Home » Life & Style » Cele mai nesănătoase combinații alimentare. Asocieri de mâncăruri care pur și simplu iau cu asalt ficatul

Cele mai nesănătoase combinații alimentare. Asocieri de mâncăruri care pur și simplu iau cu asalt ficatul

Alexandru Cazacu / 02.02.2021, 13:10
Cele mai nesănătoase combinații alimentare. Asocieri de mâncăruri care pur și simplu iau cu asalt ficatul

Atât ficatul, cât și stomacul sunt influențate de regimul zilnic alimentar. Așadar, combinațiile de alimente pe care le consumăm în fiecare zi, dacă nu sunt respectate ne pot aduce diverse stări neplăcute. Ce se întâmplă atunci când facem această greșeală.

Cele mai nesănătoase combinații alimentare

Cum vă spuneam, anumite combinații nesănătoase pot duce la o serie de neplăceri precum o digestie lungă și dificilă, balonare, constipație, arsuri, malabsorbție, malnutriție sau diverse maladii acute sau cronice. Care sunt combinațiile incorecte potrivit specialiștilor.

Combinația dintre proteine și pastele făinoase

Cu siguranță mulți dintre noi facem greșeala de a combina pastele făinoase cu carne sau alte produse bogate în proteine. Asta poate duce la procese de fermentație sau putrefacție. Cele de fermentație pot avea urmări precum diaree, iar cele de putrefacție au drept consecință constipația.

Combinația dintre proteine este de asemenea nesănătoasă

Nu doar asocierea dintre proteine și pastele făinoase este nesănătoasă. Combinarea proteinelor între ele nu este sănătoasă pentru organism, deoarece, timpul necesar pentru digestia fiecărui tip de proteină este diferit. De exemplu, nu este indicat să combinăm brânza sau cașcavalul cu carne.

Asocierea din proteinele din carne și laptele este de asemenea nesănătoasă

Specialiștii în nutriție ne sfătuiesc să nu facem nici această combinație de alimente. Asta deoarece, aciditatea sucului gastric în combinație cu proteina din lapte duce la precipitarea acesteia, formându-se un înveliș izolator pe bucățile de carne, care nu vor mai fi digerate normal.

Combinație nesănătoasă: grăsimi cu proteine

De asemenea, această asociere de alimente este nesănătoasă. Nu este indicat să consumăm alimente bogate în grăsimi cu alte alimente bogate în proteine. Un exemplu ar fi: combinarea uleiului cu carne sau brânză.

Combinația dintre proteine și alimente amidonoase

Muți dintre noi suntem adepții acestei combinații de alimente nesănătoase. Mai exact, nu mulți sunt cei care ar refuza o friptură suculentă alături de o porție de cartofi prăjiți, sau de un piure cremos. Ei bine, această asociere este de asemenea nesănătoasă.

Carne cu paste făinoase

Potrivit medicilor nutriționiști, nici combinația dintre carne și pastele făinoase nu este indicată. Carnea are nevoie de sucuri gastrice acide pentru digestie, iar pâinea și amidonoasele cer sucuri gastrice alcaline. Așadar dacă le combinăm, digestia este stopată.

Asocieri de mâncăruri nesănătoase
Asocieri de mâncăruri nesănătoase

Alte combinații de alimente nesănătoase

De asemenea, specialiștii au constatat faptul că, fructele dulci sau zaharurile nu trebui asociate cu alimentele bogate în proteine. Fructele ar trebui să fie gustări între mese. Adică, este indicat să mâncăm fructe la două ore după masa de dimineață. Însă, trebuie existe alte două ore până la masa de prânz după ce am consumat fructele.

Totodată, nu se asociază alimentele amidonoase cu băuturi și alimente acide sau acre, ori cu alcool. Este important de știut faptul că alcoolul stopează digerarea alimentelor și practic blochează enzimele digestive. Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să aceste băuturi în timpul mesei.

Așadar, acestea se află printre combinațiile nesănătoase pe care le putem alege. Însă, puteți foarte bine să asociați carnea cu legume și verdețuri precum salate, fasole, conopidă, broccoli, dovlecei etc.