Home » Life & Style » Cine este Raed Arafat. Din ce familie provine și de ce nu are o soție încă

Cine este Raed Arafat. Din ce familie provine și de ce nu are o soție încă

Manolică Anca / 12.11.2020, 17:51
Cine este Raed Arafat. Din ce familie provine și de ce nu are o soție încă

Mulți îl știu drept fondatorul SMURD și o figură centrală în contextul pandemiei de coronavirus. Însă, puțini cunosc și alte detalii despre viața și originile sale. Iată cine este Raed Arafat, din ce familie provine și de ce nu are încă o soție.

Cine este Raed Arafat. Cine sunt, de fapt, părinții lui

Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, Siria, dar a crescut, Nablus, Cisiordania. La vârsta de 16 ani, acesta a decis să emigreze în România pentru a studia medicina. Câțiva ani mai târziu, în septembrie 1990, acesta a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, care a devenit mai târziu serviciul medical național de intervenție rapidă.

În urma unor investigații făcute de cei de la CentrulRomân pentru Jurnalism de Investigație în orașul Nablus din Palestina istorică (astăzi teritoriul Cisiordaniei), aceștia au aflat mai multe detalii despre părinții și familia lui, chiar de la verișorul primar, Nasir Arafat.

Astfel, Raed provine dintr-o familie înstărită, care, de-a lungul timpului, s-a ocupat de afaceri. Au deținut peste un sfert din proprietățile imobiliare din oraș. Însă, din păcate, multe dintre ele au ajuns astăzi să fie o ruină. Rudecele acestuia sunt negustori foarte educați, cu școli înalte, printre care Harvard și Cambridge.

Palat, fost caravanserai (han pentru caravane), moștenit de familia Arafat
Palat, fost caravanserai (han pentru caravane), moștenit de familia Arafat

Inițial, aceștia au început să se concentreze pe comerțul de haine, după care au ales să se axeze pe fabricile de săpun. Deși, au deținut patru fabrici de acest sens, acum nu au mai rămas decât cu una. Tatăl său a nutrit mereu speranța că acesta va alege să ducă mai departe afacerile familiei. Iar faptul că el a ales să studieze medicina, a creat unele neînțelegeri în familie.

De ce nu are o soție încă

Atunci când spunem Raed Arafat, spunem SMURD. A devenit un simbol important al țării noastre, fiind un spijin important în lupta împotriva noului coronavirus. Însă, prea multe detalii despre viața sa personală nu se știu. A preferat să fie o fire discretă și să se remarce prin reușitele din plan profesional.

Totuși, acesta a ales să își deschisă sufletul și să vorbească, într-un interviu TV, despre adevăratul motiv pentru care nu s-a însurat până acum. Și după cum, probabil, mulți se așteptau să audă, acesta a spus că munca i-a ocupat extrem de mult timp și nu a dorit să aibă o familie doar „cu numele” cum s-ar spune.

„Haideți să vorbim clar. Când ești ocupat zi, noapte, tot, nu vrei să faci și acest lucru și să faci și rău unei familii. Ca să spui ca ai familie, dar în același timp să nu ai familie. Pentru că trebuie să alegi la un moment și trebuie să reduci activitatea pe o parte. Eu nici astăzi nu pot să reduc activitatea asta atât de mult ca să pot să spun că am timp liber sau liniște”, a declarat Raed Arafat pentru digi24.

Raed Arafat a declarat că pasiunea sa pentru medicină nu i-a permis să aibă timp pentru o familie
Raed Arafat a declarat că pasiunea sa pentru medicină nu i-a permis să aibă timp pentru o familie

Mai mult, acesta declarat că nu regretă deloc faptul că a renunțat la ideea de familie, în schimbul pasiunii sale pentru medicină. Nu i-ar fi plăcut să i se atragă atenția că nu acordă suficient timp într-o parte sau în alta.

„Nu regret și fiecare chestie are un aspect pe care trebuie să-l înțelegi. Pentru a face asta, trebuie să renunți la asta. Pentru a face un lucru, trebuie să scazi un alt lucru. Asta înseamnă să duci o pasiune până la capăt. Și să o duci continuu, cu același nivel de pasiune, să nu o scazi. Pentru ca asta este, în final, la un moment dat, o să-ți spună, mai ales daca ai și copii…

Sunt mulți care trec sau au trecut prin această situație. La un moment dat, trebuie să stai și să alegi. Trebuie să stai și să spui: da, merge asa sau renunț la asta. Sau nu mai fac asta, ca să pot sa fac cealaltă parte. Deci nu merge să lucrezi cum am lucrat eu și asta toți colegii știu, și ca program de lucru și tot. Să mai ai și alte obligații e foarte greu”, a mai adăugat Raed Arafat.