Home » Life & Style » Cum a rămas Cristi Borcea falit de 3 ori, înainte să ajungă milionar în euro. Povestea mai puțin știută

Cum a rămas Cristi Borcea falit de 3 ori, înainte să ajungă milionar în euro. Povestea mai puțin știută

Voicu Costin / 13.05.2022, 15:58

Cristi Borcea s-a născut pe 17 ianuarie 1970 şi este un om de afaceri român, fost acționar și președinte executiv al clubului Dinamo București (1995-2012). Borcea și-a făcut averea în afacerile cu gaz lichefiat, prin firma Petrom LPG. Cum a rămas Cristi Borcea falit de 3 ori, înainte să ajungă milionar în euro?

Povestea omului care a devenit milionar

Pe 4 martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, acesta fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce executase 4 ani și patru luni din pedeapsă. În februarie 2019 a fost încarcerat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, eliberarea condiționată producându-se în noiembrie 2019.

A rămas falit de trei ori înainte să ajungă milionar în euro. Cristi Borcea, afaceristul care a dezvăluit că Revoluția l-a prins cu pese 500.000 de lei, a povestit cum a ajuns să dea lovitura pe plan financiar și să devină milionar în euro.

„Am preferat să mă angajez gestionar la butelii. Era tentant, rămâneam cu câte 50.000 lei pe zi (!) pe vremea comuniştilor. Nu mi-a fost ruşine cu munca de jos, n-am dat în cap pentru bani”, a explicat Borcea.

Cristi Borcea susține că a avut o mașină cu 40 de butelii, dar și că a muncit mult ca să devină milionar. Mai mult, afaceristul a transmis că nu i-a fost niciodată frică de sărăcie.

„Mi-a plăcut fotbalul de mic. De trei ori am rămas fără bani. Am vândut apartamentul cu 4 camere din Centrul Civic. Au fost momente în care am rămas fără bani. Am vândut mașinile, mi-am luat Dacia și zic… tot la butelii trebuie să ajung. Am luat din nou o mașină cu 40 de butelii și cu ea am reușit. Nu mi-a fost frică de sărăcie. Am muncit mult”, a declarat Cristi Borcea, în podcast-ul „Ameritat cu Nasrin”.

Totuşi, afacerea cu butelii avea să-l facă milionar, şi, peste ani, a pus pe picioare firma CrimboGas care l-a transformat într-unul dintre cei mai bogaţi şi influenţi oameni din fotbal. Puterea l-a propulsat şi în lupta de la „butoane”. Rămâne celebră fraza sa către Andone, după ce „Fălcosul” a luat eventul în 2004.

„Ţi-am dat indicaţii, ţi-am cumpărat o echipă, am luat toată Craiova, atunci controlam şi vântul în fotbalul românesc”.

Cristi Borcea, un amorez desăvârşit

Viața personală a lui Cristi Borcea a fost mereu un subiect pentru primele pagini din ziarele de scandal. Ce-i drept, nici n-ar fi avut cum să fie altfel. Omul de afaceri a spus mereu că-i plac femeile. Mai ales femeile frumoase. Astfel, în prezent, el se află la cea de-a treia căsnicie și cel de-al 9-lea copil. Pe lângă relațiile oficiale, se zvonește prin „târg” că lista cuceririlor lui Cristi Borcea este una destul de lungă, ba chiar gurile rele spun că ar fi încă „deschisă”.

În urmă cu mai bine de 6 ani, Alina Vidican, căsătorită la acel moment cu Cristi Borcea, afla că soțul ei este tatăl copilului unei alte femei. Bineînțeles, nimeni alta decât Valentina Pelinel. Cu toate că cea din urmă a evitat multă vreme să spună cu subiect și predicat că Borcea este bărbatul cu care a rămas însărcinată pentru prima dată, Gigi Becali a elucidat rapid misterul. Patronul FCSB, nașul cuplului Borcea – Vidican, a mărturisit la acea vreme că finul lui a făcut un „copil la eprubetă” cu Pelinel.

Povestea este mult mai complicată de atât. Alina Vidican i-a fost multă vreme amantă fostului patron al lui Dinamo. Cu alte cuvinte, fostul „câine roșu” era căsătorit cu Mihaela Borcea și le avea amante pe Alina Vidican și Valentina Pelinel în același timp.

Câți copii are Cristi Borcea

Fostul patron de la Dinamo are trei copii din prima căsătorie. Cu Mihaela Borcea îi are pe Patrick şi gemenii Antonia Melissa şi Angelo. Cu Alina Vidican a făcut doi copii: George Alexandru şi Gloria. Din relația extraconjugală cu Simona Voiculescu a rezultat o fetiță, Carolyn. Cristi Borcea are cu ultima soție, Valentina Pelinel, două gemene, Indira și Rania, dar și un băiat, Milan.