Home » Life & Style » Cele mai spectaculoase 7 cascade din România. Care este de fapt cea mai mare

Cele mai spectaculoase 7 cascade din România. Care este de fapt cea mai mare

Cojocaru Cristian / 08.10.2021, 17:32
Cele mai spectaculoase 7 cascade din România. Care este de fapt cea mai mare

România este bogată în locuri fantastice datorită formelor de relief pe care le oferă natura. Află astfel care sunt cele mai spectaculoase cascade din România.

Topul celor mai spectaculoase cascade din România

Cascadele reușesc de fiecare dată să atragă toată atenția. Indiferent că vorbim despre cele din țara noastră sau despre cele internaționale, acestea reușesc ca anual să atragă foarte mulți turiști datorită frumuseții naturale deosebite pe care o oferă. Cascadele din România sunt cunoscute la nviel internațional și sunt descoperite de-a lungul traseelor și pe cursul râurilor.

Indiferent de mărimea acestora sau de popularitate, datorită sunetului pe care îl oferă dar și a faptului că se află în mijlocul naturii, cascadele oferă momente de relaxare pentru oricine le vizitează. Află care sunt cele mai cunoscute cascade din România și care este cea mai mare dintre acestea.

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr a reușit să intre în topul celor mai frumoase cascade din lume. Aceasta este situată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei – Bueșita. Presa internațională a clasat această cascadă pe locul 1 în topul celor mai spectaculoase cascate. Aceasta este acoperită cu mușchi și poate fi localizată între localitățile Anina și Bozovici, la doar câțiva metri de DN57B.

spectaculoase cascade românia
Cascada Cailor este cea mai mare cascada din Romania

Cascada Cailor

O altă cascadă spectaculoasă și totodată cea mai mare din România este cascada Cailor. Aceasta este formată pe versantul de nord al Munților Rodnei, foarte aproape de stațiunea Borșa. Topirea zăpezii precum și apa de ploaie care se adună într-ul lac glaciar, se revarsă în mai multe trepe de căderi de 40 de metri, 20 de metri și iar 40 de metri.

Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea este formată din pârâul Urlătoarea care se află în apropiere de Bușteni la 1.100 de metri altitudine. Drumul către cascada Urlătoarea este considerat cel mai facil traseu din Bucegi, iar acolo se poate ajunde de pe DN1. Celălalt traseu care te poate duce către cascada Urlătoarea este cel de la Poiana Țapului.

Cascada Vălul Miresei

Situată ân Apuseni, Cascada Răchițele mai poartă denumirea și de cascada Vălul Miresei. Aceasta se află pe Valea Stanciului, în arpopiere de comuna Mărgărău din județul CLuj. Căderea de apă are loc de la o înălțime de peste 30 de metri, iar pe timpul iernii, peretele stâncos reprezint un loc ideal de escaladat pe gheață.

Cascada Beușniței

Cascadele Beușițeoi sunt formate de succesiunea de cascade de pe râul Beu. Acestea au luat naștere în timp pe baza acțiunii apei asupra substratului calcarod. Acestea se află în zone protejate și dețin un statul de rezervație naturală ce aparțin Parcului Național Cheile Nerei –  Beușița din județul Caraș-Severin. Cascada Beușiței reușește ca, prin frumusețea ei să atragă mii de turiști anual, fiind o adevărată atracție turistică.

Cascada Bâlea

Cascada Bâlea reprezintă cea mai mare cascadă în trepte din România. Ea este cunoscută și sub numele de Urlătoarea Bâlei, fiind situată în Munții Făgăraș, între Vârful Moldoveanu și Vârful Negoiu, la o altitudine de peste 1.200 de metri. Căderea cascadei Bâlea este de 60 de metri, iar accesul la ea se poate face pe Transfăgărășan. De la Cabana Bâlea Cascadă se merge pe jos pe un traseu timp de 50 de minute, fiind una dintre cele mai frumoase cascade din țară.

Cascada Capra

Cascada Iezerului sau cum mai este cunoscută, Cascada Capra este situată între cabana Capra și lacul Bâlea. Aceasta se află pe versantul de sud al Munților Făgăraș, la o altitudine de 2.000 de metri. În timpul iernilor geroase aceasta îngheață și se poate localiza chiar la marginea șosele între cabana Capra și lacul Bâlea.