Jucăriile Lego au fost mereu pe placul copiilor. Diversitatea de culori și varietatea de construcție a diferitor figurine au atras copiii să le folosească. Un număr mare de piese lego se vând anual. Diversitatea companiei a creat și alte figurine din piese, nu doar celebrele cuburi care au avut succes. Cine a inventat una dintre cele mai iubite jucării din lume?
Produsele Lego se compun din cărămizi de plastic multicolore, ce se pot îmbina intre ele. Cărămizile lego se pot îmbina pentru a construi obiecte precum vehicule, clădiri, chiar și roboti. Orice obiect construit poate fi demontat, iar piesele se pot refolosi pentru construcția altor obiecte.
Ole Kirk Christiansen s-a născut la 7 aprilie 1891 în Omvraa Mark, Danemarca, care este la 20 km nord-vest de Billund. A fost al zecelea copil al unei familii sărace. În timp ce lucra ca fermier de la vârsta de șase ani, Christiansen a dezvoltat o fascinație pentru tăierea lemnului.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]În 1905, când Christiansen avea 14 ani, a început să lucreze ca ucenic pentru fratele său mai mare. În 1911 a părăsit Danemarca și a plecat să lucreze în tâmplărie timp de cinci ani în Germania.
După ce şi-a construit propria firmă, s-a axat în principal pe producția de jucării din lemn, cum ar fi yo-yo-uri, animale și camioane. Făcând acest lucru, Christiansen luase decizia de a-și concentra produsele pe dezvoltarea copiilor.
Odată cu acest punct de cotitură, Christiansen a definit în mod eficient filosofia de bază a companiei, care va fi în cele din urmă exprimată în numele ei în 1934. Lego este o formă prescurtată a cuvintelor daneze Leg godt, care înseamnă „joacă bine”, iar compania a devenit în cele din urmă cunoscută ca Grupul Lego.
Christiansen își făcea produsele de jucărie din lemn de mesteacăn care era tăiat din pădure, uscat timp de doi ani și apoi ţinut într-un cuptor timp de trei săptămâni. Jucăriile au fost puse împreună, sigilate, șlefuite și lăcuite. S-a luptat să-și vândă atât produsele de uz casnic, cât și jucăriile din lemn din cauza nivelului de sărăcie al oamenilor care trăiesc în comunitatea locală.
Cu toate acestea, a continuat să producă jucăriile, uneori schimbându-le cu alimente. Până în 1935, gama de jucării includea o varietate de tipuri şi modele.
La sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, multe materiale tradiționale folosite la fabricarea produselor nu erau ușor disponibile, așa că producătorii au căutat alte alternative ieftine, din plastic. În 1947, compania Lego a fost primul producător de jucării din Danemarca care a cumpărat o mașină de turnat plastic prin injecție, care era atât de scumpă încât a costat de două ori mai mult decât profitul din anul precedent.
Această mișcare de a produce jucării din plastic a fost deosebit de provocatoare pentru Christiansen, care își petrecuse viața lucrând doar cu lemnul. Până în 1949, compania producea doar un produs din plastic numit cărămidă cu prindere automata. În 1950, fiul lui Christiansen, Godtfred, a fost numit director general, iar compania și-a petrecut următorul deceniu concentrându-se pe dezvoltarea cărămizii de plastic.
În 1969, compania introduce Lego Duplo, o gama de blocuri simple, de doua ori mai mari decât cărămizile originale Lego realizate pentru preșcolari. În anul 1978 Lego lansează primele figurine, acum fiind prezente în majoritatea seturilor.
În mai 2013, s-a expus la New York cel mai mare model Lego construit vreodată. Acesta reprezenta un model la scara a unei celebre nave de lupta din “Star Wars” numita X-Wing și a fost realizată din peste cinci milioane de cărămizi Lego.
Compania a deschis peste 90 de magazine Lego în toată lumea.