Home » Life & Style » Povestea cărților de tarot. Practici din antichitate, suport pentru omul modern

Povestea cărților de tarot. Practici din antichitate, suport pentru omul modern

Astrolog D. Mădă / 26.10.2020, 20:25
Povestea cărților de tarot. Practici din antichitate, suport pentru omul modern

Poate nu avem ocazia să-l adormim pe moș Timp așa cum au reușit Maria și Mirabela în celebrul film al copilăriei, însă e important să-i recunoaștem valoarea în viața noastră și să nu-l irosim.
Către trecut putem privi prin oglinda amintirilor, recunoscători de toate câte am trăit și învățat. Prezentul este oglinda intențiilor și gândurilor de mai devreme. Iar viitorul – un tărâm al posibilităților, puternic influențat de ce și cum anume acționăm în prezent.

Precizări importante despre cărțile de tarot

Și, poate te întrebi ce-i cu această introducere despre timp și fazele sale când în titlu am menționat cărțile de tarot. Ei bine, vreau să subliniez faptul că nimeni nu deține mașina timpului care-ți permite să calatorești în viitor și să vezi exact cum se vor derula anumite evenimente. Însă există multe instrumente care ne pot ajuta să înțelegem mai bine imaginea de ansamblu, undeva la confluența trecut/prezent/viitor.

Tarotul împreună cu astrologia și numerologia fac parte din această tolbă de instrumente. Fiecare, în felul ei oferă indicii și informații practice în descoperirea adevăratelor comori ale sufletului nostru.

Cărțile de tarot reprezintă un instrument de autocunoaștere
Cărțile de tarot reprezintă un instrument de autocunoaștere

Dacă despre astrologie știm că făcea parte din cultura marilor civilizații ale lumii Antice, inclusiv Dacii fiind iscusiți în înțelegerea astrelor, tarotul poate fi urmărit în Europa începând cu finele secolului al XIV-lea. Inițial un joc de cărți celebru în rândurile nobilimii italiene sau franceze, divinația din cărțile de tarot a apărut treptat, în 1781 francmasonul Antoine Court de Gebelin publicând prima lucrare care prezenta simbolismul Tarotului derivat din misterele ezoterice ale Egiptului antic.

Tarotul a fost supus evoluției constante, pachetul Rider-Waite celebru azi fiind publicat pentru prima dată în 1909 sub îndrumarea ocultistului britanic Arthur Waite. Așadar, cărțile de tarot de azi nu sunt subiecte tabuu cu farmece sau „ghicitul viitorului”, ci reprezintă un instrument benefic de autocunoaștere. Ele favorizeaza obținerea de perspective și claritate la nivel individual și în egală măsură, oferă opțiuni de dezvoltare emoțională pentru viitoarele acțiuni.

Semnificația figurilor ce alcătuiesc Tarotul

Figurile ce alcătuiesc Tarocul (Tarotul) au o semnificație psihologică și cosmică; “ele îl privesc pe om în sine și în lume, chiar daca nu înfățișează întodeauna personaje umane”. Lucrăm cu simboluri și metafore zilnic, pentru a ne exprima mai clar, pentru a înțelege mai în profunzime evenimentele pe care le trăim, sau pentru a descrie cu lux de amănunte ce ne dorim în viitor. Contribuția tarotului este de a pune reflectorul pe acele metafore și/sau simboluri care ne sunt de interes la momentul dat.

Figurile ce alcătuiesc Tarotul au o semnificație psihologică și cosmică
Figurile ce alcătuiesc Tarotul au o semnificație psihologică și cosmică

Dar ele nu ne vor spune lucruri „bătute în cuie” pe un perete temporal, depinde de fiecare în parte cum lucrează cu informațiile nou obținute.

Întrebări de genul “Când mă căsătoresc? sau Când mă angajez?” țin de lucrul permanent cu propriul Sine.
Te poți afla în fața cărților, descoperind ce au de indicat, însă dacă corzile vechilor atașamente emoționale sunt încă prezente, îți pot limita perspectiva de a integra autentic mesajul oferit de tarot.
De reținut că tarotul nu poate înlocui liberul arbitru.
Tu și numai tu poți să iei decizia finală.

Odată descoperite opțiunile, vei alege calea care crezi că te reprezintă sau ți se potrivește cel mai bine.