Home » Life & Style » Cinci cele mai periculoase secte religioase. Motivul pentru care numeroși oameni au murit. În ce credeau de fapt

Cinci cele mai periculoase secte religioase. Motivul pentru care numeroși oameni au murit. În ce credeau de fapt

Alexandru Cazacu / 29.03.2021, 10:16
Cinci cele mai periculoase secte religioase. Motivul pentru care numeroși oameni au murit. În ce credeau de fapt

Sectele sunt sisteme care venerează un ideal, un individ sau un obiect. De-a lungul timpului au existat și încă mai există astfel de cumunități religioase. Mai departe vă vom prezenta câteva dintre cele mai periculoase secte religioase din lume.

Cinci cele mai periculoase secte religioase

După cum vă spuneam, în continuarea articolului veți descoperi care sunt unele dintre cele mai periculoase secte religioase din întreaga lume, care au cauzat chiar pierderi masive de vieți omenești.

Cultul religios Poarta Raiului

Poarta Raiului a fost una dintre cele mai periculoase secte religioase din lume. Această mișcare religioasă fondată în 1974, de către Marshall Applewhite și Bonnie Nettles, care s-au întâlni într-un spital de boli psihice. Când cometa Hale-Bopp a trecut pe lângă soare, la data de 26 martie 1997, 39 de membri ai sectei religioase s-au sinucis în masă, într-o casă din San Diego. Aceștia credeau că sufletele lor vor ajunge la o navă spațială extraterestră care observa cometa.

Biserica Unificării

Mișcarea de Unificare sau Biserica Unificării, este o sectă religioasă. A fost fondată oficial la data de 1 mai 1954 în Seul, de către Sun Myung Moon, un lider religios coreean. Membrii cultului sunt de părere că acesta este o ființă divină. Secta religioasă a fost interzisă în Germania pentru că s-a considerat că reprezintă un pericol pentru populație, mai ales pentru tinerii ușor de influențat.

Deoarece membrii acestui cult religios credeau că Moon este Dumnezeu, acesta era sprijinit în totalitate de biserica sa. Secta a fost acuzată că ademenește tinerii și chiar că lucra activ pentru a-i separa de familiile lor. Moon ținea adesea discursuri critice la adresa creștinismului și vorbea adesea despre Coreea că fiind tărâmul ales, așteptându-se ca membrii bisericii sale să îl trateze ca pe un zeu.

Cele mai periculoase secte religioase din lume
Cele mai periculoase secte religioase din lume. Imagine: Sun Myung Moon

Secta religioasă a narcosataniștilor

De asemenea, una dintre cele mai periculoase secte religioase a fost cea a narcosataniștilor. Membrii acesteia erau traficanți de droguri din Mexic care făceau adesea sacrificii umane. Mai mult de atât, narcosataniștii credeau că prin aceste sacrificii erau protejați de poliție și gloanțele nu îi puteau atinge.

Secta a fost înființată de Adolfo de Jesus Constanzo, iar membrii săi făceau trafic de de cocaină și marijuana. În 1988, aceștia au început să facă sacrificii umane. Crimele acestora au ieși la iveală după ce un student american a fost răpit și ucis în Mexic. Polițiștii au găsit la ferma unde activa această grupare, cadavrele a 15 persoane.

Cele mai periculoase secte religioase: Copiii Domnului

Una dintre cele mai înfiorătoare secte religioase este cea înființată de David Berg și autointitulată ”Copiii Domnului”. Credința acestui cult era aceea potrivit căreia sexul cu copii este permis și reprezintă un drept divin. De-a lungul vremii, nenumărate plângeri de abuz sexual au fost înaintate împotriva membrilor acestei secte. Femeile tinere erau îndreptate către prostituție și totodată ele racolau noi membri. Gruparea a atras disprețul profund al societății și este considerată a fi una dintre cele mai periculoase secte din lume.

Mișcarea pentru Restaurarea celor Zece Porunci

De asemenea, această sectă a fost una dintre cele periculoase din lume. Cultul apocaliptic a ,fost format la sfârșitul anilor 80 în Uganda. Liderii religioși ai acestei secte predicau că sfârșitul lumii va veni pe 31 decembrie 1999. Cu toate acestea, lumea nu s-a sfârșit odată cu noul mileniu, iar aceștia au avansat termenul pentru 17 martie 2000. În acea zi, membrii cultului s-au adunat în biserica lor să se roage. În timpul rugăciunilor a avut loc o explozie, iar toți cei 530 de membri au decedat. Se pare că atentatul a fost organizat chiar de liderii sectei.