Home » Life & Style » Cele mai inteligente 3 zodii din horoscop. Nimic nu le stă în cale, reușesc să rezolve orice problemă

Cele mai inteligente 3 zodii din horoscop. Nimic nu le stă în cale, reușesc să rezolve orice problemă

Ileana Mladinoiu / 03.03.2022, 11:52
Cele mai inteligente 3 zodii din horoscop. Nimic nu le stă în cale, reușesc să rezolve orice problemă

Astrologia ne învață multe lucruri despre noi înșine și despre ceilalți. Termenul inteligență este într-un fel destul de vag. Pe scurt, există o mie și una de moduri de a-ți afirma inteligența. Așadar, este greu de spus cine are capacitatea de a înțelege mai ușor lucrurile în semnele care populează astrologia. Este adevărat. Unii oameni sunt mai deștepți decât alții. Dar astrologia are vreo legătură cu inteligența? În timp ce semnele de pământ tind să fie raționale și carteziene, semnele de aer au un mod de a vedea lucrurile care le fac să pună la îndoială totul.

Ce caracteristici esențiale ai, în funcție de zodie

Fiecare semn astrologic are specificul său, construcțiile sale mentale, puncte forte și puncte slabe. Scorpionul poate fi răzbunător, dar va fi întotdeauna foarte  loial. Berbecii sunt cei care iubesc, peștii sunt visători. Fecioarele sunt oameni organizați.

Și, în sfârșit, unele zodii sunt considerate mai inteligente decât altele. Totul depinde de ce înțelegem prin inteligență, repetând că fiecare semn zodiacal poate fi inteligent în felul său.

Desigur, a fi într-una dintre zodii nu ne va face neapărat mai inteligenți, deşi dintr-un un studiu britanic transmis de CNews și publicat pe GoCompare reiese că unele semne sunt mai inteligente decât altele.

Acest lucru se bazează pe nativii care au primit un premiu Nobel în viața lor. Coincidență sau nu, este posibil să vă regăsiți într-una dintre aceste zodii, potrivit cercetătorilor britanici care au condus ancheta.

Care sunt cele mai inteligente semne ale zodiacului potrivit sondajului britanic

Un sondaj care se bazează pe o analiză a semnelor astrologice a peste 900 de laureați Nobel din toate domeniile combinate, încă de la crearea sa în 1901, a fost realizat de site-ul GoCompare. Premiile sunt acordate în fiecare an unei personalități care s-a remarcat într-un domeniu și care contribuie la îmbunătățirea umană (de folos omenirii) precum pacea mondială sau știința.

Zodia Gemeni, primul semn de aer din astrologie

Oamenii născuți sub semnul Gemeni (22 mai-21 iunie) sunt aparent cei mai inteligenți. Potrivit site-ului, nu mai puțin de 97 de nativi ai acestei zodii au primit un Premiu Nobel încă de la începutul secolului trecut. Printre ei, îi putem număra pe Bob Dylan, Premiul Nobel pentru Literatură (2016) sau pe celebra activistă Betty Williams, laureată a Premiului Nobel pentru Pace în 1976.

Trăsăturile de caracter ale Gemenilor ar putea explica aceste cifre. Mintea lor permanent activă le dă gust pentru analiză, iar Gemenii nu suportă întrebările fără răspuns și caută mereu soluții.

Balanțele

Pe locul doi, cu 93 de laureați ai Premiului Nobel, găsim Balanțele (23 septembrie-22 octombrie) cu simțul dreptății, imparțialitatea și capacitatea lor de a apăra cauze. Așa cum a fost Jimmy Carter unul dintre președinții Statelor Unite. Mai trebuie spus că Balanțele încearcă cât mai bine să identifice problemele cu care se confruntă și analizează toate situațiile.

Fecioarele

Fecioarele (23 august-22 septembrie), caracterizate prin înțelepciunea, umanitatea și integritatea lor, sunt recompensate cu locul trei în clasament și 88 de câștigători. Cea mai cunoscută dintre acestea este Irene Joliot-Curie, fiica oamenilor de știință francezi Pierre și Marie Curie (Premiul Nobel pentru chimie în 1935). Zodie de pământ, Fecioara are deja reputația de a avea capul pe umeri.

Nativii zodiei Rac sunt, la rândul lor, pe locul patru (81 de premii Nobel). Ei sunt urmați de Berbec (76 de premii Nobel), Taur (73 de premii Nobel), Săgetător (71 de premii Nobel), Pești (66 de premii Nobel) și Vărsător (65 de premii Nobel).

Leii ajung la coada clasamentului celor mai inteligente zodii, la egalitate cu Scorpionii, iar Capricornii, pe ultima poziție (au primit doar 58 de premii Nobel).

Trebuie să reținem că premiile Nobel nu sunt acordate doar celor mai inteligenți oameni, iar astrologia nu este o știință exactă. Aceste rezultate sunt desigur puse în perspectivă. Metodologia folosită poate fi pusă la îndoială.

Dacă topul se bazează pe un studiu și realizând că astrologia este totuși o disciplină prea nebuloasă pentru a fi autentică, putem să ne uităm la harta astrală a personalităților talentate. Ne vom da seama că anumite planete sunt plasate în semnele enumerate.

Cu privire la celelalte semne ale zodiacului, acestea nu sunt nici mai proaste, nici mai puțin înțelepte. Racii, Berbecul, Taurul și Săgetătorii au și ei intermediari lor de putere, pentru a numi doar câteva.