Home » Life & Style » Cele mai proaste tactici de flirt, conform știintei. 11 lucruri, obiceiuri, tactici de evitat

Cele mai proaste tactici de flirt, conform știintei. 11 lucruri, obiceiuri, tactici de evitat

Manolică Anca / 02.05.2022, 09:05
Cele mai proaste tactici de flirt, conform știintei. 11 lucruri, obiceiuri, tactici de evitat

Simți de o perioadă că te-ai îndrăgostit, dar până acum, ai impresia că acea persoană parcă nu știe că exiști. Încerci să te pui în evidență și să flirtezi din când în când, dar nu pare să înțeleagă aluzia. Ce se întâmplă? Te-ai gândit că poate faci ceva greșit? Că poate nu transmiți mesajul care trebuie? Află care sunt cele mai proaste moduri de a flirta. Ce să nu mai faci niciodată.

Oamenii de știință au dezvăluit cele mai urâte tactici de flirt

În timp ce multe persoane se pricep în mod natural să flirteze fără prea mult tam-tam, altele se luptă sau se chinuie cu ce trebuie să facă atunci când vine vorba de obține potențiale întâlniri. Acum, o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Nicosia, Cipru, a dezvăluit cele mai descurajante 11 tactici de flirt, la general. Adică tactici care se te autosabotează atunci când vine vorba de flirt.

Studii anterioare au sugerat că oamenii variază considerabil în ceea ce privește abilitățile lor de flirt. Acum, în această nouă lucrare publicată în jurnalul „Personality and Individual Differences”, echipa a dorit să exploreze în continuare variațiile în ceea ce privește abilitățile de flirt, identificând care este factorul decisiv pentru ca acest lucru sa dea roade.

Pentru aceasta, au implicat peste 200 de persoane, care au completat chestionare deschise cu privire la tacticile de flirt pe care le consideră cele mai urate. Răspunsurile lor au fost apoi testate cu un grup de peste 700 de participanți, cărora li s-a cerut să evalueze cât de respingătoare li se par aceste trăsături la un partener.

Cele mai proaste tactici de flirt
Cele mai proaste tactici de flirt

Ce trebuie neapărat să eviți de acum înainte

În baza rezultatelor obținute, cercetătorii au identificat 11 factori decisivi. A avea o „abordare alunecoasă” s-a dovedit a fi cea mai neplăcută tactică de flirt, urmată de igiena precară și lipsa de interes exclusiv. Iată întreaga listă, mai jos:

  1. Să fii alunecos
  2. Igiena precară
  3. Lipsă de interes exclusiv
  4. Prezentarea unor puncte de vedere diferite
  5. Vocabular vulgar
  6. Lipsa de inteligență
  7. Narcisism
  8. Lipsa umorului și a stimei de sine
  9. Intimitate excesivă
  10. Aparențe înșelătoare
  11. Zgârcenie

Menelaos Apostolou, coautor al lucrării, spune că oamenii pot avea mai mult succes atunci când flirtează dacă lucrează la abordarea lor, evită să facă, de exemplu, comentarii obscene și sexiste, să atingă și să fie prea intimi și, de asemenea, evită să flirteze cu mai mult de o persoană în același timp. Desigur, deloc de neglijat este și aspectul fizic sau faptul că s-ar putea oferind să plătească nota de plată la prima întâlnire.

În general, femeile au fost mai sensibile decât bărbații la aproape toți cei 11 factori decisivi. Iar unul dintre motive este faptul că femeile au o încărcătură emoțională mai mare care provine de la modalitatea în care sunt crescute, astfel că se confruntă cu un risc mai mare decât bărbații dacă fac o greșeală în alegerea partenerului.

„În consecință, femeile au evoluat pentru a fi mai selective și mai puțin atente la risc decât bărbații, ceea ce se reflectă în sensibilitatea lor mai mare la întreruperea înțelegerii”, mai spun experții.

Cercetătorii speră că rezultatele studiului lor vor fi utile pentru persoanele cărora le este greu să meargă mai departe când vine vorba de „a se da” la cineva.