Home » Life & Style » Ceaiuri care dau somnolență. Nu le consumați niciodată înainte să vă urcați la volan!

Ceaiuri care dau somnolență. Nu le consumați niciodată înainte să vă urcați la volan!

Bucur Ioana / 27.10.2020, 17:56

Alimentația nesănătoasă, stresul, ritmul alert al vieții pot provoca tulburări de somn. Pentru mulți, o alinare de moment este o cană cu ceai fierbinte. Iată care sunt ceaiurile care dau somnolență. Atenție! Nu le consumați niciodată înainte să vă urcați la volan.

Lista celor mai des folosite ceaiuri care dau somnolență. Ceaiul de valeriană, cel mai popular în rândul persoanelor cu tulburări de somn

Ceaiul de valeriană este recomandat în cazul persoanelor care suferă de tulburări de somn, palpitații, stări de nervozitate sau neliniște. Valeriana din care se obține ceaiul acționează ca un sedativ natural ce poate reduce anxietatea, fiind cea mai populară plantă medicinală pentru a trata afecțiuni ale somnului, dar și pentru tratamentul tulburărilor musculare, nervoase şi mintale.

Ceaiul de mușețel, pe lista celor mai des folosite ceaiuri care dau somnolență

Ceaiul de mușețel este recunoscut, în primul rând, pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Ceea ce puțini știu este că ceaiul de mușețel dă și somnolență, acționând ca un somnifer natural. El poate fi folosit și ca un sedativ uşor, ajutând la calmarea stomacului şi a grețurilor.

Ceaiul de sunătoare, tratament în cazul celor care suferă de depresie sau insomnie

Potrivit unora, sunătoarea are efecte benefice în cazul celor care suferă de depresie sau de insomnie. Ceaiul de sunătoare poate fi folosit pentru a îmbunătăți calitatea somnului, însă nu ar trebui combinat niciodată cu medicamentele antidepresive. De asemenea, trebuie menţionat că printre efectele secundare ale acestui ceai sunt fotosensibilitatea crescută. Prin urmare, e recomandată ca perioada petrecută în soare să fie cât mai mică.

O cană de ceai de mentă este ideală înainte de somn. În cât timp își va face efectul?

Pe lista celor mai des folosite ceaiuri care dau somnolență se află și ceaiul de mentă. Aceasta are numeroase beneficii pentru ameliorarea problemelor de somn, grețurilor sau altor tulburări ale tractuui gastro-intestinal. Este recomandat să vă savurați cana de ceai de mentă cu cel puțin o oră înainte de momentul în care vreți să vă puneți în pat pentru somn.

Ceaiuri recomandate celor cu tulburări de somn
Ceaiuri recomandate celor cu tulburări de somn

Consumat în cantități mari, ceaiul de tei se poate transforma într-un sedativ

Potrivit unor sfaturi „băbești”, ceaiul de tei ar avea un efect de relaxare, mai bine zis, de liniștire,  asupra organismului, dacă este consumat în cantități mari. În cazul în care vreți să vă bucurați de câteva ore de somn liniștit, o singură cană băută seara, înainte de culcare, vă poate ajuta.

Un ceai mai puțin cunoscut, dar care poate da somnolență datorită proprietpților calmante

Ceaiul de floarea pasiuniieste recunsocut ca remediu natural împotriva insomniei datorită efectului calmant şi relaxant. Unii specialiştii îl recomandă şi pentru anxietate. Oboseala cronică, lipsa concentrarii, stările de iritare şi depresiile dispar dupa un ceai de floarea pasiunii.

Alte trucuri pentru cei care suferă de tulburări de somn. Atmosfera din dormitor și ritualul înainte de culcare sunt esențiale

Pentru a avea un somn liniştit, fă tot posibilul să-ţi creezi o atmosferă propice. Lumina difuză, o baie fierbinte, cititul unei cărţi sunt câteva dintre elementele care te pot ajuta.