Home » Life & Style » Cine este Daniel Onoriu și prin ce momente de cumpănă a trecut. Medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire

Cine este Daniel Onoriu și prin ce momente de cumpănă a trecut. Medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire

Manolică Anca / 27.01.2022, 12:16
Cine este Daniel Onoriu și prin ce momente de cumpănă a trecut. Medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire

Daniel Onoriu, celebrul pilot de raliuri, a avut parte de mai multe cumpene în viață. Recent, acesta ajunsese de urgență la spital, cu hemoragie internă, fiind băgat în comă indusă. Ce a cauzat acest lucru și care este starea sa de sănătate la ora actuală. Medicii nu îi dădeau prea multe șanse de supraviețuire.

Daniel Onoriu, omul cu viteza în sânge

Daniel Onoriu s-a născut pe 8 aprilie 1978, la București, fiind un cunoscut pilot de raliuri. Nepotul celebrei Gabi Luncă și al marelui acordeonist Ion Onoriu, acesta a ales să se îndrepte spre mașini, încă de la o vârstă foarte fragedă. În lumea sportului de viteză el este cunoscut sub porecla de „Ono”.

La vârsta de 12 ani avea deja „microbul” vitezei în sânge, începând să câștige, pe rând, diferite concursuri de karting, dar și de motociclism. Din păcate, în urma unui accident de motocicletă devastator, în aprilie 2006, în urma căruia a stat 9 zile în comă, a fost nevoit să renunțe la motociclete.

A urmat cursurile școlii de pilotaj ale lui Titi Aur, raliurile devenind rapid noua sa pasiune. A debutat la Raliul Hunedoarei în 2006, la scurt timp făcându-se remarcat pentru talentul și ambiția sa de nestăvilit. Astfel că, de-a lungul timpului, și-a creat un palmares impresionant, în 2009 devenind campion naţional absolut de viteză în coastă.

Pilotul Daniel Onoriu
Pilotul Daniel Onoriu

Un nou moment de cumpănă în viața sa

La începutul lunii decembrie 2021, pilotul de raliuri Daniel Onoriu a fost internat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a suferit o hemoragie internă, în urma unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului. Procedura a fost efectuată într-o clinică privată din Turcia, dar, din păcate, medicii de acolo au greșit, starea lui agravându-se la întoarcerea în țară.

Daniel Onoriu a ajuns în stare gravă la spital, iar medicii români au decis să îl opereze de urgență, având sângerări interne. De asemenea, din cauza durerilor mult prea mari, el a fost băgat în comă indusă. A stat internat aproximativ două luni de zile, timp în care medicii îi dădeau șanse minime de supraviețuire. Dar iată că a reușit. Daniel Onoriu s-a trezit din coma indusă.

Mătușa lui, Rebeca Onoriu, declara recent că acesta avea nevoie de sânge pentru a fi trezit din comă. Din fericire, donațiile de sânge au fost făcute, iar pilotul și-a revenit, în sfârșit. Primele sale cuvinte rostite au fost legate de spitalizare, întrebând-o pe soție de cât timp se afla acolo.

„Acum intră fiica lui la el, prima a fost soția. Nu știu dacă eu voi intra, vreau să-l protejăm, băiatul nostru e treaz. Prima lui întrebare a fost de cât timp e în spital. Vorbește cu greu, că are un cateter la gât, dar e conștient, ne-a dat dovada că e apt, e ok. Puteau fi alte sechele, în cele 55 de zile.

Medicii nu ne-au spus că ar exista. A recunoscut-o pe soția lui din prima. A mai avut acea comă de nouă zile dar asta a arătat că doar mâna lui Dumnezeu a putut fi, vindecarea de acolo vine. Nu știm încă ce decizie va lua împotiva celor din Turcia, deciziile îi aparțin.”, a declarat Rebeca Onoriu, în exclusivitate pentru impact.ro.

De asemenea, mătușa pilotului a ținut să le mulțumească și medicilor care au dat tot ce aveua mai bun pentru a îi salva viața. Deși starea sa de sănătate a fost una gravă, ei nu s-au dat bătuți și astfel, Daniel Onoriu a mai primit o șansă la viață.