Home » Life & Style » Cinci personalități care și-au prezis moartea. Ce viziune au avut asupra propriului sfârșit

Cinci personalități care și-au prezis moartea. Ce viziune au avut asupra propriului sfârșit

Alexandru Cazacu / 25.03.2021, 11:10
Cinci personalități care și-au prezis moartea. Ce viziune au avut asupra propriului sfârșit

Este știut faptul că de moarte nu scapă nimeni și este greu să acceptăm faptul că am putea muri. Însă mulți oameni se distrează adesea speculând modul în care vor muri. Cu toate acestea, există multe cazuri în care unele persoane celebre și-au prezis propria moarte. Mai departe, vă prezentăm câteva personalități care și-au prezis moartea.

Cinci personalități care și-au prezis moartea

După cum spuneam, în lume au existat multe personalități care și-au prezis propria moarte. Deși scepticii sunt de părere că aceste previziuni sunt doar simple coincidență, oamenii spirituali cred că acest lucru este posibil. Mai departe vă prezentăm câteva dintre cazurile în care unii oameni celebri și-au prezis sfârșitul.

Ziaristul care și-a prezis sfârșitul pe Titanic

Este vorba de afaceristul în media, William Thomas Stead, care era pasionat de ocultism și ficțiune. În anul 1886, acesta a scris piesa ”Scufundarea unui vas de linie”, în care vorbește despre o navă care pleacă din Marea Britanie spre New York. În piesă, vasul este implicat într-o coliziune și mulți oameni își pierd viața din cauză că nu erau mai multe bărci de salvare. Mai mult de atât, după șase ani, Stead mai scrie o piesă despre un vas care se lovește de un iceberg.

Incredibil este faptul că, William Thomas Stead a fost unul dintre cei 1514 oameni care au murit la scufundarea Titanicului, la 14 aprilie 1912. Întâmplarea reală este la fel ca scrierile sale, așadar se poate spune că Stead a avut o previziune aspra sfârșitului său.

Mark Twain

Probabil mulți oameni au auzit de simțul umorului lui Mark Twain, unul dintre cei mai mari scriitori americani ai tuturor timpurilor. Acesta s-a născut în anul 1835, când cometa Halley a trecut la o distanță foarte mică de Pământ. Mulți ani mai târziu, în anul 1909, Twain susținea că va muri atunci când cometa va trece din nou prin apropierea Pământului.

Așadar, după aproape 76 de ani, la 20 aprilie 1910 cometa Haley a trecut iarăși pe lângă pământ, iar a doua zi scriitorul a murit din cauza unui atac de cord.

Oameni celebri care și-au prezis sfârșitul
Cinci personalități care și-au prezis moartea – Mark Twain

Personalități care și-au prezis moartea – Pete Maravich

Unul dintre cel mai buni jucători de baschet din istoria NBA a fost Pete Maravich. În 1974, Maravich juca deja de 4 ani de zile în NBA. Atunci acesta a dat o declarație precum că nu vrea să mai joace 10 ani în NBA deoarece va muri la 40 de ani în urma unui atac de cord.

Așadar, la data de 5 ianuarie 1988, pe când avea vârsta de 40 de ani, jucătorul de baschet a suferit de un atac de cord și a murit chiar în timpul unui meci cu prietenii. Autopsia acestuia a dezvăluit faptul că avea probleme cardiace de multă vreme.

Matematicianul care și-a calculat data la care va muri

Matematicianul francez Abraham de Moivre a lucrat toată viața în domeniul probabilității alături de celebrul Edmond Halley. Omul de știință practic studia moartea prin calcule matematice, având chiar și o teorie în acest sens.

La vârsta de 87 de ani, matematicianul a observat că doarme cu 15 minute mai puțin în fiecare noapte. După mai multe calcule, Moivre a spus că va muri atunci când cele 15 minute se vor cumula în 24 de ore, estimând data morții la 27 noiembrie 1854, la care a și murit.

Oameni celebri care și-au prezis sfârșitul
Oameni celebri care și-au prezis sfârșitul: Abraham de Moivre

Arnold Schoenberg

Compozitorul Arnold Schoenberg era obsedat de numărul 13, el fiind născut la data de 13 septembrie 1874. De asemenea, toată viața sa compozitorul a fost de părere că va muri tot într-o zi de 13, ba chiar mai mult de atât, în fiecare zi de 13 ale lunii, el nu ieșea din casă ca să nu pățească ceva.

Cu toate acestea, când a împlinit 76, un coleg care îi cunoștea fobia i-a spus în glumă că 7+6=13, așadar ar trebui să fie mai prudent în acel an. Acest lucru l-a făcut și mai temător pe compozitor. Așadar, într-o zi de vineri 13 a anului 1951, deși a stat închis în casă toată ziua, aproape de miezul nopții, soția sa l-a găsit mort.