Home » Life & Style » Condimente pentru carnea de miel. Cum să faci cea mai bună marinată

Condimente pentru carnea de miel. Cum să faci cea mai bună marinată

Voicu Costin / 22.04.2022, 17:17
Condimente pentru carnea de miel. Cum să faci cea mai bună marinată

Condimentele și ierburile aromatice sunt cele care fac diferența la un fel de mâncare. Asezonarea unui fel principal de mâncare cu diferite mirodenii, ierburi și o garnitură atent aleasă, mai specială, poate scoate mastercheful din voi, transformând o bucată de carne simplă, într-o operă de artă culinară. Până la urmă, bucătăria este o artă, nu-i așa? Ce condimente folosim pentru carnea de miel?

Condimente potrivite pentru carnea de miel

Pentru o friptură fragedă și aromată de miel îți trebuie mai mult decât o bucată de carne bună. Asezonează-o cu mirodeniile potrivite și vei avea parte de un deliciu. Te poți lăuda la prieteni și la rude cu preparatul care ți-a ieșit din mâini și puteți savura împreună preparatul.

Cum prețul cărnii de miel a ajuns să coste o avere în perioada Paștelui, este și păcat ca să nu o gătiți așa cum se cuvine. Însă, dacă nu avem experiență, cum facem acest lucru? Haideți să aflăm câteva secrete de la bucătarii cei mai iscusiți care se pricep să gătească carnea de miel!

Multe țări din lume apreciază carnea de miel și în fiecare bucătărie se folosesc condimente specifice. Îți poți crea, însă, propria rețeta, dacă știi ce condimente se potrivesc perfect lângă carnea de miel. Acest lucru poate da o notă reinterpretativă, iar cei ce gustă din preparat să fie uimiți de reţeta voastră.

Cum să pregătești carnea de miel

Pentru fripturi la grătar poți condimenta carnea cu un amestec de rozmarin, usturoi și brandy.

Pentru cotletele de miel folosește arome exotice și un amestec de condimente cu care să freci carnea de miel, făcut din chimen, șofran, paprika, turmeric, chimion, piper cayenne și nucșoară.

Pentru carnea tocată de miel folosește un amestec de garam masala, ardei iuți, piper, ceapă, coriandru și sare.

Pentru o carne fragedă poți să pregătești o marinată cu mentă, suc de lămâie, ulei de măsline, cimbru și rozmarin.

Pentru o friptură din pulpă de miel, amestecă mentă, rozmarin și usturoi tocate mărunt cu lămâie, sare și piper. Le poți zdrobi pe toate într-un mojar și le poți folosi ca să freci cu ele carnea, înainte să o pui la cuptor.

Cum alegem cea mai bună carne de miel

Gurmanzii adevărați apreciază carnea de oaie pentru gustul său delicat și aroma neobișnuită. Mielul este carnea cea mai ecologică, deoarece animalele nu tolerează niciun fel de antibiotice și suplimente chimice. La alegerea cărnii, ar trebui să se acorde prioritate unui miel mic care cântărește până la 15 kg. O astfel de carne va fi mai puțin grasă.

Gătirea de oaie mai veche va necesita o marinare lungă a cărnii și utilizarea unei cantități mari de condimente pentru a învinge mirosul puternic. Din fericire, mielul este un produs foarte apreciat pentru combinațiile de aromă și absoarbe perfect aroma oricărui condiment pe care îl adăugați.

Nu trebuie să vă lipsească din reţetă aceste condimente: piper, sare, pătrunjel, mărar, usturoi și, după preferințe, frunze de dafin. Ardeiul picant și aromat, care va ucide puțin gustul specific al cărnii, precum și paprika dulce, sunt cele mai potrivite pentru miel, asta dacă vă place gustul puțin picant și aromat.

Mâncarea originală se obține dacă adăugați suc de lămâie sau lămâie. Puteți experimenta și adăuga diferite condimente la amestecurile preparate din carne care pot fi cumpărate de pe piață de la comercianți.

Sosuri și marinate

După cum se știe, carnea fragedă are nevoie de marinată. Carnea este lăsată într-un baiţ pentru câteva ore sau pentru o zi. Asigurați-vă că adăugați mirodenii din plin, printre care: cimbru, rozmarin, sare, piper și ce alte condimente mai doriți, după preferințe. Nu trebuie să lipsească din această marinată și verdețurile (ceapă verde, usturoi verde).

Pentru marinată picantă, adăugați puțin chili, piper roșu și puțină scorțișoară. Îi va da o notă aparte la gustul final. Puteți face un sos de iaurt natural şi să adăugați câteva condimente precum: turmericul, sarea, piperul alb.