Home » Life & Style » Cine este Ruby, concurenta de la Dancing on Ice: Vis în doi, și care este numele ei real

Cine este Ruby, concurenta de la Dancing on Ice: Vis în doi, și care este numele ei real

Voicu Costin / 02.02.2022, 17:46

Ambițioasă, jucăușă și energică, așa se poate descrie pe scurt Ruby, devenită cunoscută publicului din România atât prin prisma activității artistice, dar și în urma participării la diferite show-uri tv. Mulți s-au întrebat care este însă numele ei real. Ne-a propus să răspundem în materialul următor la această întrebare, dar și să trecem în revistă câteva lucruri mai mult sau mai puțin știute despre cariera și viața artistei.

Ruby și debutul ei în muzică

Ana Claudia Grigore s-a născut în Medgidia pe 28 ianuarie 1989. Este cunoscută sub numele de scenă Ruby și este o cântăreața celebră în România. A absolvit liceul de muzică „Dinu Lipatti”, secția Arta Actorului, după care a lucrat în domeniul Jurnalismului, fiind redactor la două reviste.

De unde s-a inspirat artista privind numele de scenă? Ea și-a ales numele de scenă după un cântec al formației engleze Kaiser Chiefs. Primul ei concert s-a desfășurat într-un club din Germania, devenind astfel prima interpretă din România care se lansează în străinătate. Primul ei disc single, încadrat în genul muzicii de club, „Touch Me” (2010), s-a bucurat de un mare succes în Turcia. Această piesă a fost nominalizată la premiile britanice Online Music Awards din 2011, la categoria „Best Dance Act”.

Tot în același an, Ruby a lansat cel de-al doilea disc single al său, „Get High”, în colaborare cu cântărețul spaniol Juan Magan. În februarie 2011, Ruby a început colaborările cu casa de discuri HaHaHa Production, lansând piesa „Party Hard”. În toamna lui 2012, Ruby a lansat primul disc single în limba română, „Stinge lumina”, produs de Alex Velea și noua casă de discuri. Cu această piesă, Ruby s-a făcut remarcată la nivel național. Melodia are în prezent 20 de milioane de vizualizări pe YouTube.

În februarie 2015, Ruby a lansat un nou videoclip, „Nu pune la suflet” în colaborare cu What’s Up. Piesa a ocupat locul 1, timp de 6 săptămâni, în Romanian Top 100 și 16 săptămâni în top 10. Totodată, a strâns peste 36 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Fostă concurentă Asia Express

În 2015, Ruby participă la reality show-ul, „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, difuzat de PRO TV, iar artista ajunge în finală, ieșind pe locul III.

La sfârșitul lunii septembrie 2015, lansează un nou single alături de Dorian Popa, „Bună, ce mai zici?”, piesă care reușește să strângă în doar 3 săptămâni, peste 10 milioane de vizualizări pe Youtube și să ajungă în primele 10 poziții ale Romanian Top 100. În prezent a strâns un număr de 65 de milioane de vizualizări.

La începutul anului 2013, Ruby a declarat că este logodită cu Oxi Cristi, fost solist al trupei Zero și redactor-șef la revista Bravo, cu care avea o relație din anul 2005.

În prezent este într-o relație cu Adrian Robert Grigoriță, alături de care a participat la reality-show-ul Asia Express în 2019. A participat și la show-ul „Survivor”, în primul sezon, unde a fost cea de-a doua eliminată.

Ruby participă la noul show „Dancing on Ice: Vis în doi”

Antena 1 pregătește pentru această primăvară show-ul fenomen „Dancing on Ice: Vis în doi”, un show grandios în care vedetele vor concura pe gheață, în ritm de dans, alături de patinatori profesioniști. Nouă celebrități au acceptat să participe la acest show și vor patina în direct, în fiecare săptămână, cu partenerii lor profesioniști, încercând să impresioneze atât juriul, cât și telespectatorii.

Printre participanți va fi și cântăreața Ruby care declara că „Dancing on Ice: Vis în doi” este cea mai mare provocare a vieții sale:

„Am mai trecut prin provocări foarte mari, însă asta este una care ne pune tot fizicul la încercare în moduri nebănuite. Mușchii mei sunt în șoc, habar nu au ce se întâmplă! Mă simt ca într-un film de acțiune în care nu credeam niciodată că o să joc, iar acțiunea asta se petrece pe gheață și va avea ca scop îndeplinirea unui vis foarte frumos. Trebuie să mă transform într-o patinatoare excelentă peste noapte, nu este deloc ușor, dar îmi pun toate speranțele că voi reuși”.

Alături de Ruby, alte 8 vedete vor lua parte la show-ul fenomen ce se va desfășura în această primăvară la Antena 1: Iulia Albu, Sore, Cosmin Natanticu, Nicolai Tand, Oase, Jean Gavril, Carmen Grebenișan și Cătălin Cazacu. Ei vor face pereche cu alți nouă patinatori profesioniști pentru a le oferi telespectatorilor un spectacol nemaivăzut!