Home » Când, unde, cum » 6 semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine și 6 lucruri care arată că te folosește

6 semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine și 6 lucruri care arată că te folosește

Manolică Anca / 15.01.2022, 11:17
6 semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine și 6 lucruri care arată că te folosește

Să fii într-o relație este o muncă grea, dar și atât de plină de satisfacții. Știi că îți place tipul foarte mult, dar uneori se întâmplă să ai îndoieli în privința intențiilor sale. Fie că ești la început de relație, ești cu el de un an sau de cinci ani, este normal ca aceste gânduri să se strecoare în anumite momente între voi. Iată câteva semne care arată că un bărbat este îndrăgostit sau doar te folosește în interes propriu.

Semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine

Multe femei, în special fetele tinere, se simt adesea nesigure în relațiile lor cu partenerul. Ei bine, uneori cele mai rele așteptări ale noastre sunt justificate, dar poate fi, de asemenea, ușor să ne îndoim de sentimentele partenerului nostru din cauza propriilor noastre nesiguranțe sau a unei relații anterioare nereușite.

Din fericire, există mai multe semne care te pot ajuta să înțelegi dacă partenerul tău este cu adevărat îndrăgostit de tine sau dacă doar te folosește. Le descoperim împreună în rândurile care urmează.

1. Te privește tot timpul

Compozitorii multor cântece romantice au avut dreptate: bărbatul care este cu adevărat îndrăgostit, nu-și va putea lua ochii de la tine. Mulți dintre ei au o privire și o sclipire specială atunci când te vede frumos îmbrăcată pentru o seară de vineri în oraș. De asemenea, dacă observi că te privește cu uimire și entuziasm atunci când faci chiar și cel mai simplu lucru, cum ar fi să pregătești cina sau să îți pui haina pe tine, probabil că este îndrăgostit.

2. Semne care arată că un bărbat este îndrăgostit. Nu se sperie nici măcar atunci când te aștepți să o facă

Cu toții avem „bube” sau s-a întâmplat să mai greșim în relație și este complet în regulă ca pentru unii oameni să fie un motiv de despărțire. Dar dacă partenerul tău știe multe despre trecutul tău, inclusiv despre momentele de care nu ești foarte mândră, iar el este încă alături de tine, probabil că te place mai mult decât crezi. Îmbrățișarea tuturor laturilor unei alte persoane, și nu doar a celor plăcute, este un semn al unei relații mature și al iubirii.

Semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine
Semne care arată că un bărbat este îndrăgostit de tine

3. Este conștient de modul în care comportamentul său te poate afecta

Cu toții avem modelele noastre de comportament și nu înțelegem întotdeauna pe deplin cum îi afectează pe ceilalți oameni. Dacă observi că partenerul tău devine mai conștient de sine și încearcă să se comporte astfel încât să nu te rănească sau să te dezamăgească, acesta este un semn bun.

Dar țini cont de faptul că, dacă ești îngrijorată de ceva sau vrei ca el să se comporte diferit, este mai bine să purtați o conversație și să nu te aștepți ca el să înțeleagă de unul singur. Bărbații nu prea pot citi gândurile.

4. Observă micile detalii care te fac fericită

Cu toții iubim gesturile mărețe, dar lucrurile mici sunt cele care contează cel mai mult. De exemplu, este drăguț atunci când el își amintește care este aroma ta preferată de înghețată, ce melodii asculți atunci când ești tristă sau numele primului tău animal de companie. Aceste lucruri arată că îi pasă suficient de mult încât să treacă dincolo de lucrurile stereotipice, cum ar fi florile și bomboanele și să se implice cu tine la un nivel mai personal.

5. Semne care arată că un bărbat este îndrăgostit. Se deschide în fața ta și se așteaptă ca și tu să faci același lucru

Cu toții ne simțim vulnerabili în relațiile noastre, dar este dificil să construiești una puternică fără să îți împărtășești gândurile și sentimentele. Dacă este pregătit să depășească teama de respingere și să fie deschis cu tine în legătură cu temerile și problemele sale, înseamnă că are încredere în tine și vede un viitor împreună. Iar acest lucru funcționează în ambele sensuri: el este interesat să te cunoască pe tine cea adevărată, nu doar scutul frumos pe care poate că ți l-ai pus.

6. Este gata să vorbească despre probleme

Deși faptul că există multă iubire este benefic, de multe ori, în rezolvarea conflictelor, comunicarea este cheia unei relații puternice. Un partener care te iubește ar trebui să fie capabil să își lase ego-ul deoparte și să admită că ar fi putut greși.

Lucruri care arată că te folosește

1. Nu te face să te simți specială

Are impresia că nu ești diferită de orice altă fată cu care a fost vreodată sau de prietenii lui. Este posibil să te compare constant cu alte persoane sau să nu îți arate deloc afecțiune. Iar dacă simți că ești doar una dintre multe altele, probabil că nu îi pasă suficient de mult încât să te aprecieze la adevărata ta valoare..

2. Te simți constant vinovată

Nu poți face nimic bine începând de la rezolvarea problemelor de la serviciu, până la alegerea hranei pentru pisica ta la supermarket? Dacă simți în mod constant că, indiferent de ceea ce faci, nu este suficienă și că ai fi putut face mai mult, este timpul să fugi de această relație. Nu este nimic rău în a încerca să îți ajuți partenerul să devină o persoană mai bună, dar aceste schimbări ar trebui impuse prin dragoste și grijă și nu prin faptul că te simți vinovat.

Un bărbat care te iubește te va face tot timpul să te simți specială
Un bărbat care te iubește te va face tot timpul să te simți specială

3. Dispare ca din senin

Vă faceți planuri împreună, iar el pleacă în ultimul moment. Sau îi ia o veșnicie să îți răspundă la mesaje sau la telefon. Da, poate fi ocupat din când în când, dar dacă care te apreciază cu adevărat va găsi un moment pentru a vorbi cu tine. Și timpul tău este prețios. Nu doar al lui, pentru a ieși doar atunci când îi convine și în programul lui.

4. Nu este niciodată gata să facă compromisuri

Să faci compromisuri poate fi greu, mai ales dacă relația ta este nouă, dar este obiectivul pe care ar trebui să ne concentrăm cu toții. Partenerul tău ar trebui să îți respecte părerea și să fie gata să găsească echilibrul potrivit, astfel încât să fiți amândoi fericiți. Dacă nu vrea să renunțe la „dreptul” său de a decide totul, probabil că este timpul să ieși din această relație atât de controlată.

5. Te manipulează emoțional

Îți cunoaște punctele forte, dar mai ales pe cele slabe, și încearcă să te manipuleze să faci lucrurile pe care le vrea el. Acest tip de relație nu ar trebui să existe, indiferent de situație. Dacă observi că te simți constant vinovată sau că emoțiile partenerului tău le domină pe ale tale, probabil că este timpul să faci un pas înapoi și să evaluezi ce se întâmplă.

6. Te provoacă să faci scene în public sau rămâne tăcut zile întregi

Uneori, lucrurile pot deveni prea intense, dar un bărbat care te iubește nu te-ar umili niciodată în public făcând o scenă sau nu ar mai vorbi cu tine zile întregi. Aceste comportamente pot fi un semn de manipulare emoțională, o incapacitate de a-și controla emoțiile sau chiar o formă de „pedeapsă” pentru lucrurile pe care le-ai făcut greșit.

Un bărbat care te iubește cu adevărat nu te-ar răni niciodată, așa că, dacă nu aceasta este atitudinea pe care ți-o dorești, ar fi bine să pui punct acestei relații.