu brâu. Prin urmare, este posibil să îi facem loc în garderoba noastră de îmbrăcăminte de lucru. Tendința cu talie joasă este de a adopta tot felul de pantaloni: de jogging sau scurți.

Culori și tendințe în modă

1. Rozul pudră

De-a lungul anotimpurilor, s-a impus ca alternativa perfectă la alb. Îl adoptăm pe un pantalon pentru costum pe care îl asortăm cu sandale aurii, pentru o ținută de seară sau ca invitată la o nuntă. În timpul zilei, optăm pentru un tricou din bumbac roz pudră asortat cu pantaloni scurți din denim cu talie înaltă. Ca accesorii, purtăm o geantă rotundă, o eșarfă de mătase sau o pereche de mocasini.

2. Negru

Cu negru este imposibil să dai greș în modă. Îmbrăcămintea neagră este imbatabilă în așa măsură, încât în ​​toate formele pe care le ia devine un element de bază în dressingul nostru. Pantalonii negri, geaca neagră de motociclist, geanta neagră, ochelarii de soare negri, iată câteva piese care nu vor fi niciodată considerate demodate.

Va trebui să punem piese puternice cu volume frumoase precum pantaloni negri largi sau un trenci negru cu umeri largi pe care sa le combinăm cu haine negre strânse de corp. Deși sunt ușor de purtat, vara schimbăm aspectul complet negru care ne va face să transpirăm prea repede cu pantaloni scurți  mai potriviți la temperaturi ridicate.

3. Galbenul

Este o culoare care pare să inspire mulți designeri. De la Chanel la Dior la Max Mara, mulți au făcut din galben un accent puternic în colecțiile lor de primăvară-vară 2022. Pe cât de însorit, pe atât de liniștitor, galbenul are particularitatea de a înmuia materialele puternice, cum ar fi pielea, dând entuziasm pieselor clasice din tweed și aducând o aură electrică materialelor transparente.

Galbenul pal se descurcă bine în acest sezon și este înrădăcinat în toate tendințele verii. Așadar, investim în rochii midi precum  și în pulovere sau salopete supradimensionate pentru vara lui 2022.

4. Portocaliul

În toate variantele sale, este culoarea omniprezentă pentru sezonul estival. Cu nuanțele sale deschise, portocaliul este culoarea preferată a fashionistelor și promite să pună în evidență tenul bronzat de vară.

5. Bejul și movul

În paleta pastelată oferită de tendințele primăvară-vară 2022, găsim și nuanțe de bej, nud, mov etc. Un trend frumos pe care îl primim cu brațele deschise după sezonul de iarnă.

6. Aspectul monocromatic

Se spune că atunci când ești în pană de idei din punct de vedere stilistic, îmbrăcămintea neagră este întotdeauna o idee bună. În acest sezon, designerii ne oferă un truc nou și mult mai eficient. Să optăm pentru un aspect monocrom. O singură privire = o culoare din cap până în picioare.

Pentru a străluci toată primăvara, vom alege total look-uri mai degrabă pastelate sau în gama cromatică trendy conform ultimelor prezentări de modă: galben, negru, violet, sau chiar portocaliu.

De la top până la accesorii prin lenjeria intimă (cel puțin, atunci când acestea sunt vizibile), va trebui să respectăm codul unic de culoare. În acest fel, nu mai trebuie să ne facem griji cu privire la coordonarea culorilor dintre acesta și acel articol de îmbrăcăminte.

7. Monocrom minim

Mai mult decât o tendință, este un pariu sigur. Ca garanție, albul monocrom este imaginat pentru vara 2022 într-o estetică sportivă și croi ușor supradimensionat.

8. Bloc de culori

Roz bombon, mandarin, albastru lavandă sau o pată optimistă de culoare care ridică totul la rangul de exercițiu suprem în stilul estival. (surse: vogue.com, marieclaire.com, cosmopolitan.com)

Ileana Mlădinoiu