Ce sunt și cum funcționează de fapt cărțile de tarot

de:
03 11. 2021, 08:58
Cărțile de tarot

Tarotul s-ar traduce prin arta ghicitului în cărți prin care ne este explicat prezentul, interpretat trecutul și prezis viitorul. La început era un simplu joc de cărți, însă astăzi a ajuns să fie folosit în meditație, magie și psihologie. Află totul despre cărțile de tarot.

Ce sunt cărțile de tarot

Tarotul conține un pachet de 78 de cărți, fiecare cu imagini, simboluri și povești diferite. Dintre acestea, 22 de cărți Arcana Major reprezintă lecții karmice și spirituale ale vieții, în timp ce restul 56 Arcana Mică reflectă încercările și necazurile cu care ne confruntăm zilnic.

Printre cărție Minor Arcana, 16 dintre ele reprezintă tot atâtea caracteristici diferite ale personalității pe care le putem exprima la un moment dat. Restul de 40 de cărți numerotate, organizate în 4 costume, cu 10 cărți fiecare, reprezintă diversele situații cu care ne întâlnim zilnic.

Ce pot face cărțile de tarot

Deși unii ar putea spune că aceste cărți sunt simple inscripții, de fapt, ele ne pot spune întreaga poveste a vieții noastre, pot fi oglinda sufletului nostru și cheia înțelepciunii interioare.

Fiecare lecție spirituală de care dăm în viață noastră se regăsește în cele 78 de cărți de Tarot. Și atunci când le consultăm, vom afla lecțiile de care avem nevoie pentru a învăța și stăpâni o viață inspirată. E ca și cum ai deține o oglindă a sufletului, cu ajutorul căreia îți poți accesa mintea subconștiență. Tarotul ne ajută să valorificam înțelepciunea și răspunsurile care se se regăsesc în fiecare dintre noi, dar pe care nu le putem accesa.

Cărțile de tarot

Cum se folosesc aceste cărți

Tarotul este benefic în procesul de auto-dezvoltare, luând decizii, manifestarea obiectivelor, meditarea, antrenarea celorlalți, planificarea unei afaceri. Tarotul nu ne spune viitorul, făcând predicții. În această poveste, averea este în afară, iar intuiția este în interior atunci când dorești să îți creezi un viitor ideal.

Cel mai puternic mod de a citi Tarotul este utilizarea cărților pentru a îți accesa intuiția și înțelepciunea interioară. Imaginile din cărți îți pot oferi acces instantaneu la mintea subconștiență și la intuiție. Și din acest loc al puterii interioare și al înțelepciunii, vei putea descoperi cum și ce schimbări să faci pentru a îți putea îndeplini obiectivele.

De exemplu, atunci când dorești să îți faci o nouă relație, nu trage o carte pentru a prezice dacă alesul este chiar la colț, ci consultă cărțile pentru a descoperi cum poți atrage iubirea și cum să menții o relație. Desenează cele zece cupe și, după ce vezi familia fericită dansând sub curcubeul din carte, ți se reamintește că pentru a atrage dragoste, trebuie să setezi o viziune clară a ceea ce vrei să atragi.

Crearea unei conexiuni

Această acțiune simplă de a-ți imagina relația pe care o dorești are un efect puternic asupra capacității tale de a-ți găsi iubirea. Astfel, în loc să tot aștepți să te găsească cineva, vei fi acum împuternicit să iei masuri și să găsești tu iubirea.

Este ca și cum cărțile de Tarot creează o conexiune instantanee cu mințile noastre subconștiente, iar noi putem accesa înțelepciunea interioară a sinelui nostru superior. Asta pentru ca mai apoi să îl aducem în realitatea conștientă unde putem lua măsuri.