Home » Life & Style » Cele mai frumoase rase de pisici. Aceste feline jucăușe și iubitoare te vor cuceri pe loc. FOTO

Cele mai frumoase rase de pisici. Aceste feline jucăușe și iubitoare te vor cuceri pe loc. FOTO

Ileana Mladinoiu / 26.11.2021, 13:47

Pe lângă frumusețea și eleganța lor, pisicile sunt creaturi foarte vesele și afectuoase. În natură găsim feline deosebite precum gheparzi și jaguari, dar există și pisici domestice minunate. Fără îndoială, fiecare stăpân consideră că pisica lui este cea mai frumoasă din lume, iar acest lucru nu mai surprinde pe nimeni. Toate pisicile sunt frumoase și, ce este mai important, pot deveni cei mai buni prieteni ai omului.

Cele mai frumoase rase de pisici. Ce e bine să știi despre aceste feline

Există multe rase de pisici domestice care diferă ca mărime, culoare, comportament etc. Prin urmare, dacă vă gândiți să adoptați o pisică și vreți să aflați mai multe despre felina respectivă, vă prezentăm câteva dintre rasele de pisici considerate a fi cele mai frumoase și jucăușe din lume.

Pisica Siameză

Primele siameze au apărut în Thailanda de astăzi și au fost numite pisici thailandeze. Aceste pisici erau considerate sacre. Doar călugărilor budiști și membrilor familiilor regale li s-a permis inițial să le aibă.

În anii 1950-1960, siamezele nu prea semănau cu actualul siamez. De-a lungul generațiilor, crescătorii au selectat caracteristici specifice. Prin urmare, există două soiuri de pisici siameze: siameza tradițională cu formă fizică foarte asemănătoare cu cea a unei pisici normale și siameza modernă, ce are corp zvelt, oase subțiri și lungi, picioare înalte, lăbuțe mici, cap triunghiular foarte subțire.

Blana lor este foarte mătăsoasă. De obicei sunt de culoare albă sau crem, cu partea de sus a feței și cozii puțin mai închise. Deoarece sunt o rasă fermecătoare, nu este neobișnuit să le vezi participând la multe concursuri de frumusețe.

Pe lângă faptul că sunt foarte apropiate și loiale familiei lor, pisicile siameze se caracterizează prin a fi agile și active. Sunt foarte dependente de oameni, așa că ar trebui să vă planificați multe sesiuni de joacă și de mângâieri.

Cu toate acestea, există întotdeauna și excepții, unele pisici siameze fiind mai suspicioase sau mai fricoase. Oricum, vor avea întotdeauna nevoie de propriul lor spațiu.

Pisica rasa Bengal

Se crede că această rasă își are originea în Statele Unite, unde o pisică domestică a început să se înmulțească cu o pisică sălbatică având aspectul unui leopard, rezultând actuala pisică Bengal.

Ceea ce caracterizează cel mai mult această pisică este dimensiunea mare, ca greutate, care poate depăși 8 kilograme, și blana sa care îmbină culori precum portocaliu, auriu, galben sau chiar crem.

Pisica rasa Bengal
Pisica rasa Bengal

În plus, are un cap rotunjit, cu ochi mari galbeni/verzi, dând felinei o eleganță aparte.

Dacă doriți să adoptați o pisică veselă, sociabilă și jucăușă, pisica Bengal este însoțitorul perfect. Are o conduită bună cu copiii și cu alte animale, dar, ca orice animal domestic, este important să o educi din timp și să ai grijă de toate nevoile ei.

Pisica rasa Singapura

Deși originea pisicii Singapura nu este complet clară, așa cum sugerează și numele, există toate indiciile că aceasta a apărut pentru prima dată în Singapore cu câțiva ani în urmă.

La fel ca pisica munchkin, este o pisică mică. În mod normal nu depășește 3 kilograme în greutate. Cu toate acestea, Singapura are un raport mai bun între labe și lungimea corpului. De obicei are o blană de diferite nuanțe de maro și un cap foarte mic.

Este o pisică veselă și jucăușă, dar are nevoie și de spațiul ei în anumite ocazii, pentru că nu este foarte dependentă. Important este sa îi oferiți îngrijirea și jocurile necesare pentru bunăstarea ei, dar fără a-i tulbura liniștea și odihna în funcție de ora din zi.

Pisica rasa Main Coon

Main Coon sunt cele mai drăguțe pisici din America de Nord, datând de secole. Și dacă sunt atât de faimoase  este pentru că sunt frumoase și au reputația de a fi foarte inteligente. Au ochi mari, blană groasă și densă, coadă lungă și pufoasă.

Fiind cea mai mare rasă de pisici domestice, această felină este mare iubitoare de oameni, loială, atentă și prietenoasă, un bun companion, putând fi antrenată să facă mici trucuri amuzante. Răspunde rapid atunci când este chemată și nu îi place să deranjeze, fiind astfel ideală atât pentru copii, cât pentru adulți.

Pisica rasa Abisiană

Există câteva ipoteze despre locul unde a apărut pisica abisiană, însă cea mai exactă este cea care confirmă originea ei în Etiopia sau în Abisinia antică. Mai târziu, această pisică frumoasă s-a răspândit în diferite țări din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie.

Este o felină zveltă, cu mușchi puternici, ceea ce îi conferă o mare agilitate. Se caracterizează prin blana sa moale în tonuri maro, ochii și urechile mari în comparație cu capul triunghiular.

În general, aspectul pisicii abisiniene amintește de o pisică sălbatică, în special de puma, motiv pentru care este considerată una dintre cele mai frumoase pisici din lume.

Spre deosebire de majoritatea pisicilor domestice, pisica abisiniană este un animal mai dependent. Îi place să primească în mod constant afecțiune de la toți cei din jurul ei are un comportament copilăresc. De aceea, va dori să se joace foarte des.

Prin urmare, este necesar să-i acordați o atenție deosebită și să evitați momentele de plictiseală și singurătate.

Pisica rasa Havana Brown

Havana Brown este o pisică de origine engleză, cu o coadă subțire, un corp puternic și urechi mari. Cântărește între 3 si 5 kg. Havana Brown este ceea ce numim o pisică foarte drăgălașă, care nu se va obosi niciodată să-ți arate afecțiunea.

Este o rasă de pisică atât de afectuoasă, încât cere mereu mângâieri și joacă. Foarte inteligentă, jucăușă și sociabilă atât cu familia, cât cu străinii.